Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Primadonnans Jul-Gurka

2018-12-23 av Primadonnan

Skiva en gurka med osthyvel

Plocka fram 2 mellanstora diskade glasburkar

Koka vatten

2-3 msk honung

2 vitlöksklyftor skivas

Lägg hackad dill i en burk

Lägg hackad persilja i den andra burken

Citronpeppar

Först häller jag det kokta vattnet i burkarna

häll honung i varje burk

Lägg skivad vitlök i varje burk

och en nypa citronpeppar

rör om och smaka av

en kork ättika i den ena burken och rör om

Jag fick för mkt ättika i burken igår så då fick jag fylla på med mer vatten

När man tycker att det smakar bra då häller man i gurkan i båda burkarna

Sen ska det stå och kallna i fönstret

Sen över natten i kylskåp så att det dras in ordentligt

Inlagd gurka serveras till fisk och kött, till söndagsmiddan, köttbullar och potatismos eller på smörgås ovanpå pastej. Och ALLTID till jul. Också dricker vi HJORTRONGLÖGG.

Primadonnan hälsar alla rara människor God Jul och alla som var med på releasen. Merry Christmas to all of you! Happy New Year!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.