Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Om läkaren LUCIFER och psykvården

2018-04-04 av Chawki


Teckning:superfreakbaba

Uppdrag Granskning tar upp ett fall av alla övergrepp som skett inom svensk psykiatri
där en man blev tvångsbältad i 42 timmar och sedan dog. Han hade kallat läkaren för LUCIFER och ansågs därför hotfull och aggressiv.
Om en läkare inte har ödmjukhet nog att klara den benämningen och istället möter en person i nöd med en form av tortyr,
vilket det är att spännas fast i bältessäng,
så kan man helt korrekt kalla vederbörande läkare för Lucifer.
Eller ynklig. Och lika ynkliga är de som håller honom bakom ryggen.

Har hört historier om folk som skurit sig i handlederna inne på psykiatrisk avdelning och sedan tvingats torka upp sitt eget blod.
Tvångsmedicinering av felaktiga mediciner.
Sexuella övergrepp åv patienter. El-chockbehandlingar som utlöst psykoser osv.
Filmen GÖKBOET med Jack Nicholson i huvudrollen skildrade den världen som en miniatyr av den stora värld vi befolkar.
Där människor ska anpassa sig efter vissa livsformer som att konsumera,
jobba 8 timmar per dag för att rättfärdiga sin existens,
ha mobil, dator, se på vissa TV-program, ha vissa åsikter, uppföra sig på ett visst sätt,
gärna vara alkoholiserad eller ha en annan form av missbruksproblem,
framförallt konsumtionsmissbruk är luckrativt,
vilket gör en människa lättmanipulerad och lätt att styra.
Det har alltid varit obekvämt med människor som tänker själva och ifrågasätter rådande normer
inne på psyk och utanför.
Och det är väl LUCIFER vi slåss mot eller slickar i röven.

Tänk om vi istället anpassade oss efter vårt behov av närhet, ömhet och kärlek och var snälla mot jorden som när oss.

http://superfreakbaba.tumblr.com/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-11-06

Som mamma till en ung man som inte kan prata och gå och med EP så blir jag smått galen av att höra hur Försäkringskassan nu drar ned på assistanstimmar till folk med just ovanstående inskränkningar. Människor som ej kan prata eller röra sig lämnas ensamma liggande i sina sängar…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-10-08

Snus istället för mus? Nej, för sjutton gubbar, nej Mellan två berömda pipsug på Götaälvbron stod en lycklig gnu och fes Jag älskar Lundell även om jag har tröttnat på hans musik Jag rökte en vild giraff igår utanför den halvslutna dynamocentralen med två ton salta tablettaskar runt ögonen

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-09-21

   Journalisten Hans Sidèn som har skrivit många recensioner om många artister i GP från 60-talet och framåt, och är även textförfattare till många låtar, ritat många roliga små långhåriga gubbar i GP under säkert 50 år, har genom Fredrik Sundh kommit ut med en bok med sina snapshots på…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...