Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Sniffar på Gasfestivalen 2018

2018-10-08 av Johnny Larsson


Bild: superfreakbaba

För mig innebar Gasfestivalen ett besök på Kronhuset till att börja med.
I denna mäktiga byggnad lyssnade jag på följande. Dog Star Orchestra från Los Angeles som skred fram i ett sävligt tempo med långa passager. Jag kom att tänka på gammal vokalmusik. Efter detta var det Göteborg Wind Orchestra som spelade stycken av Andrea Tarrodi och Hilding Rosenberg med ett välbekant modernistiskt tonspråk. som nummer tre kom favoriterna i Jonny Wartel kvartett som återigen levererade en musikalisk upplevelse som tog regält fäste. Jonny Wartel Sax Yasuhito Mori bas Karin Johansson piano och Henrik Wartel trummor. Sista begivenheten för kvällen var Ggr Betong som har tagit på sig den ”tunga” uppgiften att uppföra noterad musik med noiseförtecken. En mycket kraftfull musik som nog drev i väg en och annan andevarelse från Kronhuset. Jag gillar det här. men är alltid kluvet inställd till den höga volymen. Dom som spelade var från väster till höger. Pelle Bolander fiol m.m Mike Lloyd trumpet m.m Sven Rånlund elektronik Tony Blomdahl elektronik o en kille till på elektronik som jag har tappat namnet på. Längst till höger stod Lindha Kallerdal, röst m.m Dirigerade gjorde Tomas Hulenvik.

I onsdags var det Gasfestival på Brötz. Först en belgisk duo Jean D.L elgitarr, Karen Willems trummor, de hade en stökig volymstark stil som faller många på läppen det vet jag. Dom hade med sig ett gäng ungdomar
från Kulturskolan i Västra Frölunda på sista låten. Dom hade varit med i en workshop tidigare i veckan.
Resultatet blev lite halvlyckat tillsammans med duon tyckte jag. men smaken är ju olika.
Grupp nummer två En trio bestående av Anton Jonsson trummor Joel Ring cello
och Karl- Hjalmar Nyberg Sax. Dynamisk kontrastrik friform med en kul sättning!
Sista trion för kvällen var Björn Marius Hegges med honom på kontrabas Oscar Grönberg flygel
och Hans Hulbäckmo trummor. Klassisk sättning men med en annorlunda attityd.
Intressanta melodier ett pianospel som innehöll både varma klanger och överraskande ackord som gjorde låtarna spännande.
Bas och trummor fulländade denna trioupplevelse med ett kreativt sväng.

Johnny Larsson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-05-20

Äntligen måndag. Får man ta de lugnt i sängen nåra timmar innan Primadonnan kommer för lite rep i mitt sovrum inför lördagens GBG NONSTOP MATINEGALA 2019. Fick just mejl från Kalle Sändareklubben GRIS & SKRIDSKOFÖRENINGEN att de dyker upp. Det känns väldigt glädjande. Ångestsyndromsällskapet har ej svarat än på inbjudan,…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-05-20

Tack Bengt för ditt stöd Sjukhusprästen på 607:an Världsanden Ljuset faller stilla mitt bland stenarna i trädgården den vackra Kan inte Sverige bli det första landet som nedrustar i en världsomspännande dominoeffekt med världsfred som mål? Take a look around – Kärleken har redan segrat Marcel Tuores: Collage Stefan Falck:…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-05-05

Det är en dum björntjänst att vara liberal ifråga om knark Live on a natural high som Zappa gjorde & den vita stenen föll ur handen på mästaren Jesus för att solen sken så klart den dagen Jag älskar dig Eva Traneus Jag älskar henne så Hon är det vackraste…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-05-17

I lördags åkte jag hem till BABZAN, teater-apa sen 20 år tillbaka som hållit på med egna produktioner i många år. Hon hade AW hemma hos sig själv med sig själv och gäster. Alla fick betala 110 kr. Hon hade stått och fixat en matbuffé halva natten och var väl…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2018-11-04

Teckning: superfreakbaba Detta kulturtempel inryms i ett gammalt vattentorn uppe på Gråberget. Jag hade aldrig varit där förut utan kom klättrandes uppför branten från baksidan, helt fel håll. Det var en rejäl strapats att utföra… Vi var ett gäng som blev insläppta av Jorge Alcaide som ordnar spelningarna i denna…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...