Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Primadonnans helg. Den mänskliga faktorn och Maria Kask

2019-05-07 av Primadonnan

   Hejsan hoppsan. Efter att jag sett Andreas Weise sjunga häcken av sig och vunnit STJÄRNORNAS STJÄRNA och sett Mariett som kom tvåa på TV 4, så gick jag ned till Wopsi Daisy på Wieselgrensplatsen där Mikael i bandet Radio har sin rockklubb. Skulle lyssna på DEN MÄNSKLIGA FAKTORN där Bobo Per-Olof och Johan Slättung spelar, vars far jag sjungit med. Det var fullt med folk i källaren. Alla var nyktra. Mikael stod vid teknikerbordet när jag kom ner. Jag sa att jag var ledsen att jag missade när hans band spelade innan. Typ ZZ TOP-låtar. Han sa att du kan väl be dina kompisar att lyssna på oss på Spotify och gilla oss på vår hemsida. Det var en trevlig rockpublik som var där, mellan 20–30 år. Jag snackade med en tjej som hette Alex som jag trodde va rocksångerska. Hon hade gjort sin chockdress själv. Men hon var fotograf. Och tjejen som jag trodde va fotograf stod och skrek på scenen. Hon va jättegullig och hette Malin med en lång fläta på huvet. En riktig hemmatös. Men när jag hörde henne sjunga, då baxnade jag. Jag tror att bandet hette FÖRR. Alla hade konstiga namn. De va från Uddevalla. Hon vrålade ut i natten och det var eget material. Tyvärr va sångljudet skitdåligt. NO REVERB AT ALL. Jag hann lyssna på fyra låtar. Jag satt bredvid fotograferna från Trollättetidningen och Nick från Grace som spelar 25 Maj.  En trevlig kille från min mammas gata passade min väska när jag gick iväg för att lyssna och skriva. Publiken var städad och snyggt klädda och själv hade jag på mig jeansen, skorna och tröjan från -58. Äntligen kom Bobos band – DEN MÄNSKLIGA FAKTORN. Publiken försvann när Uddevallabandet gick av scenen och jag blev helt perplex. Men 23.00 blev det knökat igen. De spelade pop, rock i stil med Pugh och Bob Hund. Bobo kom med hatten på, vita byxor med svart mönster och gitarren på magen. Alla hade hattar eller Vegamössa. Så de såg trevliga ut på scenen. Men Bobo var mer iögonfallande. Dessa musiker jobbar i olika konstellationer när de inte spelar med varandra. Två av de har spelat med Ebbot. De är studiomusiker så det är ingen skit man fick se och höra. De är proffs allihopa. Eftersom jag satt långt bak kunde jag inte höra alla texter och killen bredvid pratade hela tiden med mig. Men det var bra hårdrock-musik på svenska. En kille som hette Pilen var också med i bandet. När de sjöng i stämmor var de jävligt bra och folk jublade.

  Om man är proffs idag måste man spela i många band för att få det att gå ihop. Jag sjöng också med många band på 60.talet.

   Jag var mkt nöjd med kvällen och gick hem. Jag satte på min nya platta med SPÖKET I KÖKET och lyssnade på dem en stund.

   På söndagen gick jag med min väninna Gun och lyssnade på den vackra Maria Kasks röst som är så len och smeker som en sommarvind i solen. På gamla MEETHS, Kungsgatan där HM-gruppen har öppnat en ny boutique med kläder från 60 och 70 och 2000-talet. Det ser ut på andra våningen som det gjorde på 50-talet när man satt och drack te då min pappas väninnor spelade fiol och piano där. De som jobbade där visade bilder på gamla Meeths tesalong. Det var mkt unga människor och jag tror att jag var en av de få som var där på 50-talet. Maria såg ut som en bakelse, en uppenbarelse. Med stora glittrande stenar om hals och arm och en grön klänning med volanger hela vägen. Den snyggaste klänningen på hela stället, sjungandes evergreens från the stage. Låtar som jag älskat hela mitt artistliv som jag hållit på  med i 60 år. Man har ju sjungit många av dessa låtar när man va ung och vacker. Det var en fröjd för öga och öra, tyckte många med mig. Det är fantastiskt att en grafiker som Maria är, kan sjunga fyra timmar i sträck under tre dar. Hon skulle ju åka till New York och sjunga där.  Maria behövs överallt. Varför gör hon inte en LP? Det har la hon råd med. Även Gun min väninna tyckte det var bra. Och jag tyckte det var bra att hon var med och helgen var räddad. Jag åkte hem och tog en Junoff- macka och kollade BINGO-LOTTO och somnade framför TV:n. Vad vore livet utan musik? Hälsningar PRIMADONNAN.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-07-09

Det var ett tag sedan SKRONK släppte sin skiva LIVSTID. Skivbolagsdirektören, konstnären, musikern mm DAN FRÖBERG var på plats på Crippas för att sälja SKRONKS skivor. Det är Margita Persson som målat omslaget. Ingen text på framsidan av konvolutet, Fröberg anser att det är snyggare utan. Jag sitter med Primadonnan…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-07-11

Jim Morrison, Dylan, Öijer & Adonis är större poeter än va jag är Men jag är jäkligt bra det är jag. Att acceptera droger & pedofili är inte liberalt utan omoraliskt common sense brukar leda en rätt Carl Maria von Weber Det regnar tussilago vid glömda garageportar som präntats av…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-05-05

Det är en dum björntjänst att vara liberal ifråga om knark Live on a natural high som Zappa gjorde & den vita stenen föll ur handen på mästaren Jesus för att solen sken så klart den dagen Jag älskar dig Eva Traneus Jag älskar henne så Hon är det vackraste…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-07-11

OM DU FÅR OVÄNTADE GÄSTER Ett halv kilo fläskfärs släng den i en glasform rund eller avlång, ej stor platta ut den ta salt och svartpeppar över alltihopa vänd över den ena halvan över den andra och platta till så den täcker hela formen hacka två stora klyftor vitlök, tycker…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2018-11-04

Teckning: superfreakbaba Detta kulturtempel inryms i ett gammalt vattentorn uppe på Gråberget. Jag hade aldrig varit där förut utan kom klättrandes uppför branten från baksidan, helt fel håll. Det var en rejäl strapats att utföra… Vi var ett gäng som blev insläppta av Jorge Alcaide som ordnar spelningarna i denna…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...