Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Bokmässan dag tre. Ett avbrutet gig.

2018-09-29 av Chawki


Still från Malga Kubiak movie

Tredje dan på Bokmässan i Göteborg. Denna gång utan anteckningsblock.
Nu försökte man ta sig igenom människoflocken med synt och stativ istället.
Donnan var lite sen och jag sattes att lösa tekniken på egen hand.
Fick placera synten på en kartong och sitta på kanten av scenen som var ca en halv kvadratmeter stor.
Sen visade det sig att ena micken inte gick att få liv i
så jag å Primadonnan satt bredvid varann och delade mick.
Gjorde ljudtest med fågelkvitter och applådljud samtidigt som Primadonnan påade en författare
som var på plats för att signera sin bok.
Sen körde vi Primadonnans Amanda Boman-låt med delvis improviserad text
om chefen på Kartago. Ett favorit-tema.
Jag ser min paranta mor i vimlet. – Där är min dotter! säger hon högt och pekar på mig.
Det känns som att bli träffad av blixten men jag fortsätter att fokusera på synten.
Vi tar min gamla dänga Under Solen som jag å Donnan har gjort tillsammans
många gånger. Tycker att den passar oss bra.
Refrängen med raderna Lägg din eld i mitt sköte/benåda mig
sticker iväg på ett himmelskt sätt när Junoff doar i Castafiore-stil.

Efter det tog det roliga slut. Kartago-chefen kom fram och sa att
de hade fått klagomål på våra musikaliska insatser.
Orvar Säfström i montern bredvid kunde inte längre höra sig själv.

Cyklade förbi Dansken på Andra Lång på vägen hem och kocken satt utanför och rökte.
Vi kom överens om att Junoff å jag ska hålla i en julshow där i december.
Sålunda känns dagens insatser något mer tillfredställande.

Det var allt ifrån Bokmässan i år.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-05-20

Äntligen måndag. Får man ta de lugnt i sängen nåra timmar innan Primadonnan kommer för lite rep i mitt sovrum inför lördagens GBG NONSTOP MATINEGALA 2019. Fick just mejl från Kalle Sändareklubben GRIS & SKRIDSKOFÖRENINGEN att de dyker upp. Det känns väldigt glädjande. Ångestsyndromsällskapet har ej svarat än på inbjudan,…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-05-20

Tack Bengt för ditt stöd Sjukhusprästen på 607:an Världsanden Ljuset faller stilla mitt bland stenarna i trädgården den vackra Kan inte Sverige bli det första landet som nedrustar i en världsomspännande dominoeffekt med världsfred som mål? Take a look around – Kärleken har redan segrat Marcel Tuores: Collage Stefan Falck:…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-05-05

Det är en dum björntjänst att vara liberal ifråga om knark Live on a natural high som Zappa gjorde & den vita stenen föll ur handen på mästaren Jesus för att solen sken så klart den dagen Jag älskar dig Eva Traneus Jag älskar henne så Hon är det vackraste…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-05-17

I lördags åkte jag hem till BABZAN, teater-apa sen 20 år tillbaka som hållit på med egna produktioner i många år. Hon hade AW hemma hos sig själv med sig själv och gäster. Alla fick betala 110 kr. Hon hade stått och fixat en matbuffé halva natten och var väl…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2018-11-04

Teckning: superfreakbaba Detta kulturtempel inryms i ett gammalt vattentorn uppe på Gråberget. Jag hade aldrig varit där förut utan kom klättrandes uppför branten från baksidan, helt fel håll. Det var en rejäl strapats att utföra… Vi var ett gäng som blev insläppta av Jorge Alcaide som ordnar spelningarna i denna…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...