Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Primadonnan ger Trägårn ris för det höga diskoteksljudet

2018-07-11 av Primadonnan

På torsdagen var jag på Grindstugan och lyssnade på PartypatrullenTrägårn.
Där var det hög volym på diskoteket minsann.
Jag genomled en timma av detta oljud innan orkestern kom på scen.
Gunnar i bandet som var med i Snowstorm en gång, presenterade.
Kvinnorna i bandet är skitduktiga och de spelade bra låtar.
Och de drog väl en gammal Snowstorm- låt, såklart.
En blond långhårig brud var uppe och sjöng Tina Turner-låtar och hon lät som Tina.
Väldigt, väldigt bra.

De började sju. I pausen kom både Gunnar och en annan musiker förbi mig och sa
– Hej de va längesen.
Tillslut kände de igen mig och jag gjorde reklam för Hannas och min skiva.

När klockan var kvart över nio blev jag trött i huvet och vid bordet med Skojarklubben
som vi satt med, jag och Gun, droppade hälften av och då gick vi med.
Jag sa, och inte bara jag, att de får skärpa sig på Grindstugan,
i och med att diskoteksmusiken var så hög att man inte kunde prata med varann.
Min granne från huset breve hemma, som satt mittöver mig, kunde jag inte prata med,
och ej heller Mona. Gun fick jag skrika till.
För de som är döva är de väl okej att spela så hög musik.
Vakterna som stod utanför reagerade inte.
Några sa :
– Varför stänger de inte av diskoteket i pausen, det är då man vill prata?
Personalen är jättetrevliga, men sänk för faan diskotekets volym, säger jag som varit artist i 58 år.
Vi gick dit för att lyssna på pöjkera!

Apropå Skojarklubben har en tjej startat den i Göteborg och den som är intresserad får skriva till henne.
De går ut varje dag och går på allt möjligt, teater och bio. Det är en rolig klubb för dem som har råd.
Bra för ensamma människor lär känna folk tack vare detta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-02-20

Det är lite svårt nu att hinna rapportera om GBGs nöjesliv. Har fullt upp med att bränna cd-skivor, svara på Primadonnans sms, spela in platta med poeten Stefan Falck, beställa SINGING BOWLS från Indien till min son, man blir behagligt hög av vibbarna, göra fullmåneritualer med sonen och assistenterna och…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-02-17

Är du tuppentupp monkfillio dusan bläs tonic? Alice Cooper – Billion Dollar Babys grön orm hämta livsbejakelsen i det enkla Råmandet från Odyssén är tempellik I´m a true rebel, people Franz Liszt var en pruttgubbe Raine Maria Rilke är högtravande skit Mozart är småborgerligt trams och James Joyce var en…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2018-10-03

Det finns en mening Någon lyfter din börda Allt är här Nära, men ändå så långt borta Som solens strålar över det gåtfulla Pompeijis ruiner   Andreas min svarte broder Gå stolt som du alltid gör   Jag har ett nytt namn på min älskling Ulligulli   Bengt-Ove Gabadin Den…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-02-15

Ta en kaffe kockolatte! En tsk neskaffe i en mugg Häll varmt vatten upp till halva muggen Värm en halv mugg kokosmjölk Har ni ingen liten visp går det bra att hälla i en varm flaska och SHAKE IT BABY Med eller utan sötningsmedel Sluttamp Häll fort den varma vispade…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2018-11-04

Teckning: superfreakbaba Detta kulturtempel inryms i ett gammalt vattentorn uppe på Gråberget. Jag hade aldrig varit där förut utan kom klättrandes uppför branten från baksidan, helt fel håll. Det var en rejäl strapats att utföra… Vi var ett gäng som blev insläppta av Jorge Alcaide som ordnar spelningarna i denna…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2018-04-09

vi vann jag och uli lillhagen jämnad med marken ett liv i skräck ettliv utan hopp ett liv utan nåd ett liv i gemenskap med andralikadana så fusk tortyren jag skrattar rakt i ansiktet döden tarjaghellre än det för vi vann jag och uli vi vann

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...