Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Bokmässan dag tre. Ett avbrutet gig.

2018-09-29 av Chawki


Still från Malga Kubiak movie

Tredje dan på Bokmässan i Göteborg. Denna gång utan anteckningsblock.
Nu försökte man ta sig igenom människoflocken med synt och stativ istället.
Donnan var lite sen och jag sattes att lösa tekniken på egen hand.
Fick placera synten på en kartong och sitta på kanten av scenen som var ca en halv kvadratmeter stor.
Sen visade det sig att ena micken inte gick att få liv i
så jag å Primadonnan satt bredvid varann och delade mick.
Gjorde ljudtest med fågelkvitter och applådljud samtidigt som Primadonnan påade en författare
som var på plats för att signera sin bok.
Sen körde vi Primadonnans Amanda Boman-låt med delvis improviserad text
om chefen på Kartago. Ett favorit-tema.
Jag ser min paranta mor i vimlet. – Där är min dotter! säger hon högt och pekar på mig.
Det känns som att bli träffad av blixten men jag fortsätter att fokusera på synten.
Vi tar min gamla dänga Under Solen som jag å Donnan har gjort tillsammans
många gånger. Tycker att den passar oss bra.
Refrängen med raderna Lägg din eld i mitt sköte/benåda mig
sticker iväg på ett himmelskt sätt när Junoff doar i Castafiore-stil.

Efter det tog det roliga slut. Kartago-chefen kom fram och sa att
de hade fått klagomål på våra musikaliska insatser.
Orvar Säfström i montern bredvid kunde inte längre höra sig själv.

Cyklade förbi Dansken på Andra Lång på vägen hem och kocken satt utanför och rökte.
Vi kom överens om att Junoff å jag ska hålla i en julshow där i december.
Sålunda känns dagens insatser något mer tillfredställande.

Det var allt ifrån Bokmässan i år.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-02-15

Fredag. Kontor i horisontellt läge uppuffad av fem st kuddar. Kaffe och te. Mixar båda. Ett HEALING-TE från England som är underbart. Försöker känna efter vad jag drömmer om på riktigt. Har haft en enda bestående dröm hela mitt liv. Att få ligga kvar i sängen, gäspa, sova och dagdrömma….

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-02-10

Ljudet av den schack rutiga kavajen var hämtad ur Bob Dylans Blonde on Blonde-turné och antiloperna skrek efter världsrymden Lyssnar på superba Verve Daye Bykers on Acid och Waterboys Helt enkelt doser av sjysst rock Jag är ett maskrosbarn rockenrollens symfoni må välva sig över oss Brothers and sisters i…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2018-10-03

Det finns en mening Någon lyfter din börda Allt är här Nära, men ändå så långt borta Som solens strålar över det gåtfulla Pompeijis ruiner   Andreas min svarte broder Gå stolt som du alltid gör   Jag har ett nytt namn på min älskling Ulligulli   Bengt-Ove Gabadin Den…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-02-15

Ta en kaffe kockolatte! En tsk neskaffe i en mugg Häll varmt vatten upp till halva muggen Värm en halv mugg kokosmjölk Har ni ingen liten visp går det bra att hälla i en varm flaska och SHAKE IT BABY Med eller utan sötningsmedel Sluttamp Häll fort den varma vispade…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2018-11-04

Teckning: superfreakbaba Detta kulturtempel inryms i ett gammalt vattentorn uppe på Gråberget. Jag hade aldrig varit där förut utan kom klättrandes uppför branten från baksidan, helt fel håll. Det var en rejäl strapats att utföra… Vi var ett gäng som blev insläppta av Jorge Alcaide som ordnar spelningarna i denna…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2018-04-09

vi vann jag och uli lillhagen jämnad med marken ett liv i skräck ettliv utan hopp ett liv utan nåd ett liv i gemenskap med andralikadana så fusk tortyren jag skrattar rakt i ansiktet döden tarjaghellre än det för vi vann jag och uli vi vann

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...