Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Primadonnan lyssnar på Gothenburg wind orchestra

2019-06-07 av Primadonnan

I tisdags lyssnade jag på GOTHENBURG WIND ORCHESTRA på Flunsan som har sitt säte i Kronhusbodarnas stora konserthall nära Lilla Bommen. Det gamla Göteborg som i torsdags fyllde 398 år. Göteborg som ligger vid Avenyn och Götaplatsen är väl inte mer 200 år gammalt.

GWO-orkestern som denna vackra, soliga kväll hade samlat ca 300-400 personer till Flunsan. Nu började orkestern med en pampig låt från Broadway och musicalen The Producers. Det var väl Sondheim som skrev den. Denna eminenta orkester som spelar så fin var GBG spårvagns blåsorkester som spelade på Liseberg när man var ung. Den består delvis av gamla spårvagns och bussförare. De uppträdde senast med Magnus Bäcklund från TV-programmet Fame. Eveline Jones från Operan kom upp på scenen och sjöng min gamla Sinatralåt som jag sjungit nu i 60 år – Lady is a tramp. Hon är en fin mezzosopran. Hon var iklädd en gulbrun klänning med lite volang och presenterade så att man fick veta vem som skrev vad. Orkestern spelade som de gjorde på mormors tid 1952, då var det operett och opera och nu är det musicaler. Dirigenten berättade att han bor i Bayern. – Där bodde jag 1964, sa jag till dirigenten när jag fick prata med honom. Det var kul att nåra av killarna i orkestern kom ihåg mig så jag fick ett litet snack. En annan musiker från OPERAN kom fram och pratade med mig i den sköna sommarvärmen. Sen sjöng Miss Jones en annan Sondheimlåt från en av Barbara Streisands skivor. Efter detta spelade de ett potpurri låtar från Hair. Då tänkte jag på min väninna Eva Forsberg i Sthlm som va Sheila i Hair. Jag tyckte att jag fått mitt lystmäte och min mage pajade så jag var tvungen att gå hem. Men det var roligt att se att så många kom och många var medlemmar i GWO-organisationen.

OCH jag frågade Leif Lundin och de andra från orkestern. – När får LILLA JAG uppträda med detta eminenta band? Mina Ellington-låtar och LADY IS A TRAMP. Sedan tackade jag för mig.

Primadonnan begav sig hem och tänkte – Herregud i Juli är det 60 år sedan jag stod första gången på en scen med en orkester. POLISMÄSTARE ANDERSSONS DANSORKESTER med Rock-Olles trummis. Jag sjöng Fyra glada starar satt på en gren och Summertime.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.