Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Fullmåne första advent och pepparkakor

2017-12-03 av Chawki

Jaha då är det fullmåne och första advent. Ett ljus kan man ju alltid tända. Gjorde även väldigt konstiga pepparkakor igår på solroskärnor och honung och de klassiska pepparkakskryddorna. Inget fel på smaken men de blev tjocka och för mjuka. Man vill ju att de ska va hårda och sega när man doppar dem i kaffet. Annars kan man inte kalla dem för pepparkakor.
Mormors och morfars pepparkakor var just sådana. Tunna, hårda och mycket sega.
Receptet härstammar från Smögen eftersom mormors mormor Mollan, en äkta Stenman, bodde på Stenmansgatan i Smögen. Receptet är en familjehemlighet.
Och tyvärr får jag pinas utan de pepparkakorna sedan jag blev vegan som inte äter vete eller socker, då jag har ärvt mormors reumatism, men även hennes charm.

Träffade mina föräldrar igår på Saron. De tjafsade som vanligt. Jag frågade
– Va e de nu om? Vad är ni oense om?
Min far tittar oförstående på mig, min mamma likaså.
– Ingenting, säger min far med stora ögon, ingenting, vi är för gamla för att bråka. Man får va lite vuxen, säger han med ett snett leende.

Tiderna går alltså framåt. Mina föräldrar börjar bli vuxna och jag har bakat pepparkakor.

I kön på Saron blev det diskussion om renoveringen. En dam som jobbar på Saron sa att den är fånig och dum. Folk nickade och höll med. Alla tycker att det nya fiket är hejdlöst trist.
Bord och stolar bör snarast placeras vid fönstren så man kan njuta av att titta ut på Annedal när man umgås och tjattrar med gobbar och gummor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.