Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Babylon is falling

2018-09-09 av Chawki

Min mamma ringde mig och klagade på att pappa inte tänker rösta.
Hon var mkt upprörd.
Så träffade jag pappa igår över en kaffe på Saron. Jag nämnde mammas upprördhet.
– Jag ska rösta såklart, sa pappa, jag ville inte säga det till henne bara.
I vår familj kan vi komma överens, men inte öppet, bara i lönndom.
Vi är väldigt individualistiska, alla går sin egen väg, tills det sker en katastrof,
då sluter alla upp. Men inte till vardags. Det är skönt, luftigt.

Jag tänkte också rösta, ska gå iväg snart med min son.
Kollade en minut på kandidaternas debatt häromdan,
de verka gå på kola hela gänget,
förutom vänsterpartisten, lite mer sansad.
Det känns lite spännande de här valet, oförutsägbart.
Åkesson har lyckats skapa spänning i Sverige även om han ser ut som ett levande frågetecken.
Fast såklart att ett frågetecken skapar spänning.
Leif GW Persson kommer rösta på sossarna tills han dör. Det är ett av de starkaste argumenten
jag har hört för att rösta på sossarna. Tom jag blir lite sugen.
Min morfar var trogen sosse också, demonstrerade alltid stolt på första maj. I kostym.
Ska man falla, å det ska vi ju, så är frågan om vi ska falla med stil eller utan stil.
Som Shifu sa
– Dö rak som ett träd.

Sen så är det nymåne idag. En väldigt bra nymåne var de nån som sa.
Man kan så nåra äpplekärnor tillsammans med nåra droppar av sitt eget blod,
det blir som att så sig själv på nytt. Planeterna står i väldigt manifesterande positioner,
sa personen vidare. Så att så sig själv på nytt just idag kan vara mkt gynnsamt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-08-17

Hade tänkt kolla in Jarl Hammarbergs utställning på galleri i Haga. Men kom inte längre än till den gröna soffan i mitt sovrum. Man håller på med det ena å det andra för att hålla sin mentala och fysiska hälsa så länge man är här. Ett projekt som bidrar till…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-08-18

Det stilla höstregnet som faller utanför fönstret vet inte om att jag är så omanlig som jag är det bedömer mig inte ibland så ynklige fege mesen Stefan Falck som alltid leker riktig man och hjälte och rockpoet Johan Lindqvist ÄR inte rocknroll, fattar inte va bra rocknroll är hyllar…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-08-21

Det kändes som att sommaren tog slut när Lotta hade sista repetitionen. Det va inte så varmt men ändå lagom. Hon kom med sina jeans och en brandgul blues med kort ärm, fram till scenen och småpratade med publiken. TV- värdinnan sprang också runt och pratade med folk. De va…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...