Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

En älskad Pepperoni Playboy lattjar runt på scen. Recension Mac DeMarco på Pustervik

2019-07-03 av Chawki
Still ur Malga Kubiak film

Mac DeMarco är kanadensare med rötter i Italien & numera bor han i Los Angeles. PÅ skiva gör han egensinnig sängkammarmusik i LÅNGSAMT tempo med snygga harmonier. 21.00 på tisdagen den 2 Juli stod han på Pusterviks scen i GBG. Strax innan DeMarcos gig får Gbg Nonstop red. en liten trevlig pratstund med honom uppe på taket när han ska ta en cigg. Vi snackar astrologi, John Lennon och annat. Om nåra dar kan ni läsa den intervjun.

Förbandet är en kille med röd elgitarr som gör nåt slags teknoperformance. Kirin J. Calliman. Han ser ut som en matador och kör en välrepeterad show till förinspelade teknomattor. Dramatiskt, hög volym, mullrigt. Orkar se fem min, sen känner jag att det är alldeles för krävande lyssning, vill lägga energin på DeMarco.

DeMarco börjar med att varva ned publiken med ett långt sävligt cowboyintro. Från första sekund har han publiken i sin hand och vad han sen än hittar på på scenen så tjuter audiensen av hänförelse. Pauserna mellan låtarna är konsekvent nästan lika långa som låtarna under hela konserten. Vad som händer i dessa pauserna är svårt att få ett grepp om. De är lite löst snack, lite planlöst häng bara, innan nästa låt kommer igång. Jag uppfattar inte att detta är en konsert i traditionell bemärkelse, snarare ett haveri. Eller ett myteri. DaMarco och hans jamsiga pirater väljer att guppa runt på öppen sjö utan segel och utan regler. PÅ ett sätt uppskattar jag detta men samtidigt hade jag önskat att få njuta mer av hans intima låtkonster. Det verkar som att han gör allt live för att motbevisa sin musikalitet.

Att publiken älskar DeMarco är tydligt. Jag VILL älska honom. Han verkar va en varm sjysst rebellisk kille med känsla och låtskrivartalang. Men det är så sällan det tänder till på scenen. Man får höra nåra sekunder njutbar musik vid nåra tillfällen. Men knappt har det börjat så slutar det och så är det en lång paus igen. Mot min vilja börjar jag gäspa.

Den blonda gitarristen med fläta tar en cigg på scenen. Ett uppiggande inslag. På snudd revolutionärt i GBG 2019. De borde rökt mer, hela tiden. De kommer ett funkjam som är väldigt tråkigt. Låten heter Choo Choo, på platta är det uthärdligt men live en katastrof. Ska man spela funk så måste man va cool på riktigt. Nåra snuttar på olika covers, Det är också tråkigt. Sen visar DeMarco maggenkaggen och hoppar hopprep. Publiken är i extas.

Spelningen börjar exakt 21 och slutar 23.10. En lång konsert. Men borträknat pauserna är det väl ca 1 timmes speltid varav en kvart är lyssningsvärd. Övrig tid får man pröva sitt tålamod och sitta som ett frågetecken. Men i dessa tider är man ju oftast ett stort frågetecken. Så why not?

Extranumret är magiskt, inte för att låten är nåt märkvärdigt men för att DeMarco får hela publiken att sätta sig ned på golvet och tända sina mobiler och svaja med armarna synkront. 2000-talets hippies myser tillsammans fredligt i skenet från sina mobiler. Det är EVOLUTIONEN.

Jag tycker om DeMarco men lyssnar tusen gånger hellre på hans slöa subtiliteter hemma i en skön fåtölj. Tex plattan Rock and Roll Night Club. Men vi tackar för samkvämet på taket, det va anspråkslöst och avslappnat. Återkommer snart med texten om detta.

En kommentar på En älskad Pepperoni Playboy lattjar runt på scen. Recension Mac DeMarco på Pustervik

  1. St Sgnes

    Som vanligt fångar du mig med dina otvetydiga reflektioner .Jag visste ingenting om denna snubbe men text är så brilliant att till och med objektet som du kritiserar framstår som interressant.???

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-07-09

Det var ett tag sedan SKRONK släppte sin skiva LIVSTID. Skivbolagsdirektören, konstnären, musikern mm DAN FRÖBERG var på plats på Crippas för att sälja SKRONKS skivor. Det är Margita Persson som målat omslaget. Ingen text på framsidan av konvolutet, Fröberg anser att det är snyggare utan. Jag sitter med Primadonnan…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-07-11

Jim Morrison, Dylan, Öijer & Adonis är större poeter än va jag är Men jag är jäkligt bra det är jag. Att acceptera droger & pedofili är inte liberalt utan omoraliskt common sense brukar leda en rätt Carl Maria von Weber Det regnar tussilago vid glömda garageportar som präntats av…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-05-05

Det är en dum björntjänst att vara liberal ifråga om knark Live on a natural high som Zappa gjorde & den vita stenen föll ur handen på mästaren Jesus för att solen sken så klart den dagen Jag älskar dig Eva Traneus Jag älskar henne så Hon är det vackraste…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-07-11

OM DU FÅR OVÄNTADE GÄSTER Ett halv kilo fläskfärs släng den i en glasform rund eller avlång, ej stor platta ut den ta salt och svartpeppar över alltihopa vänd över den ena halvan över den andra och platta till så den täcker hela formen hacka två stora klyftor vitlök, tycker…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2018-11-04

Teckning: superfreakbaba Detta kulturtempel inryms i ett gammalt vattentorn uppe på Gråberget. Jag hade aldrig varit där förut utan kom klättrandes uppför branten från baksidan, helt fel håll. Det var en rejäl strapats att utföra… Vi var ett gäng som blev insläppta av Jorge Alcaide som ordnar spelningarna i denna…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...