Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Chawkis krönika. Sommaraktiviteter på Saron & Dirty Records

2019-06-29 av Chawki
still ur Malga Kubiak film

Häromdan var jag på SARON, köpte en golvlampa och ett glasskåp för alla pillerburkar (min fäbless för örter och krämer har gjort att hela lägenheten svämmar över av burkar som dräller omkring på skrivbord, köksbänkar å golv, det måste bli lite ordning) en designfåtölj som jag tänker slappa i resten av sommaren framför fläkten. Det kostade nåra hundra alltihop inklusive hemkörning. Dessutom var servicen fantastisk. Tre snubbar på möbelavdelningen hjälpte till samtidigt, med att  förklara saker, hämta lappar och föra mig till kassan. Vid kassan fick jag även där hjälp av tre olika personer, alla lika vänliga.

  Innan dess satt jag och fikade med pappa, min bror och Michele och nåra andra stammisar på Sarons kaféavdelning. Min far va nysnaggad och såg precis ut som KOJAK. Han hade hittat ett par shorts med trasig gylf som kostade 35 kronor. Han lyckades pruta ned dem till 0 kronor pga den trasiga gylfen. Pappa är ju skräddare och fixar detta på ett nafs.

Jag berättade för pappa om att jag nyss vann delat förstapris i plankan på shaolinföreningen. Pappa frågade hur länge jag stod – En timme?

  – Nej, jag vet inte, kanske fem sex minuter..

– Det är ju ingenting, sa pappa, försvann ned bakom fikabordet och ställde sig i plankan. Min bror tog tiden. Efter två minuter gav min far upp av oklar anledning. Jag släppte kaffekoppen och ställde mig i plankan framför hyllan med porslin. Min bror tog tiden. Jag stod symboliskt i fyra minuter, hade lätt klarat nåra minuter till. Jag hör min far säga till stammisarna: – Hon har övat! Jag klarar 10 minuter utan problem.

 Jag har faktiskt inte övat, däremot hade jag nån timme innan fikat med Lola på Dirty Records. Hon spetsade mitt kaffe med nåra ljuvliga droppar – HOLISTIC STRESSBALANS – flytande örtextrakt med välkända adaptogener. På en sekund blev man superlugn efter dagar av ångest. Kan verkligen rekommendera dessa droppar. Detta kan möjligtvis ha påverkat min lätthet att göra plankan inne på Saron. Inga onödigt spända muskler. Man ska tävla med ett leende på läpparna!

  Pratade just med papsen. Han har beslutat att börja ta timslånga promenader i skogen tillsammans med min bror. Utan mat. Om de blir hungriga får de plocka blåbär. Kaffe och vatten är tillåtet. Detta va ett intressant nytt drag. Nåt att filosofera över i skuggan nånstans i Majorna.

En kommentar på Chawkis krönika. Sommaraktiviteter på Saron & Dirty Records

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2021-09-19

  Jag är ute på turné nu med Donnan, som alla redan vet. Nu ligger jag i sängen hos Jenny i Uddevalla, Donnan har precis vaknat och klagar på att det saknas luft i rummet. Igår spelade vi här på KONTORET, pärlan mitt i Uddevalla city, som att komma tillbaka…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2021-02-18

Håll stånd, håll stånd! Mot statspropaganda som fyllerdig och de dina med rädsla och mörker. Håll stånd, håll stånd! Mot diktatur som i folkhälsans namnförslavar dig och de dina. Håll stånd, håll stånd! Håll varandra nära och knulla mera,knulla mera med din av Gudskapade kuk och fitta, amen. Diormannen

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2021-01-03

 Matti Ollikainen i PÅ SPÅRET i TV i fredags.  Bra som vanligt. Med KIKKI DANIELSSON och låten som va med i Israels mellofestival.  Låten som blev en landsplåga i radio P4. Men KIKKI är bäst och söt och rar och fräsch. Hon va jättefräsch i TV alltså! Jag blev så…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...