Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Lördagskrönikan. Om vädret, lite skryt & en sommarmeditation

2019-06-15 av Chawki
Teckning: superfreakbaba

Gbg Nonstop Red har njutit av denna behagliga sommaren fram till nu. Lagom svalka och rätt tätt med regnskurar. Nu kommer den tunga, hemska hettan igen. Vi bjuder på våra bästa tips härifrån sänghalmen. Vät ner vita lakan med KALLT vatten och häng över fönstren. Placera fläktar på strategiska ställen. TVÄRDRAG. Iskalla duschar rekommenderas också. Såvida du inte har hjärtproblem. Gå ut på morgonen och kvällen. Innan 10 och efter 19 tidigast. Då kan man ta en cykeltur till havet eller en sväng ner till Järntorget. Med andra ord, AKTIVITET är inget vi rekommenderar dagtid. Det erbjuds alla möjliga nöjen runtom på stan, men försök att strunta i dem, iallafall dagtid. Lev som en spanjor. På natten.

Igår vann GBG NONSTOP RED till sin stora förvåning delat förstapris i tävlingen STYRKA på Shaolin kulturcenter. Trodde att det fanns en liten chans att kamma hem pris i balans eller uthållighet. Men att promenera snabbt med en boxningshandske på huvet va inte REDS grej. Handsken halkade av ganska snart även om gången var oerhört varlig och långsam. Det tar emot att behöva erkänna det, men jag tror faktiskt att jag var sämst av alla på detta. Jag ställde mig frivilligt i skamvrån efteråt. MEN så fick man då chansen att prestera i STYRKA genom att stå i plankan. Min sjukgymnast uppmuntrade mig att tävla i den grenen. Jag vill inte göra henne besviken och höll ut tills shaolinmunken Shaodjen blåste av tävlingen. Sista minuten skakade jag våldsamt i hela kroppen men fokuserade på att slappna av och min sjukgymnasts hejarop. Det var tillfredställande att se hur mina medtävlande föll mot marken en efter en under tävlingens gång. Jag höll ut trots skakningar och fick dela priset med en man och en pojke i 10-årsåldern som kom långt i alla tävlingar eftersom han fuskade hela tiden. Sen kunde jag cykla hem i hällregnet, stolt, med mitt förstapris – ett kinesiskt armband.

GBG NONSTOP RED har knåpat ihop en sommarmeditation till alla Göteborgare på temat ta det lugnt och DELA MED ER av er LYCKA.

En kommentar på Lördagskrönikan. Om vädret, lite skryt & en sommarmeditation

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.