Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Primadonnans vegansoppa ”ta va du har” gjord till St. Agnes Kafé

2019-06-07 av Primadonnan

En näve Haricots verts

Två potatisar

1 morot

Skär potatisen i 4 delar

 bryta  Haricots verts eller hacka dem

Moroten skär man som man vill, medeltjocka skivor

Fiskbuljong och en liter vatten

Hackad spenat

Hacka en halv liten purjolök

Koka upp alltihopa

Mixa sedan

Sen står det tills man ska äta det, då värmer man upp det i micron

Det som blir kvar häller man i en PLASTBUNKE.

Detta räcker till ca 3 personer. Om man är ensam har man soppa för två dar.

Servera med tre halverade stekta vegobullar i soppan.

Om man har dålig mage så passar denna soppan. Om man inte har dålig mage squeezar man en citron och häller i varmt vatten med honung och har som måltidsdryck.

Man kan äta denna soppan hur och var man vill.

Det bästa är att göra iordning den på morgonen så är det bara att värma upp den på eftermiddagen.

Så gjorde jag och satte mig och åt den på balkongen. Med en citrondrink på gammeldags vis.  

Är du INTE vegan lägg i två ägghalvor i soppan.

Men om du har gallsten ska du INTE ta ägg, då tar du köttbullar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.