Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Myndigheternas jakt på hampan. Varför får vi inte hjälpa oss själva?

2019-05-07 av Goteborg Nonstop

Återigen gör svenska myndigheter allt för att förbjuda hampaprodukter på marknaden som de själva inte kontrollerar och säljer. En produkt som MÅNGA svenskar nu nyttjar för dess positiva egenskaper. Att svenska myndigheter förbjuder populära örter, växter som säljs på tex hälsokostbutiker är inget nytt. Många örter har förbjudits genom åren för att de själva vill ha patentet. Men denna gången går de på en produkt som har blivit väl känd och mkt populär och vi får hoppas att de denna gången biter sig själva i svansen.

Varför ska vi inte själva få bestämma över hur vi vill hjälpa oss själva? Varför ska vi vara beroende av staten för att hjälpa oss själva? ( och deras beroendeframkallande preparat fulla av biverkningar) Är inte tiden inne en gång för alla att vi gemensamt sätter ned foten och kräver självbestämmande i denna fråga!?

Svensk akutsjukvård är fantastisk, när den fungerar. Men rehabiliteringvården är katastrof. Man blir inte återställd av LOSEC tex, man blir beroende. Man blir inte frisk av morfinbaserade preparat, man blir beroende. Varför tillåts svenska staten prångla ut beroendeframkallande droger samtidigt som den enskilde individen tas ifrån rättigheter att på egen hand läka sig själv med icke beroende framkallande medel UTAN biverkningar? Var finns det konstruktiva samtalet mellan svensk sjukvård och andra alternativa behandlingsmetoder? Samtala med varann, utveckla nya former av sjukvård som främjar vår hälsa på riktigt.

Modernisera, uppdatera svensk sjukvård. NU. Tillsammans kan vi göra mirakel. Men ensidighet, skrämselpropaganda, hot, maktfullkomlighet leder ej till GOD HÄLSA. För det är väl svenska statens intresse av ett land med FRISKA GLADA MEDBORGARE detta handlar om, inte PENGAR?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.