Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Ingen har koll. Torsdagskrönikan.

2019-05-16 av Chawki
still ur Malga Kubiak film

Va på TAI JI-LEKTION idag. Jag va den enda eleven. Min lärare är otroligt snygg och MUNK. Min lärare sa till mig att jag har KÄNSLA men att jag ska följa händerna bättre med BLICKEN och att vara mer medveten om hur jag fokuserar min energi, genom händerna. Där man lägger blicken  fokuserar man sin energi. Jag älskar mina tai ji-lektioner. Det är det enda man behöver. Andning, rörelse, psykologi. Allt i ett. Sen blev jag bjuden på kinesisk lunch. Vitt ris med svamp och nåt bladgrönt i en buljong. Vi strödde salta jordnötter över detta.

Man är en evig student, ett evigt vitt papper. Alltid lika ny och grön. Det är skönt att veta.

Häromdan träffade jag en överläkare på hjärtmottagningen på Östra. För snart tjugo år sedan sa en annan överläkare på Östra till mig att min son hade 5 år kvar att leva. För tre år sedan sa en överläkare att han kan leva i 20 år till. Nu sa överläkaren att min son kan leva i 40 år till. Jag frågade varför de ändrar sig hela tiden och ger nya prognoser. Då svarade han – Är det nåt jag lärt mig genom åren så är det att jag  många gånger har haft FEL.

 Vi vet ingenting. Bara att luta sig tillbaka i sin ofullkomlighet och njuta av att inte ha koll. Nånsin.

En kommentar på Ingen har koll. Torsdagskrönikan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.