Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Bokmässan dag tre. Ett avbrutet gig.

2018-09-29 av Chawki


Still från Malga Kubiak movie

Tredje dan på Bokmässan i Göteborg. Denna gång utan anteckningsblock.
Nu försökte man ta sig igenom människoflocken med synt och stativ istället.
Donnan var lite sen och jag sattes att lösa tekniken på egen hand.
Fick placera synten på en kartong och sitta på kanten av scenen som var ca en halv kvadratmeter stor.
Sen visade det sig att ena micken inte gick att få liv i
så jag å Primadonnan satt bredvid varann och delade mick.
Gjorde ljudtest med fågelkvitter och applådljud samtidigt som Primadonnan påade en författare
som var på plats för att signera sin bok.
Sen körde vi Primadonnans Amanda Boman-låt med delvis improviserad text
om chefen på Kartago. Ett favorit-tema.
Jag ser min paranta mor i vimlet. – Där är min dotter! säger hon högt och pekar på mig.
Det känns som att bli träffad av blixten men jag fortsätter att fokusera på synten.
Vi tar min gamla dänga Under Solen som jag å Donnan har gjort tillsammans
många gånger. Tycker att den passar oss bra.
Refrängen med raderna Lägg din eld i mitt sköte/benåda mig
sticker iväg på ett himmelskt sätt när Junoff doar i Castafiore-stil.

Efter det tog det roliga slut. Kartago-chefen kom fram och sa att
de hade fått klagomål på våra musikaliska insatser.
Orvar Säfström i montern bredvid kunde inte längre höra sig själv.

Cyklade förbi Dansken på Andra Lång på vägen hem och kocken satt utanför och rökte.
Vi kom överens om att Junoff å jag ska hålla i en julshow där i december.
Sålunda känns dagens insatser något mer tillfredställande.

Det var allt ifrån Bokmässan i år.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2018-10-16

The Cult of Boydah släpper en skiva ‘Electrical Youth‘, den 10 november och spelar då på Bengans. Skivan är inspelad i en stuga i Härryda. En stuga i skogen eller vid en åker brukar va bästa inspelningsplats. The Cult of Boydah är följande: Zack Thoresson (Sång, flöjt, Gitarr, Orgel) Linnea…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2018-10-14

Bakom tidens åsar ligger det förflutna som en mäktig dimbank   Jag är glad att jag var ung på 70 och 80-talet Först Zappa och hippiedrömmen med stark och fungerande socialdemokrati i Sverige Sen 80-talet med roliga universitetsstudier, syndikalism och drösen med svenska spännande band 90-talet hade en bra engelsk…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2018-10-03

Det finns en mening Någon lyfter din börda Allt är här Nära, men ändå så långt borta Som solens strålar över det gåtfulla Pompeijis ruiner   Andreas min svarte broder Gå stolt som du alltid gör   Jag har ett nytt namn på min älskling Ulligulli   Bengt-Ove Gabadin Den…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2018-10-08

Jag var på Beatles-jubileet som firade 51 år av Sgt Pepper-skivan på Stadsteaterns stora scen. En fullsatt salong. Anne-Lie Ryde var artisten som talade om hur hon upplevde The Beatles. Jag mindes då när jag hörde dem första gången i radion – 64. De gjorde en cover på A taste…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2018-10-16

Teckning: superfreakbaba Vad kan man göra en varm söndagseftermiddag i oktober? Man kan gå och lyssna på bra Jazz på Klubb impuls på Frilagret. Första akten var Signe Dahlgreen solo på tenor och altsax. Hon inleder med att spela enbart på tenorsaxens ”nacke” där munstycket sitter. Ett spännande grepp att…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2018-04-09

vi vann jag och uli lillhagen jämnad med marken ett liv i skräck ettliv utan hopp ett liv utan nåd ett liv i gemenskap med andralikadana så fusk tortyren jag skrattar rakt i ansiktet döden tarjaghellre än det för vi vann jag och uli vi vann

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...