Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

GBG NONSTOP går på Tantrafest

2019-06-21 av Chawki
Still ur Malga Kubiak film

   GBG NONSTOP fick en midsommarhälsning med följande rader:

”Jag brukar läsa din blogg noga då och då för att bli mer normal, bildad, väluppfostrad, snäll, trevlig och mer anpassad in i samhället, och det fungerar riktigt bra, tack så mycket för den värdefulla läsningen.”

  Vilken ära och överraskning att GBG NONSTOP nu har blivit den ledande redaktionen i normalisering. Underbart vederkvickande!

  Häromdan blev jag inbjuden på en tantrafest. Jag fick den upprepade rekommendationen att komma hungrig då det skulle bjudas på enorma mängder ljuvligt god mat.  Så jag åt inget på hela dan och var punktligt på plats kl 18 för att frossa i alla godsaker å snacka med tantrikerna. Mina förväntningar på mängden mat och alla dess smaker var HÖGT ställda.

  Inne i ett rum med utsikt över Järntorget var maten ännu ej serverad. Festen började med en vägledd meditation. Vi skulle stå varannan tjej, varannan kille i en ring och hålla varann i handen och göra olika visualiseringar. Sen fick vi presentera varandra. När man blev presenterad stod man mitt i ringen, ensam. Den ena efter den andra fick storslagna introduktioner,  man blev upplyst om deras   lugn,  skönhet, skimrande aura osv. Tills det va min tur. En man som jag aldrig träffat tidigare fick uppgiften att berätta vem jag va:  

–  Shes a spiritual seeker and She has problems with her back, sa han på göteborgsengelska.

  Jag stod och lyssnade på utlåtandet med ett ansträngt leende på läpparna, jag har utövat medveten självbehärskning i ett par år och fick god användning av dessa egenskaper i denna stund. Jag har inga PROBLEM med ryggen, den är bara stel och böjd. Kunde han inte sagt nåt roligt om mina muskulösa lår istället? Jag vände mig om mot mannen och sa THANK YOU, THANK YOU med bestämd röst, kastade honom en av mina intränade tillintetgörande blickar. Snabbt, effektivt, nästan osynligt.

  Sen fortsatte vi att hålla varann i handen och stå i ring. Saligt leende, med slutna ögon, i tystnad, lyssnandes på ledarens ord. Efter ca två timmar av dessa aktiviteter dukades bordet upp med sallader och annat. Då skulle vi stå i en ring  igen, runt bordet,   och hålla varann i hand och välsigna maten. All mat var tantrisk, alltså RUND. Efter välsignelsen skulle vi TITTA på maten, och efter att ha tittat på maten, diskuterade vi varje maträtt, genomgående analyser och historik. Det var ett ryskt örtte, paprikahummus, ris med blast, linssallad och risbollar doppade i olika fröer. Sen fick vi äta.

Jag slog mig ned på en puff och samtalade över nåra risbollar med ett par unga tantrakillar.

– Hur kom du in på tantra? frågade en av dem.

– Jag har aldrig kommit in på tantra, svarade jag,  men en gång blev jag inhyrd som musiker på en tantrafest, De låg utspridda  över golvet och hade sex.

– Jaha, SÅN tantra, svarade killen med illa dold förtjusning i blicken.

– Ja, de va inte riktigt min grej. Jag föredrar taiji. Men bakom synten var det ok.

 Jag satt fortfarande och åt  risbollar med pumpakärnor och skulle just fylla  min tekopp när vi får nya instruktioner. Måltiden är slut. Alla rusar ut i köket med tallrikar och matrester. Jag sitter ensam kvar i rummet på  puffen. Knappt har man börjat äta innan matstunden är över.  

 Återigen är  det dags att stå i ringen. Jag smyger  undan med min tekopp och sätter mig i ett hörn. Jag känner att jag behöver smälta maten en stund innan jag står å håller hand igen. Festen avrundas med en timmes ring-samvaro. Allsång av Den blomstertid nu kommer och Om namah shivaya. Passar på att klämma i ordentligt, släpper lös mina tillbakahållna känslor i den svenska psalmen.

  GBG NONSTOP tackar ödmjukast för inbjudan & påminner samtidigt sina läsare om att äta ordentligt INNAN ni går på tantrafest.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2021-09-19

  Jag är ute på turné nu med Donnan, som alla redan vet. Nu ligger jag i sängen hos Jenny i Uddevalla, Donnan har precis vaknat och klagar på att det saknas luft i rummet. Igår spelade vi här på KONTORET, pärlan mitt i Uddevalla city, som att komma tillbaka…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2021-02-18

Håll stånd, håll stånd! Mot statspropaganda som fyllerdig och de dina med rädsla och mörker. Håll stånd, håll stånd! Mot diktatur som i folkhälsans namnförslavar dig och de dina. Håll stånd, håll stånd! Håll varandra nära och knulla mera,knulla mera med din av Gudskapade kuk och fitta, amen. Diormannen

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2021-10-10

Det var högt i tak på lilla Bengans kafé Fyren i lördags. Två band spelade, bra! men vadå? Det började med ett band som spelade elektronisk musik. KROPPEN. Är detta bara oljud? Kanske inte! Bara en för liten lokal för denna eminenta trio med Isak Eldh i spetsen. Det var…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...