Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Lördagskrönikan. Om vädret, lite skryt & en sommarmeditation

2019-06-15 av Chawki
Teckning: superfreakbaba

Gbg Nonstop Red har njutit av denna behagliga sommaren fram till nu. Lagom svalka och rätt tätt med regnskurar. Nu kommer den tunga, hemska hettan igen. Vi bjuder på våra bästa tips härifrån sänghalmen. Vät ner vita lakan med KALLT vatten och häng över fönstren. Placera fläktar på strategiska ställen. TVÄRDRAG. Iskalla duschar rekommenderas också. Såvida du inte har hjärtproblem. Gå ut på morgonen och kvällen. Innan 10 och efter 19 tidigast. Då kan man ta en cykeltur till havet eller en sväng ner till Järntorget. Med andra ord, AKTIVITET är inget vi rekommenderar dagtid. Det erbjuds alla möjliga nöjen runtom på stan, men försök att strunta i dem, iallafall dagtid. Lev som en spanjor. På natten.

Igår vann GBG NONSTOP RED till sin stora förvåning delat förstapris i tävlingen STYRKA på Shaolin kulturcenter. Trodde att det fanns en liten chans att kamma hem pris i balans eller uthållighet. Men att promenera snabbt med en boxningshandske på huvet va inte REDS grej. Handsken halkade av ganska snart även om gången var oerhört varlig och långsam. Det tar emot att behöva erkänna det, men jag tror faktiskt att jag var sämst av alla på detta. Jag ställde mig frivilligt i skamvrån efteråt. MEN så fick man då chansen att prestera i STYRKA genom att stå i plankan. Min sjukgymnast uppmuntrade mig att tävla i den grenen. Jag vill inte göra henne besviken och höll ut tills shaolinmunken Shaodjen blåste av tävlingen. Sista minuten skakade jag våldsamt i hela kroppen men fokuserade på att slappna av och min sjukgymnasts hejarop. Det var tillfredställande att se hur mina medtävlande föll mot marken en efter en under tävlingens gång. Jag höll ut trots skakningar och fick dela priset med en man och en pojke i 10-årsåldern som kom långt i alla tävlingar eftersom han fuskade hela tiden. Sen kunde jag cykla hem i hällregnet, stolt, med mitt förstapris – ett kinesiskt armband.

GBG NONSTOP RED har knåpat ihop en sommarmeditation till alla Göteborgare på temat ta det lugnt och DELA MED ER av er LYCKA.

En kommentar på Lördagskrönikan. Om vädret, lite skryt & en sommarmeditation

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2021-08-22

Gbg nonstop red tar tåget tillsammans med den jäsiga jazz-croonern Tomas Halling till trakterna nära den magiska socknen VÄTTLÖSA. Vi ska till LUFTSLOTTET, konstnären Jonas Liveröds palats och verk som ska döpas. Vi försöker va tysta på den tysta avdelningen ombord på västtrafiklinjen som vaggar genom väskötaslätten. Det går inte,…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2021-02-18

Håll stånd, håll stånd! Mot statspropaganda som fyllerdig och de dina med rädsla och mörker. Håll stånd, håll stånd! Mot diktatur som i folkhälsans namnförslavar dig och de dina. Håll stånd, håll stånd! Håll varandra nära och knulla mera,knulla mera med din av Gudskapade kuk och fitta, amen. Diormannen

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2021-01-03

 Matti Ollikainen i PÅ SPÅRET i TV i fredags.  Bra som vanligt. Med KIKKI DANIELSSON och låten som va med i Israels mellofestival.  Låten som blev en landsplåga i radio P4. Men KIKKI är bäst och söt och rar och fräsch. Hon va jättefräsch i TV alltså! Jag blev så…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...