Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

En underhållande dokumentär om söta lik och avhuggna prästhänder. Filmrecension.

2018-05-23 av Chawki

Originaltitel: Ni juge, ni soumise
Genre: Dokumentär
Längd: 100 min
Belgien, Frankrike 2017
Regi: Yves Hinant, Jean Libon
Skådespelare: Anne Gruwez
15 år

BIOPREMIÄR 25 Maj

Den excentriska domaren är en dokumentär om den belgiska
utredningsdomaren Anne Gruwes
som lever ihop med en vit jätteråtta och puttrar omkring i Bryssel i en blå veteran-Citroen.
Gruwes är luttrad och har utvecklat en mkt svart humor efter många års erfarenhet av bizarra mord och andra brott.
Vi får följa henne och hennes medarbetare på jobbet.
Hur hon förhör olika brottslingar och utreder kriminalfall.
Redan de fem första minutrarna in i filmen snackar hon avspänt med en kollega om
tandlösa sidenlena avsugningar och och elastiska anus.
Det dyker upp avhuggna prästhänder och söta lik.
Psykotiska barnamördare och hustrumisshandlare.

Jag trodde när jag såg filmen att det var
en väldigt skickligt gjord fiktion men det är alltså en dokumentär
och återigen överträffar verkligheten dikten.
Gruwes är en särdeles cool och psykologisk
kvinna som står på rätt sida om lagen men verkar älska sina kriminella klienter och
möter upp dem med filosofiska utläggningar och nyfikenhet.
Som när en dominatrix berättar vad hennes undergivna kunder ber om för tjänster
tex att få nålar instuckna i förhuden.
Gruwes lyssnar intresserat.
– En mycket sund kvinna, kommenterar domaren med öm blick när dominatrixen lämnat rummet.

En underhållande rulle. Känner sympati för den oförställda och varmhjärtade tuffingen Gruwes.
Gruwes fick pris som bästa skådespelerska
på en filmfestival i San Sebastian för sin
utmärkta rollprestation när hon spelar sig själv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2021-01-12

   DE som brukar köra mig till sjukan har Corona båda två så idag fick Aloun, min systers man skjutsa mig istället. Vi möttes utanför en cykelbutik vid Masthuggstorget. Jag hade packat duntäcke, kudde, lakan, min egen goda rödbetssallad, pappas chilipasta special och Coops ärtbullar som ja stekte i morse….

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2021-01-03

 Matti Ollikainen i PÅ SPÅRET i TV i fredags.  Bra som vanligt. Med KIKKI DANIELSSON och låten som va med i Israels mellofestival.  Låten som blev en landsplåga i radio P4. Men KIKKI är bäst och söt och rar och fräsch. Hon va jättefräsch i TV alltså! Jag blev så…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...