Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Chawkis söndagskrönika / MODE / IGNORE THE FASHION

2019-02-24 av Chawki
Teckning: superfreakbaba


Vaknade upp här nu söndag morgon, tänkte på kaffe och mera sömn. Va inne i en dröm. Jag vill aldrig vakna upp ur mina drömmar. Man blir smekt och omrörd av ljus och skuggor och surrealism. I morse drömde jag att George Harrison hade släppt en ny bok, stor och svår. Folk köade för att få den signerad av Harrison. Jag tvekade på att ställa mig i kön och när jag väl gjorde det var det försent. Harrison hade dragit iväg.

Satte på mobilen, hade fått sms från en sjöman som ville ha modetips av mig. Det fick mig att fundera på vad jag har för smak.

Okej. Som dotter till en klassiskt herr och damskräddare utbildad i PARIS på 60-talet så har jag en absolut dragning till KLASSISKT SNITT. Formen ska va KLASSISK, annars mår jag illa. Formen är alltid nummer ett. Är formen perfekt så kan man välja vilken färg som helst på det. Nästan.

Sen kommer det in ett annat viktigt element. Elementet DÅLIG SMAK. Jag älskar tex tjocka kvinnor med jättemeloner som har tajta urringningar så de sväller över kanten. Det blir jag glad av att se. Nästan lycklig. Eller Primadonnan när hon tar på sig sin lila tröja med jätte-G-KLAVEN på och 60-talsperuken.

Lite FUTURISM på detta så är det perfekt. Nåt skumt neonfladder som snirklar iväg eller en mystisk skimrande turban med rymdtentakler. En kombo av jordisk touch & space. Underbart!

Sen så tycker jag att alla byxor ska va tajta upp till och lite tjafs över vaderna. Män kan ha trikåer om de har muskulösa ben. Som ANDER när han smög fram över Järntorget. Svarta tajta trikåer, boots och hatt. Gjorde inget att han var hjulbent. De biffiga lårmusklerna var accentuerade på ett exemplariskt sätt.

Att män tänker på vad de sätter på fötterna är en viktig detalj. Myggjagarna är aldrig fel. Fram med rocknrollpjuksen, snubbar.

Män i kvinnokläder funkar också. Päls, nätstrumpor och volanger. Ögonskugga och läppstift. Manlig kantighet tillsammans med feminin form och känsla. Oslagbart. Ännu ett kraftfullt, uppiggande inslag.

Kommentarer på Chawkis söndagskrönika / MODE / IGNORE THE FASHION

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.