Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Primadonnan lyssnar på Gothenburg wind orchestra

2019-06-07 av Primadonnan

I tisdags lyssnade jag på GOTHENBURG WIND ORCHESTRA på Flunsan som har sitt säte i Kronhusbodarnas stora konserthall nära Lilla Bommen. Det gamla Göteborg som i torsdags fyllde 398 år. Göteborg som ligger vid Avenyn och Götaplatsen är väl inte mer 200 år gammalt.

GWO-orkestern som denna vackra, soliga kväll hade samlat ca 300-400 personer till Flunsan. Nu började orkestern med en pampig låt från Broadway och musicalen The Producers. Det var väl Sondheim som skrev den. Denna eminenta orkester som spelar så fin var GBG spårvagns blåsorkester som spelade på Liseberg när man var ung. Den består delvis av gamla spårvagns och bussförare. De uppträdde senast med Magnus Bäcklund från TV-programmet Fame. Eveline Jones från Operan kom upp på scenen och sjöng min gamla Sinatralåt som jag sjungit nu i 60 år – Lady is a tramp. Hon är en fin mezzosopran. Hon var iklädd en gulbrun klänning med lite volang och presenterade så att man fick veta vem som skrev vad. Orkestern spelade som de gjorde på mormors tid 1952, då var det operett och opera och nu är det musicaler. Dirigenten berättade att han bor i Bayern. – Där bodde jag 1964, sa jag till dirigenten när jag fick prata med honom. Det var kul att nåra av killarna i orkestern kom ihåg mig så jag fick ett litet snack. En annan musiker från OPERAN kom fram och pratade med mig i den sköna sommarvärmen. Sen sjöng Miss Jones en annan Sondheimlåt från en av Barbara Streisands skivor. Efter detta spelade de ett potpurri låtar från Hair. Då tänkte jag på min väninna Eva Forsberg i Sthlm som va Sheila i Hair. Jag tyckte att jag fått mitt lystmäte och min mage pajade så jag var tvungen att gå hem. Men det var roligt att se att så många kom och många var medlemmar i GWO-organisationen.

OCH jag frågade Leif Lundin och de andra från orkestern. – När får LILLA JAG uppträda med detta eminenta band? Mina Ellington-låtar och LADY IS A TRAMP. Sedan tackade jag för mig.

Primadonnan begav sig hem och tänkte – Herregud i Juli är det 60 år sedan jag stod första gången på en scen med en orkester. POLISMÄSTARE ANDERSSONS DANSORKESTER med Rock-Olles trummis. Jag sjöng Fyra glada starar satt på en gren och Summertime.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-01-22

   Va än olika politiska partier föreslår så kan man ju alltid ägna sig åt vilken konst man vill i SVERIGE ( än så länge) om man inte gör anspråk på att få pengar ifrån staten för det. Jag känner ganska många som håller på med konstprojekt av olika slag…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-01-12

Galleri Kosmos hos Falck/Traneus kan tyvärr inte lämna ut portkoden. Öppet alltid. Stenklevsgatan.

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-01-21

   En rolig grej hände i GBG vid slakthuset nära BINGO-LOTTO. Det va ingen som blev slaktad men ISAK & PASCAL däckade mig. Bandet från Sthlm som gjorde succe i Gamlestan. Det va kul att se Isak Sundström med sitt band Pascal. En kvinnlig basist som hade spelat i 16…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...