Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Anders, jag och hans 23 andra kvinnor. Filmrecension

2018-05-24 av Chawki


Foto: Katriina Makinen

Dokumentär
Regi: Nahid Persson
Premiär fredag 25 maj kl. 18.30 på HAGABION

Nahid Persson är filmaren bakom dokumentärerna Prostitution bakom slöjan, Fyra fruar och en man och Drottningen och jag. Nu har hon gjort en ny dokumentär om hennes kärlekshistoria med en man –Tennisstjärnan Anders Rosen.
Anders, jag och hans 23 andra kvinnor heter filmen.
En fantasieggande titel som väcker nyfikenhet.

Redan innan pressvisningen drar snacket igång. Jag hamnar i samspråk med två herrar i trappen till bion.
Jag säger att jag är undrar hur huvudpersonen orkar va med 24 på samma gång.
Den ena snubben svarar:
– Äsch, de är enkelt, ät bara dadlar och valnötter.
Hans polare säger:
– Det intressanta är väl hur HON lyckas få en exklusiv relation med honom?

Nahid Perssons får kontakt med Anders Rosen på Tinder. De träffas och allt är fantastiskt tills hon fattar att han har andra kvinnor också. Det visar sig va 23 stycken. Många av kvinnorna har känt sig utvalda och tänkt att Anders är mannen i deras liv, då han är generös och säger vad folk behöver höra för att må bra. Han kallar detta för ”samhällstjänst” med ett leende på läpparna.

Nahid blir mycket besviken men bestämmer sig för att göra en dokumentär om det hela
och Anders ställer upp.
Dessutom städar han, går ärenden och lagar god mat. Och går med på att försöka ha en seriös relation med Nahid. Nahid får Anders att klippa med de andra damerna och gå terapi för sina tvångsmässiga otaliga kvinnoaffärer och för att finna sin inre styrka. Den styrkan som Nahid redan har, som gör att HON alltid hamnar i relation med svaga män som behöver hennes intelligens och kurage. Eller är det hennes sår som uppenbaras i form av osäkra män?

Både Nahid och Anders låter sig blottas totalt i filmen i sina försök att skapa en stabil relation på väldigt skakiga grunder. Jag får tacka både Nahid och Anders att de ville bjuda på sig själva på detta självutlämnande sätt. Båda visar sig med tillkortakommanden – rädsla, självutplåning och egoism.
Och kärlekslängtan.
Nahid avslutar filmen med orden:
Det jag har lärt mig av att göra denna filmen, är att vissa människor inte KAN förändras.

Undertecknad undrar då om hon syftar på Rosén eller sig själv?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-06-21

Christian Krigge Dyresjö, basisten i DEN STORA VILAN som lämnade vår välsignade stad GÖTEBORG, för att flytta till Hagfors kommun, har spelat in en soloskiva som släpps ut till allmänheten idag, midsommarafton. Dyresjö spelade in skivan på porta i en biograf I Hagfors. Han skriver såhär om plattan: ”Musiken är…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-06-23

Jag såg ett lik gå förbi utanför jag menar Vad är det med folk? Mac Gängers välde upplöstes och vi tvekade länge på hur vi skulle göra Lillstöveln Öberg ville få världen att långsamt räcka över en tugga dieselbuss André Pops lyssnar försiktigt på Sham 69 och startade i smyg…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-05-05

Det är en dum björntjänst att vara liberal ifråga om knark Live on a natural high som Zappa gjorde & den vita stenen föll ur handen på mästaren Jesus för att solen sken så klart den dagen Jag älskar dig Eva Traneus Jag älskar henne så Hon är det vackraste…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-06-23

Det var Pride på Bältespännarparken. Aron Promnitz som vi har skrivit om innan skulle uppträda, redan kl 18. Många trodde att det var kl.20. Alla vi kompisar, extraföräldrar och extraföräldrar kom dit klockan 17 förväntansfulla. Stefan Westin som är extrapappa åt Aron och låtskrivare till en av mina låtar, och…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2018-11-04

Teckning: superfreakbaba Detta kulturtempel inryms i ett gammalt vattentorn uppe på Gråberget. Jag hade aldrig varit där förut utan kom klättrandes uppför branten från baksidan, helt fel håll. Det var en rejäl strapats att utföra… Vi var ett gäng som blev insläppta av Jorge Alcaide som ordnar spelningarna i denna…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...