Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Filmfestivalen Dag 6

2018-02-01 av Chawki

Tar en runda till Tredje Långg 9 och kikar in på Kulturarenan och Anderssons VR-tält. För att kolla in installationen får man sätta upp sig på på en tid. Så den som känner sig nyfiken får göra det illa kvickt om nu inte tiderna redan är slut.

Ser australienska STRANGE COLOURS av Alena Lodkina.
Jag stortrivs inne i den filmen. Känner mig bekväm med snubbarna, tjejen och landskapet. Karg bush i Australien befolkad av ormar, insekter och egna typer med väldigt speciell dialekt som flytt till dessa märkliga trakter för att få Peace.
Svårt att hänga med i dialogen med den kraftiga accenten men det spelar ingen roll.
Svårt att säga va den handlade om. En alkad gruvarbetare och hans dotter kanske.
Hursomhelst njutning hela tiden.

Tyska/Schweiziska VACUUM av Christine Repond om en lyckligt gift kvinna som visar sig va HIV-positiv. Hon kan ej förstå varför, utesluter olika alternativ, börjar spionera på sin man och inser att han varit hos prostituerade. Filmen är en hudlös skildring av kärlek och kris i kärlek. Mkt hud och naket på ett ovanligt naturellt sätt. Som alltid är kvinnan den starka och mannen den svaga. No surprise.

Sista filmen ut var NICO 88. En film från Italien/Belgien av Susanna Nichiarelli.
Ännu en film man känner sig hemma i. Historien om sångerskan Nicos sista år i livet.
Turnéliv, kärleksliv, familjeliv. Och hennes injicerande av heroin. Intervjuer med mer eller mindre puckade journalister.
En befriande film. Fräck dialog. Nicos bestämda åsikter och mål med konsten och musiken. Så långt ifrån dagens sterila musikscen. Älskar också att hon tar upp ljud på alla möjliga ställen med sin gamla bandare.
Damen som spelar Nico gör det bra även om hon har väl alldaglig utstrålning för att va en stjärna.
Lite för mkt sjuksyster på fyllan. Men jag köper det. Filmen är ändå guld.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.