Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

En perfektionist på alla plan. Liten intervju med sångerskan och låtskrivaren Nadia Nair

2018-05-19 av Chawki


Fotograf: Natalie Lennartsson

Nadia Nair släppte singeln K den 18:e maj.
Nadia har skrivit för artister som Soleima, SEEB, Skip Marley och Steve Angello
men nu släpper hon en singel under eget namn, en aptitretare från kommade albumet.
I sommar spelar hon bl a annat på Way Out West 9 Augusti.

Hur kom det sig att du började ägna dig åt musik?

Jag började sjunga tidigt och mamma såg väl då att jag behövde utrymme för att ägna mig åt något kreativt och stöttade mig i det.
Jag tror att hon förstod vad det betydde för mig eftersom hon själv har uppträtt som dansare och skådis…
och har målat varenda tavla i huset jag har vuxit upp i i Göteborg eftersom vi inte hade råd att köpa konst.

Vad gör dig inspirerad? Nåra speciella artister?

Jag är nog väldigt flytande som person… inte haft direkta planer utan bara åkt med tåget och kört när jag känt mig inspirerad.
Involverat mig i alla aspekter av det jag skapar som att regissera… jobba med koreografi, produktion, skriva…. för att få andra perspektiv på musiken och bredda processen i skapandet. alla intryck livet ger mig inspirerar ju… det är ju det som alltid varit det som fört pennan till pappret,
men det är först på senare tid jag har insett vikten av min historia, vart jag står just nu och omständigheterna som har lett hit.
Andra som påverkat den är ju också en slags inspiration eller glöd.
Artister självklart… de som står ut mest för mig och som slängt in mig i olika epoker som Hendrix, Prince, Erykah Badu, M.I.A, Queen..
för att nämna bara några.
Jag dras till många starka kvinnor har jag märkt. Tiden förändrar ju allt också… förra plattan handlade mycket om eskapism och mer introvert energi.
Just nu är det en extrovert energi som vill få utrymme i det jag skapa.
Det som känns ärligt i mig i stunden brukar jag lita på…

Vilka musiker är med i ditt band?

Jag har 2 godingar med mig som heter Johan Jonasson och Gabbe Gabriel Runemark.

Du kommer från Göteborg, vad har Göteborgs-scenen betytt för ditt skapande?

Åh jag får den här frågan ofta. Den betyder väldigt mycket. Jag älskar Göteborgs musikscen på många sätt.
Jag kommer själv från den… bandvärlden som för mig är väldigt nostalgisk och det som många associerar Göteborg med.
Det tycker jag min stad lever upp till. Det var här jag fick låta de organiska rötterna i min musik utvecklas och fästa sig,
det var här jag fick lära mig att ta plats, så vart jag än reser i världen med min musik tänker jag alltid tillbaks på Göteborg och musikscenens inverkan på mig som en slags frizon och med kärlek, både tuff och fin.

Vad för drömmar har du med din musik, vart strävar du?

Jag strävar efter nuet, att digga nuet med min musik.
Jag är perfektionist i allt jag gör och strävar alltid efter att vara det bästa av mig själv
vare sig det är som sångerska, musiker, dotter, syster, vän, älskare… haha… jag vill bara alltid utvecklas, ge och dela.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-06-21

Christian Krigge Dyresjö, basisten i DEN STORA VILAN som lämnade vår välsignade stad GÖTEBORG, för att flytta till Hagfors kommun, har spelat in en soloskiva som släpps ut till allmänheten idag, midsommarafton. Dyresjö spelade in skivan på porta i en biograf I Hagfors. Han skriver såhär om plattan: ”Musiken är…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-06-23

Jag såg ett lik gå förbi utanför jag menar Vad är det med folk? Mac Gängers välde upplöstes och vi tvekade länge på hur vi skulle göra Lillstöveln Öberg ville få världen att långsamt räcka över en tugga dieselbuss André Pops lyssnar försiktigt på Sham 69 och startade i smyg…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-05-05

Det är en dum björntjänst att vara liberal ifråga om knark Live on a natural high som Zappa gjorde & den vita stenen föll ur handen på mästaren Jesus för att solen sken så klart den dagen Jag älskar dig Eva Traneus Jag älskar henne så Hon är det vackraste…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-06-23

Det var Pride på Bältespännarparken. Aron Promnitz som vi har skrivit om innan skulle uppträda, redan kl 18. Många trodde att det var kl.20. Alla vi kompisar, extraföräldrar och extraföräldrar kom dit klockan 17 förväntansfulla. Stefan Westin som är extrapappa åt Aron och låtskrivare till en av mina låtar, och…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2018-11-04

Teckning: superfreakbaba Detta kulturtempel inryms i ett gammalt vattentorn uppe på Gråberget. Jag hade aldrig varit där förut utan kom klättrandes uppför branten från baksidan, helt fel håll. Det var en rejäl strapats att utföra… Vi var ett gäng som blev insläppta av Jorge Alcaide som ordnar spelningarna i denna…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...