Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Primadonnan på Carls Café & Bistro i Sillvik

2019-07-10 av Primadonnan
foto: Chawki

Carls Café är en trevlig bistro i Silllvik där det är god mat och levande musik på lördagar och musikquiz på fredagar. Jag åkte ut dit i fredags för att äta en god middag, trodde jag. Tänkte att jag skulle hinna innan köket stängdes kl 17. Men tyvärr kom inte färdtjänsttaxin som jag bokat. Så jag missade middan. Jag blev istället bjuden på det som fanns kvar för att jag skulle göra ett reportage om stället. Innan jag åt tittade jag på utställningen som hängde på krogen. Carl ställde ut sina tavlor. Han har målat av Frihamnen med lyftkranarna, det var väldigt fint. En gång hoppade Karl av Chalmers och började på konstskola, därav utställningen. Jag träffade Calle förra året, en jättetrevlig kille med trevliga föräldrar. Under perioden då Carl va på Chalmers köpte föräldrarna byssjan ( Carls Cafe 6 bistro) för att finansiera studierna.

Kaféet har perspektivfönster ut mot havet. Det har byggts till en andra våning där man kan sätta sig i mjuka soffor med utsikt över hela havet, långt bort igenom, och naturligtvis utsikt över alla badare. Har man kikare med sig kan man se sina barnbarn bada. Jag satt två timmar i en soffa och såg solen gå ned på ett folktomt Sillvik. Förra året var det 25 grader plus och nu var det 15. De har öl och vinrättigheter. De har goda rätter. Ena veckan kan de ha italiensk buffé, andra veckan kan de ha grekisk buffé. Jag själv har ätit medaljonger där med stekt potatis, väldigt gott. Goda smörgåsar och cheesecake & äppelkaka med vaniljsås. Jag tog till maten Kivikslemonaden med päron och ingefära, väldigt läskande.

Jag var där både fredag och lördag. På lördagen blev jag bjuden på stekt potatis. Runda platta friterade potatisar som var väldigt smarriga. Jag ville inte ha nåt annat. Jag tog Rooibos-te till. Jag satte mig ned och pratade med Tom Raspertin som skulle spela. En kille som har sjungit i 50 år och var på den tiden på Gustavus Adolfus, spelkompis med Peter Winsnes från Spotnicks och min arrangör Sam. Han sjöng med ett band från Island som hette Wicky Wacki. Sen började han som trubadur, sjunger Taube, Cornelis och Wadman. Lite mer osjungna Cornelis och Taube-låtar. Han låter väldigt lik Cornelis som han sjöng när JAG lärde känna honom på 60-talet. Han har stark röst och bra gitarrspel. Han började med en spansk låt. Jag kände mig som att jag satt på en spansk bodega i Torremolinos. Det va en trevlig publik mellan 25 och 77 år. De flesta bodde i Sillvik, i egna villor eller koloniområde. Jag var nio-tio år när jag var med mamma och pappa hos deras kompisar som hade sommarhus bortanför krogen i Sillvik på 50-talet. Tom sjunger även engelska & irländska trallåtar i engelsk stil. Nu kom allsången, i Cornelis Trasiga skor. Då gick jag ut och tog en dricka, chefen frågade om jag kunde sjunga en sång för hans fru. Jag sa – då tar vi en allsång till! Tom spelade Kostervalsen, jag fick igång publiken och drog järnet. Tom kan 150 texter och 200 låtar minst. Där ligger man i lä. Tom berättade historier om Taube och Cornelis, har rösten i behåll, fraserar och artikulerar så man förstår. Tom spelar på vissa ställen där folk inte lyssnar, men han är värd en publik som lyssnar på honom. Det gör de på STADSTEATERN.

Sen sa jag – Nu ska jag sjunga en låt och ni ska JODDLA. Jag drog min gamla countryvisa och alla joddlade med. Sen drog vi Amanda Boman-låten och alla sjöng hajdi ho ho ho. Publiken var duktiga på att sjunga med och det blev familjärt. Lilla Josefin som är så söt och fin, bjöd mig på en macka, plockade glas och serverade öl mellan allsångerna.

Den sista låten jag hörde Tom sjunga var Rönnerdal, sen kom färdtjänsten. Det va en jättetrevlig kille som hämtade mig. Jag åkte hem med ett glatt hjärta från en glad krog.

Carls Kafe & Bistro får en femma för restaurangen och trevligt bemötande från personalen. Maten får en fyra ( men hamburgaren va smarrig) . Hälsar Primadonnan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.