Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Sniffar på Gasfestivalen 2018

2018-10-08 av Johnny Larsson


Bild: superfreakbaba

För mig innebar Gasfestivalen ett besök på Kronhuset till att börja med.
I denna mäktiga byggnad lyssnade jag på följande. Dog Star Orchestra från Los Angeles som skred fram i ett sävligt tempo med långa passager. Jag kom att tänka på gammal vokalmusik. Efter detta var det Göteborg Wind Orchestra som spelade stycken av Andrea Tarrodi och Hilding Rosenberg med ett välbekant modernistiskt tonspråk. som nummer tre kom favoriterna i Jonny Wartel kvartett som återigen levererade en musikalisk upplevelse som tog regält fäste. Jonny Wartel Sax Yasuhito Mori bas Karin Johansson piano och Henrik Wartel trummor. Sista begivenheten för kvällen var Ggr Betong som har tagit på sig den ”tunga” uppgiften att uppföra noterad musik med noiseförtecken. En mycket kraftfull musik som nog drev i väg en och annan andevarelse från Kronhuset. Jag gillar det här. men är alltid kluvet inställd till den höga volymen. Dom som spelade var från väster till höger. Pelle Bolander fiol m.m Mike Lloyd trumpet m.m Sven Rånlund elektronik Tony Blomdahl elektronik o en kille till på elektronik som jag har tappat namnet på. Längst till höger stod Lindha Kallerdal, röst m.m Dirigerade gjorde Tomas Hulenvik.

I onsdags var det Gasfestival på Brötz. Först en belgisk duo Jean D.L elgitarr, Karen Willems trummor, de hade en stökig volymstark stil som faller många på läppen det vet jag. Dom hade med sig ett gäng ungdomar
från Kulturskolan i Västra Frölunda på sista låten. Dom hade varit med i en workshop tidigare i veckan.
Resultatet blev lite halvlyckat tillsammans med duon tyckte jag. men smaken är ju olika.
Grupp nummer två En trio bestående av Anton Jonsson trummor Joel Ring cello
och Karl- Hjalmar Nyberg Sax. Dynamisk kontrastrik friform med en kul sättning!
Sista trion för kvällen var Björn Marius Hegges med honom på kontrabas Oscar Grönberg flygel
och Hans Hulbäckmo trummor. Klassisk sättning men med en annorlunda attityd.
Intressanta melodier ett pianospel som innehöll både varma klanger och överraskande ackord som gjorde låtarna spännande.
Bas och trummor fulländade denna trioupplevelse med ett kreativt sväng.

Johnny Larsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.