Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Mitt testamente

2018-09-03 av Chawki

Letade idag efter en av mina söners födelseattest.
Va tvungen att gå igenom en massa pärmar
som ligger i en dammig hög på ett svåråtkomligt ställe. I en av pärmarna
Hittade jag ett slutet kuvert med texten
TILL DE EFTERLEVANDE.
Jag öppnade och läste. Det var skrivet 17 november 1988.
Ett testamente. Har inget minne av att jag skrev detta.

 

 

Min önskan är att mina efterlevande bland vänner och bekanta
och släktingar och älskare, firar min död med en sjuhelvetes fest.
Att de super gott vin och skålar i Bailey´s.
Och att Von Klaf väljer musik.
XX måste absolut spela något vackert under begravningen och veta att jag älskar honom.
XX vill jag också höra sjunga uppefrån himmelen,
någon sällsam brutalitet om kärlek och rävar med gummiskor.
XX måste också få veta att jag älskar honom, liksom ni alla andra älsklingar.

Men lova att festa röven av er inatt och tänk på John Lennon och
Feffe och Jimi Hendrix och Jim Morrison och Marilyn och mig,
tänk på alla oss som är döda.
Och lev som ni aldrig gjort förut.
Pang på, attack!!

Puss puss på er, alla förvirrade barn, alla fantastiska egenarter, puss på er.

Hanna

 

 

Något lillgammalt kan jag tycka nu. Och idag känns det där med Baily´s och vin passé.
Ja bryr mig inte så mkt om den där festen överhuvudtaget.
Men visst festa på om ni har lust för det.
Åsså de där som skulle veta att jag älskar dem.. jag var väl kär i kärleken helt enkelt.
Jag ville kanske dö för att få ett tillfälle att visa kärleken jag kände?

Det är väl nu jag borde börja tänka över ett ev. testamente
men om de blir av så kommer det mest handla om en massa prylar
som mina söner kan elda upp eller spara om de orkar det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-08-17

Hade tänkt kolla in Jarl Hammarbergs utställning på galleri i Haga. Men kom inte längre än till den gröna soffan i mitt sovrum. Man håller på med det ena å det andra för att hålla sin mentala och fysiska hälsa så länge man är här. Ett projekt som bidrar till…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-08-18

Det stilla höstregnet som faller utanför fönstret vet inte om att jag är så omanlig som jag är det bedömer mig inte ibland så ynklige fege mesen Stefan Falck som alltid leker riktig man och hjälte och rockpoet Johan Lindqvist ÄR inte rocknroll, fattar inte va bra rocknroll är hyllar…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-08-21

Det kändes som att sommaren tog slut när Lotta hade sista repetitionen. Det va inte så varmt men ändå lagom. Hon kom med sina jeans och en brandgul blues med kort ärm, fram till scenen och småpratade med publiken. TV- värdinnan sprang också runt och pratade med folk. De va…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...