Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Ljuv hämnd på alla blådårar. Recension av Anna Von Hausswolffs skiva Dead Magic

2018-03-18 av Chawki

Jag tänkte jag skulle försöka skriva nåra rader om Anna Von Hausswolffs
senaste album DEAD MAGIC som släpptes i början av mars månad
på Berlin-ettiketten City Slang.
Läste att Von Hausswolff är utbildad arkitekt och det hjälper mig på traven.
Hennes musik är som pålad och byggd av sten, järn, bly , ornament och hon skapar rum och landskap i ett kargt ingenmansland i en tid som är bortanför den världsliga.
Följer traditionen av sina avantgardesystrar tex den grekiskamerikanska svartmästaredrottningen Diamanda Galas .
Jag älskar hur hon använder rösten i The Mysterious vanishing of Electra , en smula Yoko Ono-feeling och lite som min son när han inte vill sova om nätterna, samma ljusa genomträngande infernaliska ton.
Varje låt får växa fram i sin egna takt, på sitt eget vis. Långa svepande toner i Ugly and Vengeful, Marble eye och Källans Återuppståndelse under ekande valv. Det är en konst i sig idag att ha styrkan att låta saker få ta sin tid.
Von Hausswolffs maniska orgelspel på Ugly and Vengeful är lysande och sen sången som släpper lös som Siouxsie and the Banshees. Kan tycka att slutet på låten tappar något när gitarren kommer in å killen på trummor vill så mkt att han tappar markkontakt . Killarna saknar Von Hauswolffs självklara rötter rakt ned i jordens undre världar. Men de lär sig nog. Lite smisk kan funka.
En eloge till alla artister som jobbar mer med hantverket än självförhärligandet.
Dessutom kan Von Hausswolff utan problem utforska och mogna i kostymen hon klokt har valt till hon är minst 200 år.

Kommentarer på Ljuv hämnd på alla blådårar. Recension av Anna Von Hausswolffs skiva Dead Magic

  1. ja sånna hära recensioner är en inte bortskämd med! tack…

  2. Kära Fred, vi tackar och fortsätter på samma spår. Ha en ljuvlig dag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-10-10

Biopremiär:  11 oktober 2019 på Hagabion Regi: Nick Broomfield Medverkande: Leonard Cohen, Marianne Ihlen, Judy Collins, Ron Cornelius mfl. Längd:  102 min Redan ett par sekunder in i filmen börjar jag lipa av anslaget och orden, och sen fortsätter dokumentären om artisten LEONARD COHEN &hans flamma MARIANNE IHLEN att beröra hela vägen ut. Först får…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-10-08

Snus istället för mus? Nej, för sjutton gubbar, nej Mellan två berömda pipsug på Götaälvbron stod en lycklig gnu och fes Jag älskar Lundell även om jag har tröttnat på hans musik Jag rökte en vild giraff igår utanför den halvslutna dynamocentralen med två ton salta tablettaskar runt ögonen

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-09-21

   Journalisten Hans Sidèn som har skrivit många recensioner om många artister i GP från 60-talet och framåt, och är även textförfattare till många låtar, ritat många roliga små långhåriga gubbar i GP under säkert 50 år, har genom Fredrik Sundh kommit ut med en bok med sina snapshots på…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...