Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Recept på Clementin – Gös eller Påsk -Gös

2018-03-31 av Primadonnan

En stor filé gös som man klipper av på mitten
Så tar man clementin och smörjer in gösen med saften på köttsidan
Så tar man salt och socker tex rörsocker
Strör det på båda gösarna
Har man lite brännvin hemma kan man ta en droppe och stryka över med fingret
Linda in i stanniolpapper, med tyngder på in i kylskåpets kallaste vrå med bitarna mot varann.
Typ gravning. Ett dygn.
Sen lägger man skinnsidan neråt i en glaskarott med smörklickar
Halvorna ska vara fyra minuter på det högsta i micron.

Man kan servera direkt om man vill, ska man inte servera förrän om tre timmar har man de bara
Tre minuter i micron. Sen värmer man upp den hastigt innan servering en minut. Serveras med potatismos som också värms upp hastigt.
Så ger man en skiva till sin kompis och en skiva till sig själv.
Man kan servera den ena halvan kall som man trancherar i skivor. Den är väldigt god kall,
Då kommer clementinsmaken fram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.