Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

GBG NONSTOP kollar på EUROVISION SONG CONTEST GRANDE FINAL

2019-05-19 av Chawki

    Snackade på tel med Primadonnan. Hon struntade i kramp och gallstenar för att njuta av schlagerfestivalfinalen. Årets höjdpunkt. Är själv helt ointresserad men tänkte efter Donnans entusiasm att ja får väl ta en kik då.  Israelisk television slog på stort och hade engagerat Madonna för att slå alla rekord.  Unga vackra bimbos  var supportade av tekniskt avancerad   ljusshow och det var svårt att inte tänka på att Israels vapenarsenal är minst lika avancerad.  Spektakulärt och menlöst på samma gång. Mkt yta och inget innehåll.  Tjejerna var supersexiga eller ohälsosamt fetlagda och killarna var gay eller töntar. Förutom killen från Italien, han va rätt gullig. Å han från Azerbaijdan.

    Alla artister var unga utom snubben från San Marino. Norge har skaffat en Roger Pontare. Island representerade Island och PALESTINA. De blev utvisslade i slutet av oklar anledning. Kanske för att de blandade in POLITIK? Jag som i min enfald trodde att EUROVISION SONG CONTEST bara handlar om POLITIK. För inte handlar det om musik iallafall. Undrar varför Australien, Ryssland och Israel får va med men inte IRAN?  Frankrike  flörtade hejvilt med hbtq och hade en vansinnigt trist låt. Sen ännu mer hbtq  som pausshow och en ubersnygg brud med stjärntrosor  som juckade  & en tanttransa  showade i en humpahumpa låt.

  Jag hade jättekul på Bacchus för 30 år sen. Bögarna, transorna och andra knäppgökar som gick dit var galna, gränslösa och uppfriskande anarkistiska. Nu känns allt så tillrättalagt när hbtq har blivit kutym snarare än en alternativ fri livsstil. När rebeller skapar en institution bleknar deras i grunden härliga längtan att skaka om, transformera och levandegöra. Man får akta sig för att bli accepterad.

  Madonna  kämpade för att sjunga rent och räddade sig själv med en vocodereffekt. Trenddrottningen kändes trött och sa att alla är vinnare. Om hon även hade lagt till att alla är förlorare så hade det känts lite mer nyanserat. VAKNA UPP var slutklämmen på hennes show. Jo, jag vaknar fortfarande varje morron, hör min pojke tjoa. Det är rätt trevligt sålänge man kan ligga å dra sig.

  Holland vann med en   riktigt urusel låt som sjöngs av en   okarismatisk sångare. De mesta va dåligt men den låten va nog sämst. England kom sist, får väl ge dem extra plus av den anledningen. De väljer att lägga pengar på annat än Eurovisionen. Fish & Chips?Kommentarer på GBG NONSTOP kollar på EUROVISION SONG CONTEST GRANDE FINAL

  1. Anonym

    Tack för att jag slapp spektaklet ….Du spetsade som vanligt fast det hela med din vassa penna /St Agnes

  2. Michele Collins

    Bra skrivit och sant!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-06-21

Christian Krigge Dyresjö, basisten i DEN STORA VILAN som lämnade vår välsignade stad GÖTEBORG, för att flytta till Hagfors kommun, har spelat in en soloskiva som släpps ut till allmänheten idag, midsommarafton. Dyresjö spelade in skivan på porta i en biograf I Hagfors. Han skriver såhär om plattan: ”Musiken är…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-06-23

Jag såg ett lik gå förbi utanför jag menar Vad är det med folk? Mac Gängers välde upplöstes och vi tvekade länge på hur vi skulle göra Lillstöveln Öberg ville få världen att långsamt räcka över en tugga dieselbuss André Pops lyssnar försiktigt på Sham 69 och startade i smyg…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-05-05

Det är en dum björntjänst att vara liberal ifråga om knark Live on a natural high som Zappa gjorde & den vita stenen föll ur handen på mästaren Jesus för att solen sken så klart den dagen Jag älskar dig Eva Traneus Jag älskar henne så Hon är det vackraste…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-06-23

Det var Pride på Bältespännarparken. Aron Promnitz som vi har skrivit om innan skulle uppträda, redan kl 18. Många trodde att det var kl.20. Alla vi kompisar, extraföräldrar och extraföräldrar kom dit klockan 17 förväntansfulla. Stefan Westin som är extrapappa åt Aron och låtskrivare till en av mina låtar, och…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2018-11-04

Teckning: superfreakbaba Detta kulturtempel inryms i ett gammalt vattentorn uppe på Gråberget. Jag hade aldrig varit där förut utan kom klättrandes uppför branten från baksidan, helt fel håll. Det var en rejäl strapats att utföra… Vi var ett gäng som blev insläppta av Jorge Alcaide som ordnar spelningarna i denna…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...