Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

GBG NONSTOP kollar på EUROVISION SONG CONTEST GRANDE FINAL

2019-05-19 av Chawki

    Snackade på tel med Primadonnan. Hon struntade i kramp och gallstenar för att njuta av schlagerfestivalfinalen. Årets höjdpunkt. Är själv helt ointresserad men tänkte efter Donnans entusiasm att ja får väl ta en kik då.  Israelisk television slog på stort och hade engagerat Madonna för att slå alla rekord.  Unga vackra bimbos  var supportade av tekniskt avancerad   ljusshow och det var svårt att inte tänka på att Israels vapenarsenal är minst lika avancerad.  Spektakulärt och menlöst på samma gång. Mkt yta och inget innehåll.  Tjejerna var supersexiga eller ohälsosamt fetlagda och killarna var gay eller töntar. Förutom killen från Italien, han va rätt gullig. Å han från Azerbaijdan.

    Alla artister var unga utom snubben från San Marino. Norge har skaffat en Roger Pontare. Island representerade Island och PALESTINA. De blev utvisslade i slutet av oklar anledning. Kanske för att de blandade in POLITIK? Jag som i min enfald trodde att EUROVISION SONG CONTEST bara handlar om POLITIK. För inte handlar det om musik iallafall. Undrar varför Australien, Ryssland och Israel får va med men inte IRAN?  Frankrike  flörtade hejvilt med hbtq och hade en vansinnigt trist låt. Sen ännu mer hbtq  som pausshow och en ubersnygg brud med stjärntrosor  som juckade  & en tanttransa  showade i en humpahumpa låt.

  Jag hade jättekul på Bacchus för 30 år sen. Bögarna, transorna och andra knäppgökar som gick dit var galna, gränslösa och uppfriskande anarkistiska. Nu känns allt så tillrättalagt när hbtq har blivit kutym snarare än en alternativ fri livsstil. När rebeller skapar en institution bleknar deras i grunden härliga längtan att skaka om, transformera och levandegöra. Man får akta sig för att bli accepterad.

  Madonna  kämpade för att sjunga rent och räddade sig själv med en vocodereffekt. Trenddrottningen kändes trött och sa att alla är vinnare. Om hon även hade lagt till att alla är förlorare så hade det känts lite mer nyanserat. VAKNA UPP var slutklämmen på hennes show. Jo, jag vaknar fortfarande varje morron, hör min pojke tjoa. Det är rätt trevligt sålänge man kan ligga å dra sig.

  Holland vann med en   riktigt urusel låt som sjöngs av en   okarismatisk sångare. De mesta va dåligt men den låten va nog sämst. England kom sist, får väl ge dem extra plus av den anledningen. De väljer att lägga pengar på annat än Eurovisionen. Fish & Chips?Kommentarer på GBG NONSTOP kollar på EUROVISION SONG CONTEST GRANDE FINAL

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-09-03

  Hej alla läsare, ni vet redan att jag bestämde mig för att ta en paus från mitt skrivande av krönikor och annat här på GÖTEBORG NONSTOP eftersom jag ska genomgå en cellgiftsbehandling närmsta halvåret och behöver spara mina krafter till det äventyret. Nu har senaste veckan varit så udda…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-09-15

   Gilda Stillbäck har föreställning på Teater Trixter. Hon har bott nåra år i Paris och har två barn. Hon kommer in på scenen och ska gestalta Ingmar Bergman, det är svårt bara det! Hon tittar på en jättekudde. Ropar åt inspicienten och ljussättaren –”Hallå kan vi få lite mera…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...