Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Bara att försöka hänga med

2019-04-04 av Chawki
Junoff, Ström & Persson på GBG NONSTOP Gala 2016 på Bengans

Nu är det två år sedan Marcus Persson dog. Och efter honom har två andra skribenter/tecknare som varit aktiva på GBG Nonstop dött. Som en påminnelse om livets flyktighet. Hur gör man för att ta hand om sin korta stund på jorden på bästa sätt. Själv kämpar jag varje sekund om dan med att inte hemfalla åt oro och ångest över min sköra son. Att försöka va stark och glad och ta hand om det som lever. Att varje stund försöka parera det mörka slukhålet och välja känslan av det som glittrar. Det finns alltid nåt som glittrar. Tex Junoff som ringer och tjötar eller Falck som levererar rocknrolltwitters eller poesi om ”ståkukar för två”.

Persson visade mig ljus in i det sista. Att va modig, att inte vara bekymrad över att va lite bråkig, att ta vara på stunden.

En sak som kan bekymra mig ibland är att likriktningen tar över mer och mer. Tack å lov har jag en pojke som är autistisk, som inte anpassar sig efter den stiffa, urholkande likriktningstrenden. Alla kära Göteborgare, gå era egna vägar, anpassa er inte efter idioti och rädsla. Ha kul idag också!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.