Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Filmfestivalen Dag 6

2018-02-01 av Chawki

Tar en runda till Tredje Långg 9 och kikar in på Kulturarenan och Anderssons VR-tält. För att kolla in installationen får man sätta upp sig på på en tid. Så den som känner sig nyfiken får göra det illa kvickt om nu inte tiderna redan är slut.

Ser australienska STRANGE COLOURS av Alena Lodkina.
Jag stortrivs inne i den filmen. Känner mig bekväm med snubbarna, tjejen och landskapet. Karg bush i Australien befolkad av ormar, insekter och egna typer med väldigt speciell dialekt som flytt till dessa märkliga trakter för att få Peace.
Svårt att hänga med i dialogen med den kraftiga accenten men det spelar ingen roll.
Svårt att säga va den handlade om. En alkad gruvarbetare och hans dotter kanske.
Hursomhelst njutning hela tiden.

Tyska/Schweiziska VACUUM av Christine Repond om en lyckligt gift kvinna som visar sig va HIV-positiv. Hon kan ej förstå varför, utesluter olika alternativ, börjar spionera på sin man och inser att han varit hos prostituerade. Filmen är en hudlös skildring av kärlek och kris i kärlek. Mkt hud och naket på ett ovanligt naturellt sätt. Som alltid är kvinnan den starka och mannen den svaga. No surprise.

Sista filmen ut var NICO 88. En film från Italien/Belgien av Susanna Nichiarelli.
Ännu en film man känner sig hemma i. Historien om sångerskan Nicos sista år i livet.
Turnéliv, kärleksliv, familjeliv. Och hennes injicerande av heroin. Intervjuer med mer eller mindre puckade journalister.
En befriande film. Fräck dialog. Nicos bestämda åsikter och mål med konsten och musiken. Så långt ifrån dagens sterila musikscen. Älskar också att hon tar upp ljud på alla möjliga ställen med sin gamla bandare.
Damen som spelar Nico gör det bra även om hon har väl alldaglig utstrålning för att va en stjärna.
Lite för mkt sjuksyster på fyllan. Men jag köper det. Filmen är ändå guld.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-08-02

    GBG NONSTOP RED. har lätt beslutsångest. Det dödliga sarkomet är bortopererat tillsammans med livmodern men nu är det snart dags för cellgifterna. För säkerhets skull. Tänker på cellgifter dygnet om. För en vecka sen var jag helt på det klara att bara hänga på va Sahlgrenskas läkarstab rekommenderar. Har…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-07-25

En liten näve havregryn En och en halv kopp vatten Täck havregrynen med vatten, rör lite grann Häll salt i Rör med fingret Hipp som happ Veganskt smör eller Nattljusolja ( bra för lederna och musklerna och huden) Ta mikron på medium Två minuter Låt stå en stund så det…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...