Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Gbg Nonstop ställer frågor till de politiska partierna. Vänsterpartiet

2018-08-23 av Goteborg Nonstop


Idag är det en representant från Vänsterpartiet i Göteborg som svarar på våra frågor.
Hans svar är givetvis personliga.
Erik Norén, vänsterpartist och vice ordförande i Lisebergs styrelse.1. Har du besökt medlemsföreningen Truckstop Alaska?
– Ja, självklart. Fint ställe.

2. Ska du se Union Carbide Productions spelning på Liseberg ?
– Jo, det tänkte jag nog. Kommer inte ihåg var jag såg dem första gången men det var antingen i Hultsfred eller på Rockborgen i Borås. Någonstans runt -90. Och Liseberg är ju lite som ett andra hem.

3. Vad anser du att Freddie Wadling har betytt för Göteborgs musikliv?
– Oj, skitmycket. Hela Radium-grejen tror jag betydde enormt mycket, inte bara i Göteborg. Sedan blev ju Wadling även ett slags brygga mellan det udda och det smala och mainstreammusiken.

4. Har du någon gång besökt King Georges klubb?
– Nej, men det låter ju som att jag missat något när jag googlade det.

5. Tycker du om Franska Trion?
– Nja, det är inte riktigt min kopp te.

6. Vad anser du om gentrifieringens inverkan på musik och kulturlivet i Göteborg?
– Rent generellt tycker jag att gentrifiering suger
(men är en vit medelålders akademiker som bor i Kville, duh).
Svårt att säga vilken effekt gentrifieringen har haft på musik- och kulturlivet.
Om en räknar in byggandet av Karlastaden som en del av gentrifieringen
så riskerar ju det att leda till att Trucken får lägga ner,
och det vore ju en katastrof för musikintresserade göteborgare.
Samtidigt har gentrifieringen även inneburit att Woah Dad! haft lagerspelningar på Ringön.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2018-09-13

Still ur Malga Kubiak film Fick en inbjudan till ett kalas, knytkalas där man fick ta med ett instrument om man ville för att spela på kalasets fria scen. Det skulle också bjudas på en meditativ konsert. Sist av allt på inbjudan står det: INVESTERING: 100 Svenska kronor Nuförtiden betalar…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2018-07-14

Sömnens rike härskade för den psykiskt sjuke I långa bomullsstavar över vallmofält   Cyklar ska inte demoniseras på sin ultraljudstripp De ska smyckas med trollkarlsstavar   Jag stämmer upp en stilla glad lovsång till Jesus för att frälsningen rocknroll och Eva finns   Nä, Life of Brian är inte hädelse…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2018-09-08

Ebba Busch Thor är bra Men Ebba Grön var destruktivt och dåligt Imperiet var inte heller bra tycker jag idag men plattan Centralmassivet är helt okej Tex den och flera andra soloplattor med den gode Thåström   En ny tid måtte komma En tid av öppenhet kärlek och mindre antagonism…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2018-09-09

Jag stolpade iväg till Flunsåsparken för att få en liten intervju med Sivan ( Siv Malmqvist). Och för att se SHOWEN naturligtvis. Hasse Andersson radio p4 var på plats. Jag träffade Bruno Glenmark, Ann-Louise Hansson det gamla strävsamma paret och Sivan. Bruno hade jag inte träffat på 48 år men…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2018-09-11

Foto: Bengt Rud Så var det lördagen den första september och jag inleder denna månad med att gå till KoM Bar för att Lyssna på blues med trion Dirty Old Bastards. Till saken hör att jag i början av åttitiotalet lyssnade mej trött på den musikformen. Detta har hållit i…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2018-04-09

vi vann jag och uli lillhagen jämnad med marken ett liv i skräck ettliv utan hopp ett liv utan nåd ett liv i gemenskap med andralikadana så fusk tortyren jag skrattar rakt i ansiktet döden tarjaghellre än det för vi vann jag och uli vi vann

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...