Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Chawkis söndagskrönika / MODE / IGNORE THE FASHION

2019-02-24 av Chawki
Teckning: superfreakbaba


Vaknade upp här nu söndag morgon, tänkte på kaffe och mera sömn. Va inne i en dröm. Jag vill aldrig vakna upp ur mina drömmar. Man blir smekt och omrörd av ljus och skuggor och surrealism. I morse drömde jag att George Harrison hade släppt en ny bok, stor och svår. Folk köade för att få den signerad av Harrison. Jag tvekade på att ställa mig i kön och när jag väl gjorde det var det försent. Harrison hade dragit iväg.

Satte på mobilen, hade fått sms från en sjöman som ville ha modetips av mig. Det fick mig att fundera på vad jag har för smak.

Okej. Som dotter till en klassiskt herr och damskräddare utbildad i PARIS på 60-talet så har jag en absolut dragning till KLASSISKT SNITT. Formen ska va KLASSISK, annars mår jag illa. Formen är alltid nummer ett. Är formen perfekt så kan man välja vilken färg som helst på det. Nästan.

Sen kommer det in ett annat viktigt element. Elementet DÅLIG SMAK. Jag älskar tex tjocka kvinnor med jättemeloner som har tajta urringningar så de sväller över kanten. Det blir jag glad av att se. Nästan lycklig. Eller Primadonnan när hon tar på sig sin lila tröja med jätte-G-KLAVEN på och 60-talsperuken.

Lite FUTURISM på detta så är det perfekt. Nåt skumt neonfladder som snirklar iväg eller en mystisk skimrande turban med rymdtentakler. En kombo av jordisk touch & space. Underbart!

Sen så tycker jag att alla byxor ska va tajta upp till och lite tjafs över vaderna. Män kan ha trikåer om de har muskulösa ben. Som ANDER när han smög fram över Järntorget. Svarta tajta trikåer, boots och hatt. Gjorde inget att han var hjulbent. De biffiga lårmusklerna var accentuerade på ett exemplariskt sätt.

Att män tänker på vad de sätter på fötterna är en viktig detalj. Myggjagarna är aldrig fel. Fram med rocknrollpjuksen, snubbar.

Män i kvinnokläder funkar också. Päls, nätstrumpor och volanger. Ögonskugga och läppstift. Manlig kantighet tillsammans med feminin form och känsla. Oslagbart. Ännu ett kraftfullt, uppiggande inslag.

Kommentarer på Chawkis söndagskrönika / MODE / IGNORE THE FASHION

  1. Guri Hamlander

    Ja,Ander kunde eipera sig minsann!

  2. Ja Ander kunne konsten att ekipera sig!

  3. Anonym

    En norrländsk fantom!
    / GBG NONSTOP RED

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-11-06

Som mamma till en ung man som inte kan prata och gå och med EP så blir jag smått galen av att höra hur Försäkringskassan nu drar ned på assistanstimmar till folk med just ovanstående inskränkningar. Människor som ej kan prata eller röra sig lämnas ensamma liggande i sina sängar…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-10-08

Snus istället för mus? Nej, för sjutton gubbar, nej Mellan två berömda pipsug på Götaälvbron stod en lycklig gnu och fes Jag älskar Lundell även om jag har tröttnat på hans musik Jag rökte en vild giraff igår utanför den halvslutna dynamocentralen med två ton salta tablettaskar runt ögonen

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-09-21

   Journalisten Hans Sidèn som har skrivit många recensioner om många artister i GP från 60-talet och framåt, och är även textförfattare till många låtar, ritat många roliga små långhåriga gubbar i GP under säkert 50 år, har genom Fredrik Sundh kommit ut med en bok med sina snapshots på…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...