Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Sniffar på Gasfestivalen 2018

2018-10-08 av Johnny Larsson


Bild: superfreakbaba

För mig innebar Gasfestivalen ett besök på Kronhuset till att börja med.
I denna mäktiga byggnad lyssnade jag på följande. Dog Star Orchestra från Los Angeles som skred fram i ett sävligt tempo med långa passager. Jag kom att tänka på gammal vokalmusik. Efter detta var det Göteborg Wind Orchestra som spelade stycken av Andrea Tarrodi och Hilding Rosenberg med ett välbekant modernistiskt tonspråk. som nummer tre kom favoriterna i Jonny Wartel kvartett som återigen levererade en musikalisk upplevelse som tog regält fäste. Jonny Wartel Sax Yasuhito Mori bas Karin Johansson piano och Henrik Wartel trummor. Sista begivenheten för kvällen var Ggr Betong som har tagit på sig den ”tunga” uppgiften att uppföra noterad musik med noiseförtecken. En mycket kraftfull musik som nog drev i väg en och annan andevarelse från Kronhuset. Jag gillar det här. men är alltid kluvet inställd till den höga volymen. Dom som spelade var från väster till höger. Pelle Bolander fiol m.m Mike Lloyd trumpet m.m Sven Rånlund elektronik Tony Blomdahl elektronik o en kille till på elektronik som jag har tappat namnet på. Längst till höger stod Lindha Kallerdal, röst m.m Dirigerade gjorde Tomas Hulenvik.

I onsdags var det Gasfestival på Brötz. Först en belgisk duo Jean D.L elgitarr, Karen Willems trummor, de hade en stökig volymstark stil som faller många på läppen det vet jag. Dom hade med sig ett gäng ungdomar
från Kulturskolan i Västra Frölunda på sista låten. Dom hade varit med i en workshop tidigare i veckan.
Resultatet blev lite halvlyckat tillsammans med duon tyckte jag. men smaken är ju olika.
Grupp nummer två En trio bestående av Anton Jonsson trummor Joel Ring cello
och Karl- Hjalmar Nyberg Sax. Dynamisk kontrastrik friform med en kul sättning!
Sista trion för kvällen var Björn Marius Hegges med honom på kontrabas Oscar Grönberg flygel
och Hans Hulbäckmo trummor. Klassisk sättning men med en annorlunda attityd.
Intressanta melodier ett pianospel som innehöll både varma klanger och överraskande ackord som gjorde låtarna spännande.
Bas och trummor fulländade denna trioupplevelse med ett kreativt sväng.

Johnny Larsson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-02-15

Fredag. Kontor i horisontellt läge uppuffad av fem st kuddar. Kaffe och te. Mixar båda. Ett HEALING-TE från England som är underbart. Försöker känna efter vad jag drömmer om på riktigt. Har haft en enda bestående dröm hela mitt liv. Att få ligga kvar i sängen, gäspa, sova och dagdrömma….

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-02-10

Ljudet av den schack rutiga kavajen var hämtad ur Bob Dylans Blonde on Blonde-turné och antiloperna skrek efter världsrymden Lyssnar på superba Verve Daye Bykers on Acid och Waterboys Helt enkelt doser av sjysst rock Jag är ett maskrosbarn rockenrollens symfoni må välva sig över oss Brothers and sisters i…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2018-10-03

Det finns en mening Någon lyfter din börda Allt är här Nära, men ändå så långt borta Som solens strålar över det gåtfulla Pompeijis ruiner   Andreas min svarte broder Gå stolt som du alltid gör   Jag har ett nytt namn på min älskling Ulligulli   Bengt-Ove Gabadin Den…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-02-15

Ta en kaffe kockolatte! En tsk neskaffe i en mugg Häll varmt vatten upp till halva muggen Värm en halv mugg kokosmjölk Har ni ingen liten visp går det bra att hälla i en varm flaska och SHAKE IT BABY Med eller utan sötningsmedel Sluttamp Häll fort den varma vispade…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2018-11-04

Teckning: superfreakbaba Detta kulturtempel inryms i ett gammalt vattentorn uppe på Gråberget. Jag hade aldrig varit där förut utan kom klättrandes uppför branten från baksidan, helt fel håll. Det var en rejäl strapats att utföra… Vi var ett gäng som blev insläppta av Jorge Alcaide som ordnar spelningarna i denna…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2018-04-09

vi vann jag och uli lillhagen jämnad med marken ett liv i skräck ettliv utan hopp ett liv utan nåd ett liv i gemenskap med andralikadana så fusk tortyren jag skrattar rakt i ansiktet döden tarjaghellre än det för vi vann jag och uli vi vann

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...