Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Lördagskrönikan. Om vädret, lite skryt & en sommarmeditation

2019-06-15 av Chawki
Teckning: superfreakbaba

Gbg Nonstop Red har njutit av denna behagliga sommaren fram till nu. Lagom svalka och rätt tätt med regnskurar. Nu kommer den tunga, hemska hettan igen. Vi bjuder på våra bästa tips härifrån sänghalmen. Vät ner vita lakan med KALLT vatten och häng över fönstren. Placera fläktar på strategiska ställen. TVÄRDRAG. Iskalla duschar rekommenderas också. Såvida du inte har hjärtproblem. Gå ut på morgonen och kvällen. Innan 10 och efter 19 tidigast. Då kan man ta en cykeltur till havet eller en sväng ner till Järntorget. Med andra ord, AKTIVITET är inget vi rekommenderar dagtid. Det erbjuds alla möjliga nöjen runtom på stan, men försök att strunta i dem, iallafall dagtid. Lev som en spanjor. På natten.

Igår vann GBG NONSTOP RED till sin stora förvåning delat förstapris i tävlingen STYRKA på Shaolin kulturcenter. Trodde att det fanns en liten chans att kamma hem pris i balans eller uthållighet. Men att promenera snabbt med en boxningshandske på huvet va inte REDS grej. Handsken halkade av ganska snart även om gången var oerhört varlig och långsam. Det tar emot att behöva erkänna det, men jag tror faktiskt att jag var sämst av alla på detta. Jag ställde mig frivilligt i skamvrån efteråt. MEN så fick man då chansen att prestera i STYRKA genom att stå i plankan. Min sjukgymnast uppmuntrade mig att tävla i den grenen. Jag vill inte göra henne besviken och höll ut tills shaolinmunken Shaodjen blåste av tävlingen. Sista minuten skakade jag våldsamt i hela kroppen men fokuserade på att slappna av och min sjukgymnasts hejarop. Det var tillfredställande att se hur mina medtävlande föll mot marken en efter en under tävlingens gång. Jag höll ut trots skakningar och fick dela priset med en man och en pojke i 10-årsåldern som kom långt i alla tävlingar eftersom han fuskade hela tiden. Sen kunde jag cykla hem i hällregnet, stolt, med mitt förstapris – ett kinesiskt armband.

GBG NONSTOP RED har knåpat ihop en sommarmeditation till alla Göteborgare på temat ta det lugnt och DELA MED ER av er LYCKA.

En kommentar på Lördagskrönikan. Om vädret, lite skryt & en sommarmeditation

  1. Anne Stillbäck

    Grattis till Första priset , väl värd på alla sett! Du enastående härliga kvinna tillika min dotter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-11-06

Som mamma till en ung man som inte kan prata och gå och med EP så blir jag smått galen av att höra hur Försäkringskassan nu drar ned på assistanstimmar till folk med just ovanstående inskränkningar. Människor som ej kan prata eller röra sig lämnas ensamma liggande i sina sängar…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-10-08

Snus istället för mus? Nej, för sjutton gubbar, nej Mellan två berömda pipsug på Götaälvbron stod en lycklig gnu och fes Jag älskar Lundell även om jag har tröttnat på hans musik Jag rökte en vild giraff igår utanför den halvslutna dynamocentralen med två ton salta tablettaskar runt ögonen

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-09-21

   Journalisten Hans Sidèn som har skrivit många recensioner om många artister i GP från 60-talet och framåt, och är även textförfattare till många låtar, ritat många roliga små långhåriga gubbar i GP under säkert 50 år, har genom Fredrik Sundh kommit ut med en bok med sina snapshots på…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...