Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Primadonnan och politik

2018-01-20 av Primadonnan

Jag tycker att det är fruktansvärt att Lysekil säljer ut oss till Kina och Ryssland.
Ryssland får gräva ner rör och vad är det i dem? Är det kärnvapenstoff eller vadå?
Och kommunen säger ja för att säkra jobb åt folk runtikring.
Nu vill de låta Kina sänka ner containers i havet, vad är det för skit som sänks ned?
Varför kan inte regeringen sätta stopp? Varför sägs det i radion att de inte kan göra nåt, för kommungubbarna bestämmer?
Det är väl för fan regeringen som ska bestämma i vårat land?
Det är som någon sa: Nu tar ryssen oss .
Fan man skäms för att man är hälften ryss.
Är det inte ryska maffian som härjar i närheten så är det väl Putin som put ut.
Fast det är väl kanske kineser som kommer och tar oss.
Vi har ju ingen militär tycker jag, så sa de i radion.
Många käringar i gbg tycker det är så trevligt med tiggare. Jag tycker det är fruktansvärt att gamla människor ska sitta och tigga på gatorna när de behöver vara på ett hem. De är gamla och sjuka , de är utnyttjade av sanslösa gubbar. De svenska käringarna som tycker det är trevligt att tigga kan sätta sig där själva. Och gubbarna med.
– De är väl trevligt, säger de, de är en del av Göteborg.
Men det är det ju inte, polisen sa att de är förslavade att gubbar tar deras pengar.
Det pågår slaveri i Sverige och Europa.
Jag blev överfallen av två tiggerskor vid Järntorget. Jag blev jagad ut i gatan ,
de skrek: PENGAR PENGAR, YOUR MONEY MONEY
En bil tvärnitade, jag kunde blivit påkörd.
En snäll dam frågade hur det var fatt.
Jag hade käpp men jag ville inte slå dem med käppen. Hade jag fått en schobang i hjärnan hade jag svingat käppen.

Jag är utsatt, när de börjar påla här i september så kommer stammarna i mitt badrum och kök rämna och det kommer bli översvämningar igen. Som det varit redan tre gånger.
Stammarna i huset måste bytas var 30:nde år. Men dessa stammar är icke bytta sen de byggde huset 1958.
Jag har försökt tala om detta för hyresgästföreningen men de verkar inte förstå. Jag är medlem sen 40 år.
Jag ville anmäla husägarna till polisen, men det går genom hyresgästföreningen som ej reagerar.
Jag har bett dem fara åt helvete och skällt ut dem, antingen skrattar de eller också blir de sura.
Jag har hotat att gå ut i radio. Då reagerar de lite. De vet ju inte vad jag är kapabel till.
När Drott ägde huset innan Stena tog över larmade jag. Jag stod i lilla rummet intill köket när min uppgång satte sig. Jag ringde kontoret och sa:
– TAKET RÄMNAR, GRANNARNA RAMLAR NED PÅ MIG. Men det är ingen idé för jag har inget kaffe Löfbergs Lila hemma.
– VA, sa de. DÅ FÅR DU SKAFFA DET
De skickade ut en gubbe att spackla i taket. Skickade gubbar med grävskopa och grejer, grannarna kom ut och titta. En gubbe som var med från början sa:
– Pålarna ska va kvar under huset, är det borta?
– DE ÄR BORTA, skrek jag.
En kompis som var där sa
– Är du synsk?
-Ja, sa jag.
Två finnar gick in under huset och sa:
– De ääär bååårta.

Vi hade haft översvämning i toan.
– Alla rören är trasiga, sa jag.
På baksidan när de grävde upp var rören trasiga och det var massor av råttor som sprang omkring.
De kan tacka mig för att de grävde upp gården. Men det var ingen hyresgästförening som hjälpte oss.
Jag gick över huvet på styrelsen på gården där jag har varit suppleant.

Och jag hade inget kaffe hemma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2021-02-18

PÅ avdelning 69 Sahlgrenska för sjätte gången. För en tredagars cellgiftskur.  Jag får ett eget rum. Rum 2. Något svalt, vilket ja inte har nåt emot. Fåtölj. Sjuksäng. Rullbord. Handfat och egen toalett. Lyxigt. I väntan på resultatet av mina blodprover sitter ja och dricker grönt te och lyssnar på…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2021-02-18

Håll stånd, håll stånd! Mot statspropaganda som fyllerdig och de dina med rädsla och mörker. Håll stånd, håll stånd! Mot diktatur som i folkhälsans namnförslavar dig och de dina. Håll stånd, håll stånd! Håll varandra nära och knulla mera,knulla mera med din av Gudskapade kuk och fitta, amen. Diormannen

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2021-01-03

 Matti Ollikainen i PÅ SPÅRET i TV i fredags.  Bra som vanligt. Med KIKKI DANIELSSON och låten som va med i Israels mellofestival.  Låten som blev en landsplåga i radio P4. Men KIKKI är bäst och söt och rar och fräsch. Hon va jättefräsch i TV alltså! Jag blev så…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...