Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Primadonnan på Carls Café & Bistro i Sillvik

2019-07-10 av Primadonnan
foto: Chawki

Carls Café är en trevlig bistro i Silllvik där det är god mat och levande musik på lördagar och musikquiz på fredagar. Jag åkte ut dit i fredags för att äta en god middag, trodde jag. Tänkte att jag skulle hinna innan köket stängdes kl 17. Men tyvärr kom inte färdtjänsttaxin som jag bokat. Så jag missade middan. Jag blev istället bjuden på det som fanns kvar för att jag skulle göra ett reportage om stället. Innan jag åt tittade jag på utställningen som hängde på krogen. Carl ställde ut sina tavlor. Han har målat av Frihamnen med lyftkranarna, det var väldigt fint. En gång hoppade Karl av Chalmers och började på konstskola, därav utställningen. Jag träffade Calle förra året, en jättetrevlig kille med trevliga föräldrar. Under perioden då Carl va på Chalmers köpte föräldrarna byssjan ( Carls Cafe 6 bistro) för att finansiera studierna.

Kaféet har perspektivfönster ut mot havet. Det har byggts till en andra våning där man kan sätta sig i mjuka soffor med utsikt över hela havet, långt bort igenom, och naturligtvis utsikt över alla badare. Har man kikare med sig kan man se sina barnbarn bada. Jag satt två timmar i en soffa och såg solen gå ned på ett folktomt Sillvik. Förra året var det 25 grader plus och nu var det 15. De har öl och vinrättigheter. De har goda rätter. Ena veckan kan de ha italiensk buffé, andra veckan kan de ha grekisk buffé. Jag själv har ätit medaljonger där med stekt potatis, väldigt gott. Goda smörgåsar och cheesecake & äppelkaka med vaniljsås. Jag tog till maten Kivikslemonaden med päron och ingefära, väldigt läskande.

Jag var där både fredag och lördag. På lördagen blev jag bjuden på stekt potatis. Runda platta friterade potatisar som var väldigt smarriga. Jag ville inte ha nåt annat. Jag tog Rooibos-te till. Jag satte mig ned och pratade med Tom Raspertin som skulle spela. En kille som har sjungit i 50 år och var på den tiden på Gustavus Adolfus, spelkompis med Peter Winsnes från Spotnicks och min arrangör Sam. Han sjöng med ett band från Island som hette Wicky Wacki. Sen började han som trubadur, sjunger Taube, Cornelis och Wadman. Lite mer osjungna Cornelis och Taube-låtar. Han låter väldigt lik Cornelis som han sjöng när JAG lärde känna honom på 60-talet. Han har stark röst och bra gitarrspel. Han började med en spansk låt. Jag kände mig som att jag satt på en spansk bodega i Torremolinos. Det va en trevlig publik mellan 25 och 77 år. De flesta bodde i Sillvik, i egna villor eller koloniområde. Jag var nio-tio år när jag var med mamma och pappa hos deras kompisar som hade sommarhus bortanför krogen i Sillvik på 50-talet. Tom sjunger även engelska & irländska trallåtar i engelsk stil. Nu kom allsången, i Cornelis Trasiga skor. Då gick jag ut och tog en dricka, chefen frågade om jag kunde sjunga en sång för hans fru. Jag sa – då tar vi en allsång till! Tom spelade Kostervalsen, jag fick igång publiken och drog järnet. Tom kan 150 texter och 200 låtar minst. Där ligger man i lä. Tom berättade historier om Taube och Cornelis, har rösten i behåll, fraserar och artikulerar så man förstår. Tom spelar på vissa ställen där folk inte lyssnar, men han är värd en publik som lyssnar på honom. Det gör de på STADSTEATERN.

Sen sa jag – Nu ska jag sjunga en låt och ni ska JODDLA. Jag drog min gamla countryvisa och alla joddlade med. Sen drog vi Amanda Boman-låten och alla sjöng hajdi ho ho ho. Publiken var duktiga på att sjunga med och det blev familjärt. Lilla Josefin som är så söt och fin, bjöd mig på en macka, plockade glas och serverade öl mellan allsångerna.

Den sista låten jag hörde Tom sjunga var Rönnerdal, sen kom färdtjänsten. Det va en jättetrevlig kille som hämtade mig. Jag åkte hem med ett glatt hjärta från en glad krog.

Carls Kafe & Bistro får en femma för restaurangen och trevligt bemötande från personalen. Maten får en fyra ( men hamburgaren va smarrig) . Hälsar Primadonnan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2021-09-19

  Jag är ute på turné nu med Donnan, som alla redan vet. Nu ligger jag i sängen hos Jenny i Uddevalla, Donnan har precis vaknat och klagar på att det saknas luft i rummet. Igår spelade vi här på KONTORET, pärlan mitt i Uddevalla city, som att komma tillbaka…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2021-02-18

Håll stånd, håll stånd! Mot statspropaganda som fyllerdig och de dina med rädsla och mörker. Håll stånd, håll stånd! Mot diktatur som i folkhälsans namnförslavar dig och de dina. Håll stånd, håll stånd! Håll varandra nära och knulla mera,knulla mera med din av Gudskapade kuk och fitta, amen. Diormannen

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2021-10-10

Det var högt i tak på lilla Bengans kafé Fyren i lördags. Två band spelade, bra! men vadå? Det började med ett band som spelade elektronisk musik. KROPPEN. Är detta bara oljud? Kanske inte! Bara en för liten lokal för denna eminenta trio med Isak Eldh i spetsen. Det var…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...