Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Filmfestivalen Dag 8

2018-02-02 av Chawki

Hade ambitionen att rapportera varenda dag från Gbg Filmfestival men misslyckades med dag 7 och får hoppa till dag 8 som började med virtual reality. Det tog väl ca 30 sekunder uppe i himlen bland snöflingor och inne i en svart borg innan jag blev åksjuk. Detta var min livs första åktur med VR. Laurie Andersons verk tillsammans med en annan dam. Det kunde varit härligt och det såg häftigt ut men jag plågades mest hela tiden. Jag har ett väldigt bra balanssinne och därför klarar jag inte för mkt snurr. Får ägna mig och cykelturer i den verkliga världen istället.
Sen kom Primadonnan för att testa samma VR. Hon fattade ingenting av mekaniken och när hennes tid var slut så krävde hon av personalen att få åka en gång till med tydligare instruktioner. Därmed blev det förseningar i VR-kön.
Struntade i alla filmer träffade en dandy kort och gick hem sen och åt och vilade istället för att orka med masterclass med Anderson.
Det var snack som VR och konst.

Efter masterclassen hojtade Primadonnan på mig
– Hanna, penna och papper!
Det var en kille som har huvudrollen i en film som heter KOKODI KOKODA – Leif Edlund – som donnan ville att jag skulle intervjua. Han sysslar med sin egna variant av method acting och späkte sig inför rollen i nämnda film. Han sa att method acting är rätt ovanligt i Sverige. Jag undrade om han helst späker sig eller skaffar broilermuskler. Edlund svarade att det är intressantare med späkta rollfigurer. När jag föreslog att broilern kunde va en mkt känslig man bakom alla muskler, ändrade Edlund åsikt.

Det var denna dan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.