Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Primadonnan tittar på Hepstars på Lorensbergsteatern

2018-11-08 av Primadonnan

Oj, vilken show det var på Lorensbergsteatern torsdagen den första November!
Det var mina kamrater från 60-talet. De fyra idolerna. Man skulle kunna kalla de för DE FYRA POP-SOPRANOS.
Clabbe af Geijerstam från Ola & the Janglers och Janne Önnerud från Hounds
och popoperasångaren Lennart Grahn från The Shains och pricken över i:et Svenne Hedlund från Hepstars.
Ridån går upp och det står fyra skönsjungande herrar i 72-årsåldern, men de såg ut som 58.
Fyrstämmigt börjar de sjunga på nån 60-talslåt som jag ej kommer ihåg titeln på.
Publiken jublade. De bästa rösterna i Sverige från -65 till 2018 började sin show.
Tom. jag hisnade och sa – WOW. Så hade jag aldrig hört dem förr.
Jag sa till Gun
– Gör om det ni gamla och unga sångare från Idol!
Ni har mkt att lära från dessa gubbar, lyssna och lär. Inga skrövliga röster här inte!
Lennart och Svenne var nog lite förkylda men det märkes väl inte så, kanske.
Önnerud körde son gamla hit The Lions sleeps tonight.
Svenne körde naturligtvis Wedding tillsammans med pojkarna.
De spelade Shadows låtar och då naturligtvis Cliff Richards kända låtar.
När de körde Everley Brothers då var det så mäktigt att man fick en tår i ögat och tänkte:
Oj, om man fick höra dem och om man fick vara med och köra med dem, vilken grej!
Isåfall på Rondo, där passar de. ( har hört att Hermanssons gubbar ska ta bort Rondo,
jag som började min sång-bana där 1960, jag blev så arg att jag grät och slängde ett glas
i golvet och skrek JÄVLAR. När Hermansson kanske de nya kan avstyra det hela).

Tillbaka till pojkarna. Clabbe sjöng förstås sin egen Alex is the man.
De låg på Billboardlistan länge i Amerika. Sedan så kom ju Lennart Grahn och sjöng sin Cara mia.
Det var Shaines stora hit. Han var min idol innan Thommy Körberg, röstmässigt,
jag hade den äran att sjunga med Shaines på Baldakinen.
Svenne Hedlund, The Hepstars och jag turnerade i Europa -68 och vi var väldigt poppis.
Kompisarna i Sverige sa – Var ska sleven va, om inte i grytan?

Sen satte de på en gammal radio från 40-talet där Kersti Adams Ray pratade och sa
– Här är 20 i topplistan idag.
Och så spelade killarna sen sina låtar. Jag låg väl då på 30-topplistan med någon låt.
Summertime eller Yesterday is gone, kommer ej ihåg.
Det fanns piratradios också där de här killarna låg med sina plattor.
Killarna nämnde massor med popsångerskor bl a Doris Svensson
som var den första popsångerskan i GBG med omnejd. ( undertecknad var första popsångerska i Sthlm från Gbg med Little Gerhard, jag kunde ju riva av BE BOP A LULA.)
Alla låtar som spelades på scenen kunde publiken utantill och var en fantastisk kör.
Grattis till dem.
Så kom basisten och sjöng ett av mina paradnummer på Gröna Lunds stora scen,
tusentals folk i publiken – You are my world från Cilla Black. Jag fick en tår i ögat.
Äntligen kom låten vi väntat på. Inatt jag drömde.
Folk stod upp, alla sjöng, vi var i Pop-körkan, Bara prästen fattades.
Sedan så drog de iväg med Cadillac. Alla jublade och sjöng med.

Trummisen i bandet är brorsa med Lili & Sussie.
Min gamla gitarrist var med (från Jan Rohde and the wild ones, som jag turnerade med två år, Liseberg, Gröna Lund & folkparkerna.)
Shaines gamla organist var med. När dessa gubbar går med Svenne ensam så heter de Hepstars.
I publikhavet syntes bl a Swicky, Flunsåsparkens grundare och Roger från GP:s nöjesannonsavdelning.
Åsså Gun och jag. Och orkesterfruar från Göteborg och Stockholm.
Folk hade kommit från Vänersborg och Borås.
Det var en fantastisk minnesvärd kväll och när grabbarna kom ut
för att signera sina plattor såg damerna så lyckliga ut.
Pojkarna ställde sig i en rund ring runt mig och sa
– det var längesedan vi sågs.
– Ni ser så unga ut, sa jag.
– Ja, desamma, sa de till mig.
Jag tyckte att vi skulle passa väldigt bra ihopa på en scen.
De beklagade att de inte hade kunnat ge mig en intervju på dagen.
Jag kunde ha ringt, det har ju Svenne rätt i.
Jag ringde sen och tackade till hans telefonsvarare.
Jag berättade för Clabbe om vår tidning och att artikeln publiceras denna månaden.

Nu åker undertecknad till Stockholm för att va med på extra-sonens skivsläpp ( Odengatan 21)
på Universal Records. Aron Promnitz Revival, som ni kan lyssna på idag på Spotify.
Även undertecknad och chefredaktören har en skiva på Spotify – The Free Wheeling Single.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-07-09

Det var ett tag sedan SKRONK släppte sin skiva LIVSTID. Skivbolagsdirektören, konstnären, musikern mm DAN FRÖBERG var på plats på Crippas för att sälja SKRONKS skivor. Det är Margita Persson som målat omslaget. Ingen text på framsidan av konvolutet, Fröberg anser att det är snyggare utan. Jag sitter med Primadonnan…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-07-11

Jim Morrison, Dylan, Öijer & Adonis är större poeter än va jag är Men jag är jäkligt bra det är jag. Att acceptera droger & pedofili är inte liberalt utan omoraliskt common sense brukar leda en rätt Carl Maria von Weber Det regnar tussilago vid glömda garageportar som präntats av…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-05-05

Det är en dum björntjänst att vara liberal ifråga om knark Live on a natural high som Zappa gjorde & den vita stenen föll ur handen på mästaren Jesus för att solen sken så klart den dagen Jag älskar dig Eva Traneus Jag älskar henne så Hon är det vackraste…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-07-11

OM DU FÅR OVÄNTADE GÄSTER Ett halv kilo fläskfärs släng den i en glasform rund eller avlång, ej stor platta ut den ta salt och svartpeppar över alltihopa vänd över den ena halvan över den andra och platta till så den täcker hela formen hacka två stora klyftor vitlök, tycker…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2018-11-04

Teckning: superfreakbaba Detta kulturtempel inryms i ett gammalt vattentorn uppe på Gråberget. Jag hade aldrig varit där förut utan kom klättrandes uppför branten från baksidan, helt fel håll. Det var en rejäl strapats att utföra… Vi var ett gäng som blev insläppta av Jorge Alcaide som ordnar spelningarna i denna…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...