Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Primadonnan lyssnar på Gothenburg wind orchestra

2019-06-07 av Primadonnan

I tisdags lyssnade jag på GOTHENBURG WIND ORCHESTRA på Flunsan som har sitt säte i Kronhusbodarnas stora konserthall nära Lilla Bommen. Det gamla Göteborg som i torsdags fyllde 398 år. Göteborg som ligger vid Avenyn och Götaplatsen är väl inte mer 200 år gammalt.

GWO-orkestern som denna vackra, soliga kväll hade samlat ca 300-400 personer till Flunsan. Nu började orkestern med en pampig låt från Broadway och musicalen The Producers. Det var väl Sondheim som skrev den. Denna eminenta orkester som spelar så fin var GBG spårvagns blåsorkester som spelade på Liseberg när man var ung. Den består delvis av gamla spårvagns och bussförare. De uppträdde senast med Magnus Bäcklund från TV-programmet Fame. Eveline Jones från Operan kom upp på scenen och sjöng min gamla Sinatralåt som jag sjungit nu i 60 år – Lady is a tramp. Hon är en fin mezzosopran. Hon var iklädd en gulbrun klänning med lite volang och presenterade så att man fick veta vem som skrev vad. Orkestern spelade som de gjorde på mormors tid 1952, då var det operett och opera och nu är det musicaler. Dirigenten berättade att han bor i Bayern. – Där bodde jag 1964, sa jag till dirigenten när jag fick prata med honom. Det var kul att nåra av killarna i orkestern kom ihåg mig så jag fick ett litet snack. En annan musiker från OPERAN kom fram och pratade med mig i den sköna sommarvärmen. Sen sjöng Miss Jones en annan Sondheimlåt från en av Barbara Streisands skivor. Efter detta spelade de ett potpurri låtar från Hair. Då tänkte jag på min väninna Eva Forsberg i Sthlm som va Sheila i Hair. Jag tyckte att jag fått mitt lystmäte och min mage pajade så jag var tvungen att gå hem. Men det var roligt att se att så många kom och många var medlemmar i GWO-organisationen.

OCH jag frågade Leif Lundin och de andra från orkestern. – När får LILLA JAG uppträda med detta eminenta band? Mina Ellington-låtar och LADY IS A TRAMP. Sedan tackade jag för mig.

Primadonnan begav sig hem och tänkte – Herregud i Juli är det 60 år sedan jag stod första gången på en scen med en orkester. POLISMÄSTARE ANDERSSONS DANSORKESTER med Rock-Olles trummis. Jag sjöng Fyra glada starar satt på en gren och Summertime.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-03-28

   Ringde Australien igår. Väckte Mick strax efter midnatt deras tid. Har inte pratat med honom på minst 30 år, då vi sågs i Berlin i hans och Gunillas lägenhet som låg där Kurfürstendamm slutar. Då va det området rätt bohemiskt. Men sist jag kikade förbi så hade den gamla…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-03-22

Olika solar och månar Lyser olika hårt och starkt För att begränsa  stilla chakran i universum med en knivskarp total tystnad i grönskande oaser med guld tills allt blir heligt saltpeter kan chocka tystnaden bland träden som vaggar i sömn och likaledes drar city mot nya äventyr det finns turkosa…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-04-02

Gör i ordning detta på förmiddan om du ska äta det på eftermiddan. En djupfryst fyrkantig fiskbit Citronpeppar Salt Mkt vegosmör eller Bregott-klickar En potatis Koka upp potatisen i vatten och salt på det högsta i micron i 2 min. Lägg  den halvtinade fisken  i en form och lägg kryddor…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...