Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Chawkis krönika. Sommaraktiviteter på Saron & Dirty Records

2019-06-29 av Chawki
still ur Malga Kubiak film

Häromdan var jag på SARON, köpte en golvlampa och ett glasskåp för alla pillerburkar (min fäbless för örter och krämer har gjort att hela lägenheten svämmar över av burkar som dräller omkring på skrivbord, köksbänkar å golv, det måste bli lite ordning) en designfåtölj som jag tänker slappa i resten av sommaren framför fläkten. Det kostade nåra hundra alltihop inklusive hemkörning. Dessutom var servicen fantastisk. Tre snubbar på möbelavdelningen hjälpte till samtidigt, med att  förklara saker, hämta lappar och föra mig till kassan. Vid kassan fick jag även där hjälp av tre olika personer, alla lika vänliga.

  Innan dess satt jag och fikade med pappa, min bror och Michele och nåra andra stammisar på Sarons kaféavdelning. Min far va nysnaggad och såg precis ut som KOJAK. Han hade hittat ett par shorts med trasig gylf som kostade 35 kronor. Han lyckades pruta ned dem till 0 kronor pga den trasiga gylfen. Pappa är ju skräddare och fixar detta på ett nafs.

Jag berättade för pappa om att jag nyss vann delat förstapris i plankan på shaolinföreningen. Pappa frågade hur länge jag stod – En timme?

  – Nej, jag vet inte, kanske fem sex minuter..

– Det är ju ingenting, sa pappa, försvann ned bakom fikabordet och ställde sig i plankan. Min bror tog tiden. Efter två minuter gav min far upp av oklar anledning. Jag släppte kaffekoppen och ställde mig i plankan framför hyllan med porslin. Min bror tog tiden. Jag stod symboliskt i fyra minuter, hade lätt klarat nåra minuter till. Jag hör min far säga till stammisarna: – Hon har övat! Jag klarar 10 minuter utan problem.

 Jag har faktiskt inte övat, däremot hade jag nån timme innan fikat med Lola på Dirty Records. Hon spetsade mitt kaffe med nåra ljuvliga droppar – HOLISTIC STRESSBALANS – flytande örtextrakt med välkända adaptogener. På en sekund blev man superlugn efter dagar av ångest. Kan verkligen rekommendera dessa droppar. Detta kan möjligtvis ha påverkat min lätthet att göra plankan inne på Saron. Inga onödigt spända muskler. Man ska tävla med ett leende på läpparna!

  Pratade just med papsen. Han har beslutat att börja ta timslånga promenader i skogen tillsammans med min bror. Utan mat. Om de blir hungriga får de plocka blåbär. Kaffe och vatten är tillåtet. Detta va ett intressant nytt drag. Nåt att filosofera över i skuggan nånstans i Majorna.

En kommentar på Chawkis krönika. Sommaraktiviteter på Saron & Dirty Records

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.