Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Om läkaren LUCIFER och psykvården

2018-04-04 av Chawki


Teckning:superfreakbaba

Uppdrag Granskning tar upp ett fall av alla övergrepp som skett inom svensk psykiatri
där en man blev tvångsbältad i 42 timmar och sedan dog. Han hade kallat läkaren för LUCIFER och ansågs därför hotfull och aggressiv.
Om en läkare inte har ödmjukhet nog att klara den benämningen och istället möter en person i nöd med en form av tortyr,
vilket det är att spännas fast i bältessäng,
så kan man helt korrekt kalla vederbörande läkare för Lucifer.
Eller ynklig. Och lika ynkliga är de som håller honom bakom ryggen.

Har hört historier om folk som skurit sig i handlederna inne på psykiatrisk avdelning och sedan tvingats torka upp sitt eget blod.
Tvångsmedicinering av felaktiga mediciner.
Sexuella övergrepp åv patienter. El-chockbehandlingar som utlöst psykoser osv.
Filmen GÖKBOET med Jack Nicholson i huvudrollen skildrade den världen som en miniatyr av den stora värld vi befolkar.
Där människor ska anpassa sig efter vissa livsformer som att konsumera,
jobba 8 timmar per dag för att rättfärdiga sin existens,
ha mobil, dator, se på vissa TV-program, ha vissa åsikter, uppföra sig på ett visst sätt,
gärna vara alkoholiserad eller ha en annan form av missbruksproblem,
framförallt konsumtionsmissbruk är luckrativt,
vilket gör en människa lättmanipulerad och lätt att styra.
Det har alltid varit obekvämt med människor som tänker själva och ifrågasätter rådande normer
inne på psyk och utanför.
Och det är väl LUCIFER vi slåss mot eller slickar i röven.

Tänk om vi istället anpassade oss efter vårt behov av närhet, ömhet och kärlek och var snälla mot jorden som när oss.

http://superfreakbaba.tumblr.com/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2021-09-19

  Jag är ute på turné nu med Donnan, som alla redan vet. Nu ligger jag i sängen hos Jenny i Uddevalla, Donnan har precis vaknat och klagar på att det saknas luft i rummet. Igår spelade vi här på KONTORET, pärlan mitt i Uddevalla city, som att komma tillbaka…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2021-02-18

Håll stånd, håll stånd! Mot statspropaganda som fyllerdig och de dina med rädsla och mörker. Håll stånd, håll stånd! Mot diktatur som i folkhälsans namnförslavar dig och de dina. Håll stånd, håll stånd! Håll varandra nära och knulla mera,knulla mera med din av Gudskapade kuk och fitta, amen. Diormannen

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2021-10-10

Det var högt i tak på lilla Bengans kafé Fyren i lördags. Två band spelade, bra! men vadå? Det började med ett band som spelade elektronisk musik. KROPPEN. Är detta bara oljud? Kanske inte! Bara en för liten lokal för denna eminenta trio med Isak Eldh i spetsen. Det var…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...