Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

En perfektionist på alla plan. Liten intervju med sångerskan och låtskrivaren Nadia Nair

2018-05-19 av Chawki


Fotograf: Natalie Lennartsson

Nadia Nair släppte singeln K den 18:e maj.
Nadia har skrivit för artister som Soleima, SEEB, Skip Marley och Steve Angello
men nu släpper hon en singel under eget namn, en aptitretare från kommade albumet.
I sommar spelar hon bl a annat på Way Out West 9 Augusti.

Hur kom det sig att du började ägna dig åt musik?

Jag började sjunga tidigt och mamma såg väl då att jag behövde utrymme för att ägna mig åt något kreativt och stöttade mig i det.
Jag tror att hon förstod vad det betydde för mig eftersom hon själv har uppträtt som dansare och skådis…
och har målat varenda tavla i huset jag har vuxit upp i i Göteborg eftersom vi inte hade råd att köpa konst.

Vad gör dig inspirerad? Nåra speciella artister?

Jag är nog väldigt flytande som person… inte haft direkta planer utan bara åkt med tåget och kört när jag känt mig inspirerad.
Involverat mig i alla aspekter av det jag skapar som att regissera… jobba med koreografi, produktion, skriva…. för att få andra perspektiv på musiken och bredda processen i skapandet. alla intryck livet ger mig inspirerar ju… det är ju det som alltid varit det som fört pennan till pappret,
men det är först på senare tid jag har insett vikten av min historia, vart jag står just nu och omständigheterna som har lett hit.
Andra som påverkat den är ju också en slags inspiration eller glöd.
Artister självklart… de som står ut mest för mig och som slängt in mig i olika epoker som Hendrix, Prince, Erykah Badu, M.I.A, Queen..
för att nämna bara några.
Jag dras till många starka kvinnor har jag märkt. Tiden förändrar ju allt också… förra plattan handlade mycket om eskapism och mer introvert energi.
Just nu är det en extrovert energi som vill få utrymme i det jag skapa.
Det som känns ärligt i mig i stunden brukar jag lita på…

Vilka musiker är med i ditt band?

Jag har 2 godingar med mig som heter Johan Jonasson och Gabbe Gabriel Runemark.

Du kommer från Göteborg, vad har Göteborgs-scenen betytt för ditt skapande?

Åh jag får den här frågan ofta. Den betyder väldigt mycket. Jag älskar Göteborgs musikscen på många sätt.
Jag kommer själv från den… bandvärlden som för mig är väldigt nostalgisk och det som många associerar Göteborg med.
Det tycker jag min stad lever upp till. Det var här jag fick låta de organiska rötterna i min musik utvecklas och fästa sig,
det var här jag fick lära mig att ta plats, så vart jag än reser i världen med min musik tänker jag alltid tillbaks på Göteborg och musikscenens inverkan på mig som en slags frizon och med kärlek, både tuff och fin.

Vad för drömmar har du med din musik, vart strävar du?

Jag strävar efter nuet, att digga nuet med min musik.
Jag är perfektionist i allt jag gör och strävar alltid efter att vara det bästa av mig själv
vare sig det är som sångerska, musiker, dotter, syster, vän, älskare… haha… jag vill bara alltid utvecklas, ge och dela.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-11-17

Slöar i sängen och lyssnar på Per Svenssons PSYCHEDELIC SOUNDS som släpps den 30 November. En obekymrad härligt sonkad samling låtar. Tex FREE SPIRIT som luffar på i ett skönt söndagstempo med rader som LOVE IS BURNING INSIDE/ WELCOME BACK IT´S SUMMERTIME. Gitarrerna , trummorna och orgeln kränger hit och…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-10-08

Snus istället för mus? Nej, för sjutton gubbar, nej Mellan två berömda pipsug på Götaälvbron stod en lycklig gnu och fes Jag älskar Lundell även om jag har tröttnat på hans musik Jag rökte en vild giraff igår utanför den halvslutna dynamocentralen med två ton salta tablettaskar runt ögonen

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-11-17

3 Avocado 1 halv burk röd tångkaviar 1 halv burk svart tångkaviar Hackad rödlök Havregrädde Droppa i citron 1-2 tsk En liten korv tartex Blanda alltihop till en goja.Det skulle bli en sås men det blev ingen sås,det blev en GOJA. Ätes på midsommar eller jul.

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...