Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Chadien förgyller helgen på Hakelverket

2017-12-14 av Chawki

På fredag och lördag 15 och 16 december spelar Lilla Bäcken med Andreas Chadien i spetsen, på Hakelverket fd Hammok. Kl 20.30-22.

Med finsk mor och mauritiansk far är sångaren Andreas Chadien är en lyckad kompromiss av Finland, Sverige och Mauritius.
– Port Louis i Mauritius har högsta levnadsstandard i hela Afrika, det syns fler tiggare på gatorna i GBG än där. Var tredje person har dessutom diabetes av för mycket stillasittande och dålig mat, berättar Andreas Chadien när vi ses.

Jag påpekar att han själv ser mycket ung ut och undrar om har nån speciell diet.
– Om kaffe och cigaretter är en bra diet…jag brukar svälta mig också, utom när jag träffar finska släkten eller när jag åker till Mauritius.

– Hakelverket en en fantastisk scen med Johan Johansson som spelar varje söndag.
Föregångaren Hammok var lite mer crazy, lite mer flytande, annars är det sig rätt likt. Och ägaren Lars är ett stort fan ( av Lilla Bäcken) , säger Chadien.
– Min pappa spelade gitarr och sjöng, han var en mästare på att spela halva låtar.
En gång spelade han House of Rising Sun för mig och min bror,
det tog tag i hjärtat på mig, mitt öde beseglades.

Andreas började med att spela bas, hade ett band som hette Kete Barbo
– Kom och ät – på hindi. Gitarristen var indier. Det var postpunktider.

Långt senare gick Andreas på Nordiska Visskolan.
Det var där han började skriva texter på svenska istället för på engelska.
Språket blev nyckeln till att kunna skriva om vardagliga saker som låg honom nära. Texterna kom lättare och han skrev mer än tidigare. Han grundade bandet Lilla Bäcken.

Här är du nu här var du då
Allt som var så lätt det var så svårt
All din sång den blev till gråt

Men allt jag vet är allt jag vet
Och allt jag kan är allt jag kan
Och allt jag har är allt jag har
Och allt jag har är allt jag mist

Utöver Andreas Chadien på sång är bandet Lilla Bäcken Johan Åberg – Trummor
Jesper Fransson – Piano, sång, gitarr, dragspel, Andreas Hartman – Bas
Mischa Hayman – Gitarr, sång, Mats Hedenskog – Dragspel, mm
Chadien spelade gitarr i Lilla Bäcken tidigare men tycker att det låter bättre nu när han inte gör det.

– Musiken spretar åt olika håll. Skulle vilja kalla det Patchanka, lapptäcke på spanska. Men texten är i centrum. Antiimperialistisk musik.
Vi håller nu på att spela in en EP som ska släppas i februari. Publiken förtjänar att få se oss på festivaler i sommar, säger Chadien.

Foto: Hanna Chawki & Johan El Lassbo

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-02-11

Det är så lätt att glömma bort hur mkt man får av andra människor. Hur vi sår frön i varann. Hur vi skapar varann genom att se varann och bekräfta sidor i varann som vi inte hade upptäckt på egen hand. Hur vi planterar in kunskap i varann på ett…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-01-12

Galleri Kosmos hos Falck/Traneus kan tyvärr inte lämna ut portkoden. Öppet alltid. Stenklevsgatan.

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-02-17

    En ny CAPISSO har jag hittat!  Jag gick på PONTUS TORSTENSSONS vernissage efter Bosse Winbergs begravning & blev lite lättare till sinnes på Bengans. Jag satte mig jämte två tyska tjejer och väntade på Nikke Ström som också skulle dit. Flickorna tyckte att tavlorna va trevliga, de hade aldrig…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-11

I kvällens första set inleder saxofonkvartetten Phones 4 med att röra sig i en stor cirkel i rummet de stöter ut varsitt ljud åt gången det är långt  mellan tonerna och vandringen pågår länge. Det finns en spänning i ljud som flyttar sig. Till slut så samlas gruppen på scenen…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...