Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

FILMFESTIVALEN DAG 9 – Vinnarna!

2018-02-03 av Chawki

Gjorde en intervju på Hotell Rubinen på min taffliga engelska.
Printan filmade. Hade med Tuores collage, en present till kvinnan vi intervjuade.
Hon kom 45 minuter efter avtalad tid så vi hann med nåra extra koppar kaffe å lite tjöt på tredje våningen.
Snacka med de gulliga volontärbrudarna också som hjälpt mig under veckan att välja filmer.
Volontärerna är festivalens guld, alla jag har träffat har varit förtjusande.
Utan dem fanns det ingen filmfestival. Göteborg Nonstops festivaldrake går alltså till alla volontärer som rivit biljetter och sagt välkommen och presenterat film på sina egna vis.

För längesen gjorde jag samma sak på Hagabion. Att presentera filmen var ju höjdaren. Man fick fria händer att hitta på vad som helst. Som att sjunga DET BLIR BÄTTRE OCH BÄTTRE DAG FÖR DAG eller skrida in i svart stass med en ficklampa under hakan och säga med dov, skakig röst
LIVET ÄR EN DRÖM.

När bion var stängd hade vi nattbio med kanelbullar och glass och sov i salongen.
Om det var nån som undrade vart alla kanelbullar förvann
kan jag erkänna nu 32 år senare att det var jag och Tompa som glufsade i oss dem.
Sånt som kallas arbetsförmån.
Jag undrar hur många kanelbullar volontärerna på Göteborg Filmfestival får?

Tompa, min gamla klasskompis blev sen radiopratare i Uddevalla, kållig och käck
som om Loket hade ynglat av sig.
De anställda på bion som fick väcka oss på morronen såg väl lite buttra ut
men gjorde inte så stort väsen av det.

Nu är jag trött och min son har längtat efter mig när jag rantat runt som en maniac på film efter film,
så nu blir de ingen mer festival.
Men intervjun vi gjorde idag lägger vi ut om nåra dar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-11-17

Slöar i sängen och lyssnar på Per Svenssons PSYCHEDELIC SOUNDS som släpps den 30 November. En obekymrad härligt sonkad samling låtar. Tex FREE SPIRIT som luffar på i ett skönt söndagstempo med rader som LOVE IS BURNING INSIDE/ WELCOME BACK IT´S SUMMERTIME. Gitarrerna , trummorna och orgeln kränger hit och…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-10-08

Snus istället för mus? Nej, för sjutton gubbar, nej Mellan två berömda pipsug på Götaälvbron stod en lycklig gnu och fes Jag älskar Lundell även om jag har tröttnat på hans musik Jag rökte en vild giraff igår utanför den halvslutna dynamocentralen med två ton salta tablettaskar runt ögonen

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-11-17

3 Avocado 1 halv burk röd tångkaviar 1 halv burk svart tångkaviar Hackad rödlök Havregrädde Droppa i citron 1-2 tsk En liten korv tartex Blanda alltihop till en goja.Det skulle bli en sås men det blev ingen sås,det blev en GOJA. Ätes på midsommar eller jul.

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...