Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Bokmässan dag tre. Ett avbrutet gig.

2018-09-29 av Chawki


Still från Malga Kubiak movie

Tredje dan på Bokmässan i Göteborg. Denna gång utan anteckningsblock.
Nu försökte man ta sig igenom människoflocken med synt och stativ istället.
Donnan var lite sen och jag sattes att lösa tekniken på egen hand.
Fick placera synten på en kartong och sitta på kanten av scenen som var ca en halv kvadratmeter stor.
Sen visade det sig att ena micken inte gick att få liv i
så jag å Primadonnan satt bredvid varann och delade mick.
Gjorde ljudtest med fågelkvitter och applådljud samtidigt som Primadonnan påade en författare
som var på plats för att signera sin bok.
Sen körde vi Primadonnans Amanda Boman-låt med delvis improviserad text
om chefen på Kartago. Ett favorit-tema.
Jag ser min paranta mor i vimlet. – Där är min dotter! säger hon högt och pekar på mig.
Det känns som att bli träffad av blixten men jag fortsätter att fokusera på synten.
Vi tar min gamla dänga Under Solen som jag å Donnan har gjort tillsammans
många gånger. Tycker att den passar oss bra.
Refrängen med raderna Lägg din eld i mitt sköte/benåda mig
sticker iväg på ett himmelskt sätt när Junoff doar i Castafiore-stil.

Efter det tog det roliga slut. Kartago-chefen kom fram och sa att
de hade fått klagomål på våra musikaliska insatser.
Orvar Säfström i montern bredvid kunde inte längre höra sig själv.

Cyklade förbi Dansken på Andra Lång på vägen hem och kocken satt utanför och rökte.
Vi kom överens om att Junoff å jag ska hålla i en julshow där i december.
Sålunda känns dagens insatser något mer tillfredställande.

Det var allt ifrån Bokmässan i år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-09-03

  Hej alla läsare, ni vet redan att jag bestämde mig för att ta en paus från mitt skrivande av krönikor och annat här på GÖTEBORG NONSTOP eftersom jag ska genomgå en cellgiftsbehandling närmsta halvåret och behöver spara mina krafter till det äventyret. Nu har senaste veckan varit så udda…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-10-11

Förrätten HÖSTENS SOPPA Två kokta potäter En kokt morot Hacka detta  till småbitar Salladslök och en klyfta  vitlök Hackas jättesmått Grönsaksbuljong och en liter vatten Alltsamman kokas i mikron på det högsta med lock Mellan 6-8 minuter Efter detta lägger man i en halv burk vita bönor i tomatsås Och…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...