Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Västlänken, ett konstprojekt?

2019-04-02 av Goteborg Nonstop
Teckning: superfreakbaba

Västlänken köper tjänster från konstnärer. Deras byggplank ska bli underhållande för förbipasserande. Måla en yta på 4 gånger 4 meter för Västlänken och kamma hem lite stålar. Samtidigt som Higab höjer hyror och sätter press på stans konstnärer kan man alltså kompenseras genom att jobba för Västlänken. Va sköj! Göteborgs kommun tar och ger. Trafikverket vill lindra byggplankens negativa påverkan på staden samt göra dem attraktiva.

GBG NONSTOP undrar stilla om det inte även handlar om att vinna sympati för hela projektet, hos dem som är skeptiska? Och den stora frågan – vad händer bakom byggplanket? Kan de inte strunta i planken och arrangera gyttjebrottning i lervällingen? Sport har alltid varit mer lukrativt i GBG än konst. Personligen tycker undertecknad att det hade vart attraktivare att se kommunfullmäktiges röv i stor projektion över Börsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.