Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Primadonnan ger Trägårn ris för det höga diskoteksljudet

2018-07-11 av Primadonnan

På torsdagen var jag på Grindstugan och lyssnade på PartypatrullenTrägårn.
Där var det hög volym på diskoteket minsann.
Jag genomled en timma av detta oljud innan orkestern kom på scen.
Gunnar i bandet som var med i Snowstorm en gång, presenterade.
Kvinnorna i bandet är skitduktiga och de spelade bra låtar.
Och de drog väl en gammal Snowstorm- låt, såklart.
En blond långhårig brud var uppe och sjöng Tina Turner-låtar och hon lät som Tina.
Väldigt, väldigt bra.

De började sju. I pausen kom både Gunnar och en annan musiker förbi mig och sa
– Hej de va längesen.
Tillslut kände de igen mig och jag gjorde reklam för Hannas och min skiva.

När klockan var kvart över nio blev jag trött i huvet och vid bordet med Skojarklubben
som vi satt med, jag och Gun, droppade hälften av och då gick vi med.
Jag sa, och inte bara jag, att de får skärpa sig på Grindstugan,
i och med att diskoteksmusiken var så hög att man inte kunde prata med varann.
Min granne från huset breve hemma, som satt mittöver mig, kunde jag inte prata med,
och ej heller Mona. Gun fick jag skrika till.
För de som är döva är de väl okej att spela så hög musik.
Vakterna som stod utanför reagerade inte.
Några sa :
– Varför stänger de inte av diskoteket i pausen, det är då man vill prata?
Personalen är jättetrevliga, men sänk för faan diskotekets volym, säger jag som varit artist i 58 år.
Vi gick dit för att lyssna på pöjkera!

Apropå Skojarklubben har en tjej startat den i Göteborg och den som är intresserad får skriva till henne.
De går ut varje dag och går på allt möjligt, teater och bio. Det är en rolig klubb för dem som har råd.
Bra för ensamma människor lär känna folk tack vare detta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2018-07-09

Foto: Isabell Kirstinä Skriftställaren Linus Kuhlin har skrivit en rockbiografi om punkbandet Cortex där bl a Freddie Wadling och Gert Svensson var med. Boken heter SKUGGORNA KOMMER och den släpps den 2 augusti samma dag som Freddie skulle fyllt 67 år. Om han inte trillat av pinn. Dennis Lyxzén har…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2018-07-14

Sömnens rike härskade för den psykiskt sjuke I långa bomullsstavar över vallmofält   Cyklar ska inte demoniseras på sin ultraljudstripp De ska smyckas med trollkarlsstavar   Jag stämmer upp en stilla glad lovsång till Jesus för att frälsningen rocknroll och Eva finns   Nä, Life of Brian är inte hädelse…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2018-04-15

Det är människans vackraste egenskap att hon förtjänar att bli älskad Popmästerverket The sin of pride med Undertones fångar hela romantikens väsen på en platta De borde bli burna i guldstol för den insatsen Har de ingen heder regeringen Vad sysslar de med i Afghanfrågan? Man skäms ju för att…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2018-07-19

Bofunken Knut kom ut med Eva Rydberg Hos Lotta Engberg på Liseberg förra gången Det var sevärt och hörvärt Eva klädd i gredelin, grålila spetsklänning och dito kappa. Hon sjöng sin nya platta, den första på 30 år Om att hon ville åka till himmelen. Och ligger inte den länge…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2018-04-29

I torsdags var jag nere i Sockerbruket på Tredje våningen. I dessa magnifika lokaler så arrangerade Levande musik ett skivsläpp med Karin Johansson och Finn Loxbo. Denna duo är något alldeles eget. Karin Johansson spelar flygel som hon preparerat på olika vis. Finn Loxbo alternerar mellan två gitarrer och använder…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2018-04-09

vi vann jag och uli lillhagen jämnad med marken ett liv i skräck ettliv utan hopp ett liv utan nåd ett liv i gemenskap med andralikadana så fusk tortyren jag skrattar rakt i ansiktet döden tarjaghellre än det för vi vann jag och uli vi vann

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...