Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Chawkis söndagskrönika / MODE / IGNORE THE FASHION

2019-02-24 av Chawki
Teckning: superfreakbaba


Vaknade upp här nu söndag morgon, tänkte på kaffe och mera sömn. Va inne i en dröm. Jag vill aldrig vakna upp ur mina drömmar. Man blir smekt och omrörd av ljus och skuggor och surrealism. I morse drömde jag att George Harrison hade släppt en ny bok, stor och svår. Folk köade för att få den signerad av Harrison. Jag tvekade på att ställa mig i kön och när jag väl gjorde det var det försent. Harrison hade dragit iväg.

Satte på mobilen, hade fått sms från en sjöman som ville ha modetips av mig. Det fick mig att fundera på vad jag har för smak.

Okej. Som dotter till en klassiskt herr och damskräddare utbildad i PARIS på 60-talet så har jag en absolut dragning till KLASSISKT SNITT. Formen ska va KLASSISK, annars mår jag illa. Formen är alltid nummer ett. Är formen perfekt så kan man välja vilken färg som helst på det. Nästan.

Sen kommer det in ett annat viktigt element. Elementet DÅLIG SMAK. Jag älskar tex tjocka kvinnor med jättemeloner som har tajta urringningar så de sväller över kanten. Det blir jag glad av att se. Nästan lycklig. Eller Primadonnan när hon tar på sig sin lila tröja med jätte-G-KLAVEN på och 60-talsperuken.

Lite FUTURISM på detta så är det perfekt. Nåt skumt neonfladder som snirklar iväg eller en mystisk skimrande turban med rymdtentakler. En kombo av jordisk touch & space. Underbart!

Sen så tycker jag att alla byxor ska va tajta upp till och lite tjafs över vaderna. Män kan ha trikåer om de har muskulösa ben. Som ANDER när han smög fram över Järntorget. Svarta tajta trikåer, boots och hatt. Gjorde inget att han var hjulbent. De biffiga lårmusklerna var accentuerade på ett exemplariskt sätt.

Att män tänker på vad de sätter på fötterna är en viktig detalj. Myggjagarna är aldrig fel. Fram med rocknrollpjuksen, snubbar.

Män i kvinnokläder funkar också. Päls, nätstrumpor och volanger. Ögonskugga och läppstift. Manlig kantighet tillsammans med feminin form och känsla. Oslagbart. Ännu ett kraftfullt, uppiggande inslag.

Kommentarer på Chawkis söndagskrönika / MODE / IGNORE THE FASHION

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2021-09-19

  Jag är ute på turné nu med Donnan, som alla redan vet. Nu ligger jag i sängen hos Jenny i Uddevalla, Donnan har precis vaknat och klagar på att det saknas luft i rummet. Igår spelade vi här på KONTORET, pärlan mitt i Uddevalla city, som att komma tillbaka…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2021-02-18

Håll stånd, håll stånd! Mot statspropaganda som fyllerdig och de dina med rädsla och mörker. Håll stånd, håll stånd! Mot diktatur som i folkhälsans namnförslavar dig och de dina. Håll stånd, håll stånd! Håll varandra nära och knulla mera,knulla mera med din av Gudskapade kuk och fitta, amen. Diormannen

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2021-10-10

Det var högt i tak på lilla Bengans kafé Fyren i lördags. Två band spelade, bra! men vadå? Det började med ett band som spelade elektronisk musik. KROPPEN. Är detta bara oljud? Kanske inte! Bara en för liten lokal för denna eminenta trio med Isak Eldh i spetsen. Det var…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...