Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Kollar på Burka Songs 2.0

2018-03-21 av Chawki


Teckning:superfreakbaba

Själv får jag klaustrofobi inne i ett tvåmanstält och skulle aldrig frivilligt
sätta på mig en burka och min muslimska far tycker
att alla typer av ytliga attiraljer är fusk.
Att det är ett solidariskt hjärta som betyder nåt.
Precis som att manisk heminredning är ett sätt att lappa över sin egna inre tomhet
eller sina komplex över att inte vara bra nog.
Det vita kaklet eller en diskbänk i marmor gör inte någon till en bättre människa.
Och en burka gör inte någon, enligt min mening, till en bättre person
men alla har ju sina olika sätt att känna sig trygga och accepterade
av den grupp människor de känner sig beroende av för sin överlevnad.
Som nudisterna tex. en annan förtryckt minoritet som sällan syns på stan.
Jag fantiserar om en paneldebatt tillsammans med GÖTEBORG STAD
en nudist, en burka-brud, en SM-utövare, en homeopat och en frijazzare.
Jag har mejlat GÖTEBORG STADS ordföranden Hermansson, vi får se om hon svarar.

Kollade alltså den omskrivna filmen BURKA SONGS 2.0 på Draken Film streamingtjänst.
Den unga filmaren Hanna Högstedt hade en filmidé, fick pengar för att genomföra den,
börjar sen ifrågasätta sitt egna uppsåt och sina idéer och bjuder in olika människor att diskutera detta med henne. Filmen är en film som handlar om en film. Det som kallas METAFILM.
Det snackas och snackas.
Athena Farrokhzad som är med säger tex:
– Vitheten återinstallerar sig själv som subjekt genom att såhära situera sin egen priviligierade position och skuld.
Jag gör allt för att ta in och förstå.
Nåra muslimska slöjklädda unga damer är också med å snackar.
En demokratisk film, alla säger va de tycker, ingen blir avbruten,
regissören försöker få folk att lätta på sina hjärtan på sitt pillemariska vis.
En oskyldig söt film på hela taget som har fått ekonomiskt stöd från staten för att kunna bli till.

Utöver att GÖTEBORGS STAD inte vill kasta sig in i ett filmsnack så är det
märkligt att staten ska försöka styra konstutövarna genom att endast ge bidrag
till dem som fyller statens önskningar.
Det ska va politiskt ändamålsenligt efter olika kriterier.
Ett sätt att korrumpera konsten och konstutövarna.
Och detta är ju fullt möjligt då folk låter sig korrumperas på detta sätt.
Vad är hönan och vad är ägget?

Kommentarer på Kollar på Burka Songs 2.0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2021-01-12

   DE som brukar köra mig till sjukan har Corona båda två så idag fick Aloun, min systers man skjutsa mig istället. Vi möttes utanför en cykelbutik vid Masthuggstorget. Jag hade packat duntäcke, kudde, lakan, min egen goda rödbetssallad, pappas chilipasta special och Coops ärtbullar som ja stekte i morse….

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2021-01-03

 Matti Ollikainen i PÅ SPÅRET i TV i fredags.  Bra som vanligt. Med KIKKI DANIELSSON och låten som va med i Israels mellofestival.  Låten som blev en landsplåga i radio P4. Men KIKKI är bäst och söt och rar och fräsch. Hon va jättefräsch i TV alltså! Jag blev så…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...