Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Babylon is falling

2018-09-09 av Chawki

Min mamma ringde mig och klagade på att pappa inte tänker rösta.
Hon var mkt upprörd.
Så träffade jag pappa igår över en kaffe på Saron. Jag nämnde mammas upprördhet.
– Jag ska rösta såklart, sa pappa, jag ville inte säga det till henne bara.
I vår familj kan vi komma överens, men inte öppet, bara i lönndom.
Vi är väldigt individualistiska, alla går sin egen väg, tills det sker en katastrof,
då sluter alla upp. Men inte till vardags. Det är skönt, luftigt.

Jag tänkte också rösta, ska gå iväg snart med min son.
Kollade en minut på kandidaternas debatt häromdan,
de verka gå på kola hela gänget,
förutom vänsterpartisten, lite mer sansad.
Det känns lite spännande de här valet, oförutsägbart.
Åkesson har lyckats skapa spänning i Sverige även om han ser ut som ett levande frågetecken.
Fast såklart att ett frågetecken skapar spänning.
Leif GW Persson kommer rösta på sossarna tills han dör. Det är ett av de starkaste argumenten
jag har hört för att rösta på sossarna. Tom jag blir lite sugen.
Min morfar var trogen sosse också, demonstrerade alltid stolt på första maj. I kostym.
Ska man falla, å det ska vi ju, så är frågan om vi ska falla med stil eller utan stil.
Som Shifu sa
– Dö rak som ett träd.

Sen så är det nymåne idag. En väldigt bra nymåne var de nån som sa.
Man kan så nåra äpplekärnor tillsammans med nåra droppar av sitt eget blod,
det blir som att så sig själv på nytt. Planeterna står i väldigt manifesterande positioner,
sa personen vidare. Så att så sig själv på nytt just idag kan vara mkt gynnsamt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-02-20

Det är lite svårt nu att hinna rapportera om GBGs nöjesliv. Har fullt upp med att bränna cd-skivor, svara på Primadonnans sms, spela in platta med poeten Stefan Falck, beställa SINGING BOWLS från Indien till min son, man blir behagligt hög av vibbarna, göra fullmåneritualer med sonen och assistenterna och…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-02-17

Är du tuppentupp monkfillio dusan bläs tonic? Alice Cooper – Billion Dollar Babys grön orm hämta livsbejakelsen i det enkla Råmandet från Odyssén är tempellik I´m a true rebel, people Franz Liszt var en pruttgubbe Raine Maria Rilke är högtravande skit Mozart är småborgerligt trams och James Joyce var en…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2018-10-03

Det finns en mening Någon lyfter din börda Allt är här Nära, men ändå så långt borta Som solens strålar över det gåtfulla Pompeijis ruiner   Andreas min svarte broder Gå stolt som du alltid gör   Jag har ett nytt namn på min älskling Ulligulli   Bengt-Ove Gabadin Den…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-02-15

Ta en kaffe kockolatte! En tsk neskaffe i en mugg Häll varmt vatten upp till halva muggen Värm en halv mugg kokosmjölk Har ni ingen liten visp går det bra att hälla i en varm flaska och SHAKE IT BABY Med eller utan sötningsmedel Sluttamp Häll fort den varma vispade…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2018-11-04

Teckning: superfreakbaba Detta kulturtempel inryms i ett gammalt vattentorn uppe på Gråberget. Jag hade aldrig varit där förut utan kom klättrandes uppför branten från baksidan, helt fel håll. Det var en rejäl strapats att utföra… Vi var ett gäng som blev insläppta av Jorge Alcaide som ordnar spelningarna i denna…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2018-04-09

vi vann jag och uli lillhagen jämnad med marken ett liv i skräck ettliv utan hopp ett liv utan nåd ett liv i gemenskap med andralikadana så fusk tortyren jag skrattar rakt i ansiktet döden tarjaghellre än det för vi vann jag och uli vi vann

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...