Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Chawkis söndagskrönika / MODE / IGNORE THE FASHION

2019-02-24 av Chawki
Teckning: superfreakbaba


Vaknade upp här nu söndag morgon, tänkte på kaffe och mera sömn. Va inne i en dröm. Jag vill aldrig vakna upp ur mina drömmar. Man blir smekt och omrörd av ljus och skuggor och surrealism. I morse drömde jag att George Harrison hade släppt en ny bok, stor och svår. Folk köade för att få den signerad av Harrison. Jag tvekade på att ställa mig i kön och när jag väl gjorde det var det försent. Harrison hade dragit iväg.

Satte på mobilen, hade fått sms från en sjöman som ville ha modetips av mig. Det fick mig att fundera på vad jag har för smak.

Okej. Som dotter till en klassiskt herr och damskräddare utbildad i PARIS på 60-talet så har jag en absolut dragning till KLASSISKT SNITT. Formen ska va KLASSISK, annars mår jag illa. Formen är alltid nummer ett. Är formen perfekt så kan man välja vilken färg som helst på det. Nästan.

Sen kommer det in ett annat viktigt element. Elementet DÅLIG SMAK. Jag älskar tex tjocka kvinnor med jättemeloner som har tajta urringningar så de sväller över kanten. Det blir jag glad av att se. Nästan lycklig. Eller Primadonnan när hon tar på sig sin lila tröja med jätte-G-KLAVEN på och 60-talsperuken.

Lite FUTURISM på detta så är det perfekt. Nåt skumt neonfladder som snirklar iväg eller en mystisk skimrande turban med rymdtentakler. En kombo av jordisk touch & space. Underbart!

Sen så tycker jag att alla byxor ska va tajta upp till och lite tjafs över vaderna. Män kan ha trikåer om de har muskulösa ben. Som ANDER när han smög fram över Järntorget. Svarta tajta trikåer, boots och hatt. Gjorde inget att han var hjulbent. De biffiga lårmusklerna var accentuerade på ett exemplariskt sätt.

Att män tänker på vad de sätter på fötterna är en viktig detalj. Myggjagarna är aldrig fel. Fram med rocknrollpjuksen, snubbar.

Män i kvinnokläder funkar också. Päls, nätstrumpor och volanger. Ögonskugga och läppstift. Manlig kantighet tillsammans med feminin form och känsla. Oslagbart. Ännu ett kraftfullt, uppiggande inslag.

Kommentarer på Chawkis söndagskrönika / MODE / IGNORE THE FASHION

  1. Guri Hamlander

    Ja,Ander kunde eipera sig minsann!

  2. Ja Ander kunne konsten att ekipera sig!

  3. Anonym

    En norrländsk fantom!
    / GBG NONSTOP RED

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-07-09

Det var ett tag sedan SKRONK släppte sin skiva LIVSTID. Skivbolagsdirektören, konstnären, musikern mm DAN FRÖBERG var på plats på Crippas för att sälja SKRONKS skivor. Det är Margita Persson som målat omslaget. Ingen text på framsidan av konvolutet, Fröberg anser att det är snyggare utan. Jag sitter med Primadonnan…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-07-11

Jim Morrison, Dylan, Öijer & Adonis är större poeter än va jag är Men jag är jäkligt bra det är jag. Att acceptera droger & pedofili är inte liberalt utan omoraliskt common sense brukar leda en rätt Carl Maria von Weber Det regnar tussilago vid glömda garageportar som präntats av…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-05-05

Det är en dum björntjänst att vara liberal ifråga om knark Live on a natural high som Zappa gjorde & den vita stenen föll ur handen på mästaren Jesus för att solen sken så klart den dagen Jag älskar dig Eva Traneus Jag älskar henne så Hon är det vackraste…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-07-11

OM DU FÅR OVÄNTADE GÄSTER Ett halv kilo fläskfärs släng den i en glasform rund eller avlång, ej stor platta ut den ta salt och svartpeppar över alltihopa vänd över den ena halvan över den andra och platta till så den täcker hela formen hacka två stora klyftor vitlök, tycker…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2018-11-04

Teckning: superfreakbaba Detta kulturtempel inryms i ett gammalt vattentorn uppe på Gråberget. Jag hade aldrig varit där förut utan kom klättrandes uppför branten från baksidan, helt fel håll. Det var en rejäl strapats att utföra… Vi var ett gäng som blev insläppta av Jorge Alcaide som ordnar spelningarna i denna…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...