Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Primadonnan intervjuar Sivan Malmqvist

2018-09-09 av Primadonnan

Jag stolpade iväg till Flunsåsparken för att få en liten intervju med Sivan ( Siv Malmqvist).
Och för att se SHOWEN naturligtvis. Hasse Andersson radio p4 var på plats. Jag träffade
Bruno Glenmark, Ann-Louise Hansson det gamla strävsamma paret och Sivan.
Bruno hade jag inte träffat på 48 år men damerna träffade jag förra året på Flunsan
och då var ju Barbro med. Nu fanns ingen Barbro och ingen Tova Carson
. Sivan såg inte äldre än en dag över 60 med sitt lockiga hår och spralliga humör.
Jag fick en väldigt snabb intervju på fem minuter och fyra frågor.
Det råkade ju vara så att hennes man är en gammal bekant till mig
annars hade jag inte fått nån intervju.
Jag frågade
– Hur är det nu att va utan Barbro?
– Ja jag kan inte fatta att hon är borta, jag grät och grät.
Det blir jobbigt när de pratar om Barbro i media så mycket, det blir för mycket, jag tror hon fortfarande lever när jag vaknar.
– Men hon lever ju i våra hjärtan, sa jag och vågade ej säga att jag skulle vilja se Barbros Tyska TV-program och filmer igen.
Vi pratade om hur många TV-program Sivan hade gjort i Tyskland. Jag sa 40 och Sivan sa
– Det var nog 50.
Jag viskade
-Där ligger jag i lä. Men, sa jag, vi gjorde ju färg- TV i Tyskland.
– Ja, det gjorde vi , sa Sivan.
( Sivan och jag var de första svenskarna i färg-TV i Berlin)
Jag sa till Sivan
.- Jag och Åke Gerhard från Olga Records stod bredvid dig, Sivan, i Berlin och sa va du sjöng bra.
– Oj, sa Sivan, har jag glömt det?
– Jag minns det som det var igår, sa jag.

Sivan har sjungit in 600 låtar och det hade Ann-louise också gjort.
Ann-louise kom fram till oss och jag frågade Sivan
– När kom Ann-louise in i bilden?
Då sa Ann-louise
– Det va -95.
– Ja, de va efter Wenche Myre, sa Sivan.
Sen sa Sivan att det var 30 år sedan hon gjorde Pippi Långstrump.
Va tiden går fort. Herregudena då, jag tänkte det var 10 år sedan.
Sen var intervjun slut och showen skulle börja.
Jag fick även en pratstund med Bruno Glenmark som sa att Ann-louise och han har varit gifta i 55 år.
De har tvillingar. Det var 48 år sedan jag såg två-åringarna utanför Pallas Hotell.
Oj va jag kände mig gammal plötsligt när han sa att de är 50 år.
Deras minsta skriver Eurovisionslåtar och hade två stycken med i denna omgången.
Det va roligt att träffa dessa personer igen för jag tyckte att ingen av oss har blivit äldre,
men det kanske vi har.
Alla gick åt varsitt håll.

Jag försökte få en sittplats, det var knökat med folk.
Jag stannade upp för att Svicky var så rolig på scen.
Jag gick fram till en dam och frågade
– Är de platserna lediga.
– Jajamensan, sa hon.
Då hördes en röst
– Den platsen är upptagen, för den kudden är min.
– Men det har inte suttit nån här på en timme så damen med käppen kan väl få sitta här, sa en annan.
– jamen den e inte ledig för det, sa hon med kudden.
– Jag blängde på henne och sa
– Du ska fan va handikappad i detta samhället.
En dam som var sångcoach som satt i raden framför sa
– det finns en plats här, kom hit och sitt.
– Va ogina människor det finns i Göteborg, sa jag, men hon är nog inte från Göteborg,
för alla Göteborgare visar vägen till Herren.

Sen började showen med Åke Gerhards låt Tunna Skivor.
Sen kom Barbros låt Är du kär i mig Klas-Göran?
Med Calle Norlens text Har du städat och fejat hos Gud nu, Barbro?
Då kom en tår i ögat. Det kändes som att Barbro stod på scenen.
Ann-Louise gjorde nåra parodier i val-vakans tider och det var väldigt roligt.
Det klarade sig väldigt bra de två ihop. Sivan var rolig och spexig,
Särskilt när hon gjorde Pippi Långstrump och dansade hiphop på scenen.
Pianist i bandet var Hepparnas Benno som ropade’
– Hej Lena!
Sivan sa från scenen att Ann-louise firar 58 år i branschen.
Det gör även Flamingokvintetten och jag.
Kvällen var ljum och mörkret föll. Det var nog det bästa i Flunsan i år.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-09-14

Idag lördag den 14 September hade SENIOR SLACKERS släppfest för sin nya singel TUTT PUPP RUFF på ELIS CORNER kl 12.00. De muntra seniorerna firade med kaffe & te och Falck slog på stort med en chokladboll. Det var luftigt och halvtomt i lokalen. Falck & Ollikainen lyssnade var och…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-09-01

Folket behövde något att tro på Folket fick rocknroll Johan Lindqvist har ju inga VALÖRER när det gäller att bedöma musik Han hyllar både den suveräne rocklegenden ULF LUNDELL & plastdrottningen Molly Sandén Älskade Eva Ullesudd Stjärnorna blinkar till dig i natten i tyst samförstånd för alla älskar dig jag…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-09-08

Primadonnan/jag var i Toleredskyrkan och där va en Fridolfsson gammal jazzbasist som man träffade på Neffe. Han spelade inte själv denna gången men det gjorde hans barn – Alma Fridolfssons kvartett. Det va en onsdag i Augusti. Det va jazz på svenska men Alma Fridolfsson på sång, Edvin Fridolfsson på…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...