Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Senaste aktuellt om rävar på stan

2018-02-17 av Chawki

Igår hojade jag ner mot stan och stötte på en välbekant stockholmare på andra sidan gatan. Den eleganta piprökande saxofonisten och gitarristen Granis. Magnus Granlund.
När vi ser varann så brukar vi skratta högt en lång stund innan vi skiljs åt. Det är nåt med Granis som alltid får mig på lysande humör. Nåt med hans rävblick och skenbara blygsamhet.
Han var på kortsemester för att träffa en annan stjärna – Henrik Olsson – batteristen med en räv bakom örat som Ollikainen uttryckte det för många år sen.
Granis berättade att Olsson arrangerar ett gig på Konsthallen idag kl 13. Ett tips till stadens medborgare.
Olsson spelade dessutom in med Ollikainen igår. Ett av räven Ollikainens alla geni-projekt. Ett album jag verkligen ser fram att få höra. Två ess som improviserar tillsammans på piano och Olssons elektriska skulpturala uppfinningar.
En platta att hålla ögona på.

Sen har tre andra rävar slagit sina påsar ihop. Gaissupporten Sondre Kvevik från SURE TRÅKINGS TRIO, rockpoeten och hippien Stefan Falck och Lill-Bowie Desmond Chawki. Bandet heter ERROL TOBAKS LYCKLIGA MEMOARER. Skivinspelningen planeras just nu med ytterligare en räv tillika dandy – Markebro som demon-producent.

Själv är jag en katt och stannar i sängen och lapar te hela dan med nåra timmars avbrott för en intervju med en räv som spelat i Straitjacket, Liket Lever och Cortex.

So Long

Foto:Chawki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.