Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

MYSTERIET MED DE SLAPPA DUBBEL-LIVEARNA

2018-01-24 av Stefan Falck

1

– Skivförsäljningen går trögt, Zippy the Star, vi måste komma på nåt snart.
De satt inne på skivbolagets kontor och diskuterade:
Freakpopartisten Zippy the Star och bossen för skivbolaget.
– Jag vet hur vi ska göra, mös Zippy, med sin milkshake redo. Vi släpper en slapp dubbel-live –
Överattraktiva, kommersiella versioner av de gedigna studio-låtarna. Alla framgångsrika artister har nått sin omnipotens med sin slappa dubbel-live. Doors, Simple Minds, Susie & the Banshees, bara för att nämna några. Folk vill höra det som låter som hitlåteversioner av studiomaterialet.
Det är så jag ska lyckas nå min stjärnstatus, kved Zippy och sög ihärdigt på den nästan avslutade milkshaken.

2

Zippy the Star var född till stjärna. Han brukade citera Lennon och säga:
– They didn´t want me, they wanted a star.
Under sina tonår gick han igenom en fas med sociala fobier som lyckligtvis försvann.
Efter att ha hoppat av gymnasiet startade han ett band med barndomsvännen Rolf Zonko,
Som var till hälften italienare. De hade växt upp i deen så kallade idyllen Askim där ganska mycket skit puttrade under ytan.
Zippy och Zonko hankade sig fram på ströjobb. La den mesta tiden att skriva låtar, va med sina flickvänner och repa materialet ute i Getebergsäng. Zippys flickvän betydde enormt mycket för honom. Hon såg lite samisk ut. Hon härstammade egentligen från den svenska Knap-adeln.
– Adeln är mycket mer frigjord sexuellt, brukade Zippy säga.
Inte för att de gav sig in på destruktiva lekar, utan det var för det mesta 69:er de hade.
Jesus hade mött Jesus som man säger efter dåliga nerver och sjukhusvistelse.
Han var kristen vilket inte Zonko var. De respekterade varandras infallsvinkel.
Zippy brukade säga att han hade svårt för kyrkligt folk och föredrog ärliga , världsliga människor,
Gärna med rockroll-anknytning.
De skulle ha en spelning på saligen avsomnade Underground på Kunggatan och repade låtarna.
DE hade släppt en platta och gjort flera spelningar på Underground. Plattan som var på svenska
hette ” Slappa dig igenom grundskolan, bli sen rock-star och slicka fitta i hundra år”
En något provokativ titel, tyckte bolaget. Men okej, det är spännande med nya grepp.
– Vi ger väl ut den då hade skivbolaget sagt, till den överlycklige Zippy.
Men som sagt försäljningen gick trögt. Men Zippy kom på idén som han dessutom trodde var rockbranschens lukrativa hemlighet – att släppa en dubbel-live – med oerhört attraktiva versioner av mer torftigt ljudande studiomaterial. Sen är ju live- situationen den mest autentiska för en artist.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2018-08-16

Still ur Bloody Shadows Efter meditationen i morse satt jag och min meditationslärare och drack kaffe och rökte ett par cigg och snackade om meditationens alla fördelar. – När man mediterar dagligen kan man utan problem hantera två konflikter samtidigt utan att förlora fattningen, sa min lärare. Ännu ett utmärkt…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2018-07-14

Sömnens rike härskade för den psykiskt sjuke I långa bomullsstavar över vallmofält   Cyklar ska inte demoniseras på sin ultraljudstripp De ska smyckas med trollkarlsstavar   Jag stämmer upp en stilla glad lovsång till Jesus för att frälsningen rocknroll och Eva finns   Nä, Life of Brian är inte hädelse…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2018-04-15

Det är människans vackraste egenskap att hon förtjänar att bli älskad Popmästerverket The sin of pride med Undertones fångar hela romantikens väsen på en platta De borde bli burna i guldstol för den insatsen Har de ingen heder regeringen Vad sysslar de med i Afghanfrågan? Man skäms ju för att…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2018-08-09

Grönt te nypondryck mangodryck morotsdryck färdig från Coop En del av varje, mixa och ställ i kylen i en timme Häll upp sen i mellanstort glas eller vinglas

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2018-08-09

Akvarell: superfreakbaba I lördags besökte jag Unity Jazz på Kyrkogatan 13 för första gången. Jag tyckte det var dags när det vankades pianotriojazz av bästa märke i en för ändamålet mycket passande miljö. Det finns många Jazztrios i jazzhistorien, den är en väl inarbetad form. Den här trion tar sig…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2018-04-09

vi vann jag och uli lillhagen jämnad med marken ett liv i skräck ettliv utan hopp ett liv utan nåd ett liv i gemenskap med andralikadana så fusk tortyren jag skrattar rakt i ansiktet döden tarjaghellre än det för vi vann jag och uli vi vann

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...