Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Primadonnan kollar på Mello del 3

2018-02-23 av Primadonnan

Martin Almgren var först ut. Han sjöng en countrylåt som hette Bitter Lullaby.
Jag tror de va Ann-louise Hanssons dotter som skrev den. Jävligt bra låt. Fy Fan va den var bra.
Han hade fel klädsel för att sjunga en countryballad. Jeansen, bootsen, countryskjorta och stetson på huvet fattades och en långkavaj som sherifferna hade på den tiden. Johnny Cash stil hade passat honom bättre i alla lägen än att ha likadana kläder på sig som Ebbot har i TV. De på TV tycks inte kunna detta med kläder. Han är ju dock lastbilschaufför. Den som gjorde klädvalet har aldrig varit i Nashville. Låten fick en tia av mig. Gick direkt till final.

Nr två kom Barbie Escobar. Låten hette Stark. Hon får noll poäng för klädseln. Här är det Josefin Glenmark som är medkompositör bl a.
Låten får sju poäng.

Nr tre. Där heter låten Cuba Libre. Medskapare till denna låt är Jimmy Jansson som hade ett förflutet
Med Alexandra som jag träffade när de var med i TV. Hon delar ut pengarna i Postkodmiljonären numera. Monche heter artisten i denna fartochflänglåt från Jamaica, Cuba och Solkusten. Den kommer att bli en strandplåga. Den gav jag 9 poäng. Gick till Andra Chansen
Dansarna hade roliga kläder och det var en rolig Las Vegashow, lite av After Darks kläder.
Monche var vitklädd och proper.

Nr fyra var Jessica Andersson som varit med sju gånger i Mello från det att hon var med i TV-serien Fame med Bert Karlsson. Hon är en av fronfigurerna i Diggiloo. Hon har även fått teaterns Guldmask för en huvudroll i en musikal.
Det har väl inte Pirelli fått.
Hon var klädd i svart glitterjacka och svarta lite vida långbyxor, 40-talsstil.
GT-s klädreporter var inte så begeistrad i detta emedan hon är för ung för att ha sett 40-talets Hollywoodklädsel. Det var inte för pråligt eller för lite.
Jessica sjöng Partyvoice. Operasångaren Fredrik Kempe skrev låten. Hon lyckades också ta sig till final.
Jag tycker att låten var bra men gav den bara åtta poäng.

Nr fem. Kalle Moreus. En suverän musiker och sångare. Med en låt som visar att Sverige är Sverige.
Som representerar midsommar, äggmacka sill och kaviar. Såhär ska en svensk Mello låta.
Vi ska representera oss. Inte USA och Latinamerika som är modernt att göra.
Hiphop och rap är absolut inte passande i svensk Mellofestival.
Denna låten präglar Sverige. Folk har ej fattat att svenska låtskatten är större här än i de flesta andra länder.
Vi har så många olika stilar av musik från hundra och tvåhundra år tillbaka. Jag ger den tio poäng.
Men tyvärr kom den inte längre. Ungdomen i Sverige vet inte vad svensk musik innebär.
Latinmusik är jättefint tycker jag privat, jag själv är influerad och tycker om musiken.
Hiphop är väl ok men tekno och rap saknar melodislingor. Det är för mig jobbig musik men jag beundrar dem som utför det. Jag är ny journalist utan utbildning som tycker detta.
Jag förstod ej bättre på 50-talet
Då jag tyckte svensk musik var tråkig. Allt skulle vara USA och England från det jag var 15 år till jag var 40. Men nu när jag hör så mkt gapig musik och jobbat som gäst i Sven-Ingvars Orginalorkester,
så har jag lärt mig att uppskatta svensk musik. Men jag älskar amerikanska evergreens.

G-son är i farten igen. En artist som heter Dotter sjunger med en Björk-inspirerad röst.
Lite konstig sång, passar inte in här. Kanske passar i Italien. Sju poäng.

Nr sju. Mendez sjunger. Här är Jimmy Jansson på tapeten igen som medskrivare av låten.
Mendez och familjen flyttade tillbaka från Chile till Stockholm där han är populär med politiken och musiken.
Han passar nog bättre som politiker än sångare för det kan han inte.
Mendez var svartklädd och även denna låten var fart och fläkt och Latinamerikansk. Åtta poäng.

Alla dansare i Mellon var snygga, klädsel och utseendemässigt.

Jag själv har skickat in två bidrag de senaste tjugo åren. Inspelade och klara, men fick inte chansen.
Jag hette inte G-son. Så är det, hej å hå.
Men jag har varit med på Svensktoppen med Syritaki. Och tom. varit bisittare där. Och det är ju inte dåligt.
Ja detta var allt från Primadonnan , vi hörs efter nästa Mello.

Ha de gött.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-03-24

   Slank in på Bar KOM igår lördag strax innan Tomas Halling skulle dra igång sin varieté. Halling hade fixat till scenen med färgglada plaströr, fjädrar och ett orange lakan som backdrop. Halling gör entre i BALLONGHUVUDBONAD & glitterkavaj och välkomnar publiken med en sång om GUL KALKON. Snabbt över…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-03-24

Jan Albert Carlsson är en bra konstnär tycker jag Kompositören Delibes tycker jag gör borgerlig skitmusik Lyssnar på den om och om igen Tio Procent med Ulf Lundell Här visar han sin mästerlighet, Lundell både i text och musik Lauren Hill och Underworld är bra musik Rocken är död tyvärr…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2018-10-03

Det finns en mening Någon lyfter din börda Allt är här Nära, men ändå så långt borta Som solens strålar över det gåtfulla Pompeijis ruiner   Andreas min svarte broder Gå stolt som du alltid gör   Jag har ett nytt namn på min älskling Ulligulli   Bengt-Ove Gabadin Den…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-03-18

  Jag tog och torrborstade mig med en liten svamp över hela kroppen och ansiktet. Sen så tvålar man in sig och duschar. Då har man duscholja från Yves Rocher eller Apoteket som är gjord på växter. Jag går ur duschen och torkar mig. När jag är torr smörjer jag…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2018-11-04

Teckning: superfreakbaba Detta kulturtempel inryms i ett gammalt vattentorn uppe på Gråberget. Jag hade aldrig varit där förut utan kom klättrandes uppför branten från baksidan, helt fel håll. Det var en rejäl strapats att utföra… Vi var ett gäng som blev insläppta av Jorge Alcaide som ordnar spelningarna i denna…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...