Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Primadonnan tittar på mello-festivalen och rangordnar låtarna

2018-02-08 av Primadonnan

Förra året var det bra låtar men denna gången var det väl sådär.
Låt nr ett framfördes av Sigrid Berntsson som jag inte visste vem hon var.
Nu är det nya idoler, gamla idoler och inga idoler alls taget ifrån intet.
Patric Swayes hette låten, en av låtskrivarna hette Josefin Glenmark, som är en kopia av Ann-Louise Hansson, som troligtvis är mamman.
En discolåt lik alla andra med dubbad sång. Jag tror den kom med till Andra Chansen.

Så kom äntligen låt nr två. Låtskrivare med det konstiga namnet John Lundvik som skrev låten till prinsessan Victorias bröllop och den blev en hit. Nu sjöng han själv för en gång skull, han skriver mkt hitlåtar till andra artister i världen.
Den tyckte jag och mina kompisar var bäst och tom småpojkarna på min gata som är 9-10 år som jag fikade med i Slättadam i söndag. Den fick tio av tio. Den var sketabra.

Så har vi låt nr tre med Renajda. Kommer inte ihåg vad låten hette, men alla hade hyfsade kläder.
Hon är en snygg afrotjej med en häftig voice. Låten var hiphop nånting.

Nr fyra. Då kommer den roliga Edvard Blom som jag bytte bok med på Bokmässan.
Sjunger en riktig Karl-Gerhard låt som är skriven av G:son som är på G igen.
Och den tyckte småpojkarna att den var nummer två. Och det tyckte faktiskt jag med och den gick tyvärr inte vidare. Den kommer att komma på svensk-toppen för det är en riktig slag-dänga. För när småkillar tycker till, då är det bra. Han fick en nia.

Nr fem var Kikki Danielsson. Hon skrev en låt om sig själv, country, från Osby till Nashville. Kikki Danielsson kan klä hela vardagsrummet i guldskivor. Låten handlade om att allt blev till guld. Den var lite för långsam men den spelas varje dag på p4. Men den borde va lite mer hillbillystyle. Sen Kikki flyttade från Skåne till Bollnäs har hon kommit tillbaka. Den gav jag åtta poäng. Men jag ger en tia för innehållet.

Sen Biancas bror, Pernilla Wahlgrens son – Ingrosso. Han har skrivit låten själv och han gick direkt till Globen. Den var ju glad. Jag ger den nio poäng.

Tvåan kommer på första plats, Edvard Blom på andra plats, Ingrosso trea och Kikki på fjärde plats.
Men melodimässigt och text kommer Kikki på delad plats med Ingrosso.
Kläderna var normalt hyfsade. På Edvard Bloms var det lite After Dark. man kunde tro att Christer Lindarw sytt upp kläderna. Det var de roligaste scenkostymerna. Själv hade han mörk kostym och en prålig väst, som en borgmästare i Vilda Västern.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-01-18

Va ute med Donnan igår. Vi skulle se PASCAL spela med Isak Sundström på sång å gitarr spela på nån bar i Gamlestans industriområde. Jag går gärna ut med Donnan eftersom hon ordnar färdtjänst till otillgängliga lokaler. Smidigt. Snubben tog en konstig väg dit, från Centralen över till Hisingen och…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-01-12

Galleri Kosmos hos Falck/Traneus kan tyvärr inte lämna ut portkoden. Öppet alltid. Stenklevsgatan.

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-11-17

3 Avocado 1 halv burk röd tångkaviar 1 halv burk svart tångkaviar Hackad rödlök Havregrädde Droppa i citron 1-2 tsk En liten korv tartex Blanda alltihop till en goja.Det skulle bli en sås men det blev ingen sås,det blev en GOJA. Ätes på midsommar eller jul.

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...