Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Primadonnan lyssnar på Gothenburg wind orchestra

2019-06-07 av Primadonnan

I tisdags lyssnade jag på GOTHENBURG WIND ORCHESTRA på Flunsan som har sitt säte i Kronhusbodarnas stora konserthall nära Lilla Bommen. Det gamla Göteborg som i torsdags fyllde 398 år. Göteborg som ligger vid Avenyn och Götaplatsen är väl inte mer 200 år gammalt.

GWO-orkestern som denna vackra, soliga kväll hade samlat ca 300-400 personer till Flunsan. Nu började orkestern med en pampig låt från Broadway och musicalen The Producers. Det var väl Sondheim som skrev den. Denna eminenta orkester som spelar så fin var GBG spårvagns blåsorkester som spelade på Liseberg när man var ung. Den består delvis av gamla spårvagns och bussförare. De uppträdde senast med Magnus Bäcklund från TV-programmet Fame. Eveline Jones från Operan kom upp på scenen och sjöng min gamla Sinatralåt som jag sjungit nu i 60 år – Lady is a tramp. Hon är en fin mezzosopran. Hon var iklädd en gulbrun klänning med lite volang och presenterade så att man fick veta vem som skrev vad. Orkestern spelade som de gjorde på mormors tid 1952, då var det operett och opera och nu är det musicaler. Dirigenten berättade att han bor i Bayern. – Där bodde jag 1964, sa jag till dirigenten när jag fick prata med honom. Det var kul att nåra av killarna i orkestern kom ihåg mig så jag fick ett litet snack. En annan musiker från OPERAN kom fram och pratade med mig i den sköna sommarvärmen. Sen sjöng Miss Jones en annan Sondheimlåt från en av Barbara Streisands skivor. Efter detta spelade de ett potpurri låtar från Hair. Då tänkte jag på min väninna Eva Forsberg i Sthlm som va Sheila i Hair. Jag tyckte att jag fått mitt lystmäte och min mage pajade så jag var tvungen att gå hem. Men det var roligt att se att så många kom och många var medlemmar i GWO-organisationen.

OCH jag frågade Leif Lundin och de andra från orkestern. – När får LILLA JAG uppträda med detta eminenta band? Mina Ellington-låtar och LADY IS A TRAMP. Sedan tackade jag för mig.

Primadonnan begav sig hem och tänkte – Herregud i Juli är det 60 år sedan jag stod första gången på en scen med en orkester. POLISMÄSTARE ANDERSSONS DANSORKESTER med Rock-Olles trummis. Jag sjöng Fyra glada starar satt på en gren och Summertime.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-06-21

Christian Krigge Dyresjö, basisten i DEN STORA VILAN som lämnade vår välsignade stad GÖTEBORG, för att flytta till Hagfors kommun, har spelat in en soloskiva som släpps ut till allmänheten idag, midsommarafton. Dyresjö spelade in skivan på porta i en biograf I Hagfors. Han skriver såhär om plattan: ”Musiken är…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-06-23

Jag såg ett lik gå förbi utanför jag menar Vad är det med folk? Mac Gängers välde upplöstes och vi tvekade länge på hur vi skulle göra Lillstöveln Öberg ville få världen att långsamt räcka över en tugga dieselbuss André Pops lyssnar försiktigt på Sham 69 och startade i smyg…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-05-05

Det är en dum björntjänst att vara liberal ifråga om knark Live on a natural high som Zappa gjorde & den vita stenen föll ur handen på mästaren Jesus för att solen sken så klart den dagen Jag älskar dig Eva Traneus Jag älskar henne så Hon är det vackraste…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-06-23

Det var Pride på Bältespännarparken. Aron Promnitz som vi har skrivit om innan skulle uppträda, redan kl 18. Många trodde att det var kl.20. Alla vi kompisar, extraföräldrar och extraföräldrar kom dit klockan 17 förväntansfulla. Stefan Westin som är extrapappa åt Aron och låtskrivare till en av mina låtar, och…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2018-11-04

Teckning: superfreakbaba Detta kulturtempel inryms i ett gammalt vattentorn uppe på Gråberget. Jag hade aldrig varit där förut utan kom klättrandes uppför branten från baksidan, helt fel håll. Det var en rejäl strapats att utföra… Vi var ett gäng som blev insläppta av Jorge Alcaide som ordnar spelningarna i denna…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...