Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Primadonnan ser Elton John-filmen. Recension

2019-07-10 av Primadonnan

Sir Elton John adlad av the Queen of England, såg jag äntligen på film häromdan. Mannen som ej var älskad av sin far och hade en velig mor. Fadern var en själlös person som egentligen kanske inte alls ville ha en son, verkade det som. Och han verkade inte va intresserad av sin fru. Man undrade stilla hur de två fick ihop det egentligen. Elton kunde va glad att han hade sin mormor som var supporter för att han var ett musikaliskt barn. Man undrade var han hade fått musikaliteten ifrån. Elton hade ett hemskt liv som barn, men var tydligen född glad. Det hade han kanske från mamman som var någorlunda normal i grunden. Mamman var ofta ute på krogen med andra karlar. Man undrade hur detta paret kunde få en son med en sån naturbegåvning för musik. Mormodern och skolfröken märkte att Elton var glad i att klinka på pianot. Hans liv i skolan var inte direkt omtalat i filmen, men han tycktes reda sig ganska bra. Han träffade en lika glad kille som spelade elbas och blev kompis med honom för hela livet.

Vem som spelade Elton som liten minns jag inte namnet på, men han va fantastisk. Den vuxne Elton spelades av Taron Egerton. Han var också fantastisk. Elton & Taron spelade in en låt tillsammans innan filmen kom ut. Det skulle inte förvåna mig om den ligger etta på alla topplistor världen över. Det var mkt sång och dans i filmen här och där, filmen var som en musikal.

Fröken i skolan hjälpte Elton så han kom in på musikalisk akademi. Han klarade av detta, växte upp, träffade ett band & Bernie som fixade texter och var glad i Elton. Han var inte gay men tyckte mkt om Elton och ansåg att han va ett geni. Bandet fixade spelningar och blev jättepoppis. De stolpade sig upp till en skivbolagsdirektör, fet gubbe med fet cigarr. Elton hade glasögon och tråkiga kläder och såg vanlig ut, han var även tråkig på scenen. Skivbolagsdirektören tyckte att Elton hade långsamma tråkiga låtar. Gubben bad Elton skriva snabba låtar och Elton hade temperament och blev lite arg. Men han och Bernie fixade nåra låtar som de spelade in. Låtarna blev populära och tog dem till USA där de hamnade på ett Honky Tonk-place med folk i cowboy-hattar. Jag personligen tänkte att det var väl inte där kanske som Elton vill spela. Publiken tittade underligt på honom, som kom i underliga glasögon och Beatles-frisyr, hans lite udda kläder. Publiken såg uttråkad ut, men PANG så trissade Elton upp tempot i Jerry Lee Lewis-stil & publiken blev VILD. Han blev känd över en natt.

Han bytte frisyr och kläder till en kostym som var brandgul, siden med glitter i Elvis-stuk. Taron tyckte om att ha på sig denna när de spelade in filmen. Publiken blev i extas när de såg Elton i den nya kostymen. Han fick en manager i USA som tog hand om honom. En jävligt snygg skådespelare spelade den rollen. Han tjänade pengar på Elton och utnyttjade honom sexuellt, men Elton blev kär i honom.

Elton skaffade hus i USA och England och lite härovar. Han var ju SIR. Kompisarna sa till honom – Du är den rikaste popstjärnan i världen. De var då när alla stora artister sålde plattor som gräs. Han uppträdde överallt. Jag tänkte när jag såg filmen att Elvis var den rikaste popkillen innan. Men hade Elton kommit fram idag när man inte säljer plattor hade han inte blivit så rik. Det hade inte ABBA blivit heller. Det är många i världen som har hunnit få guldskivor för sina låtar, även LILLA JAG har en hemma.

Det framgår av filmen att Elton såg sig som en LIBERACE, spökade ut sig som honom. Dexter Fletcher regisserade denna filmen med bravur. Alla skådespelare var FANTASTISKA. Jag är bara ledsen att jag inte såg konserten med Elton i GBG häromveckan för han är ett unikum. Han gav sin pappa en diamantguldklocka till honom när han blivit stor. Pappan hade två söner med sin nya fru. När Elton var 10-12 år så drog pappan från deras hus. Mamman förlovade sig med en snäll man denna gången. Pappan tittade på klockan, stängde etuiet, sa till sina små söner – titta pojkar, er bror är en stor rockstjärna. Pappan verkade fortfarande inte intresserad av Elton och behandlade honom bara som en bekant. På grund av detta försökte Elton ta sitt liv tre gånger, han blev räddad av Bernie och andra vänner. Managern som hade sex med honom, mjölkade honom på pengar, fixade kalas och knark, ordnade ett kalas i USA där alla kändisar var inbjudna och snortade koks och drack champagne. Ingen pratade inte med Elton och gick in på ett kontor, snortade koks och drack sig full och la sig i ett badkar och drunknade nästan.

Filmen börjar med att Elton berättar om sitt liv på en alkoholklinik för att bli fri från alkoholen. I filmen får man sedan se honom be sin manager i Amerika att dra åt helvete. Tack vare hans kompis Bernie, tog hans sig mod. Det var Bernie och mormodern som brydde sig. Pappan tålde inte att han blev gay. När mamman och hennes gubbe ville ha ett hus i Spanien, då bad han dem att dra åt helvete också.

Det var bra skådisar, regi och musik. Filmen var både ledsam och glad. En fantastisk hyllning till en levande legend. Den visar att EN ENDA artist har TJÄNAT MER än alla andra rockband i världen och Elvis. Men ändå är ELVIS den störste. Det håller nog Elton med om, om jag träffar honom. Men Elvis var rikast på sin tid och bäst sångare i världen.

Under eftertexterna fick man se Elton John & hans man med sina barn. De sa nånting men folk sprang förbi mig så jag uppfattade inte vad de sa. De var ju väldigt bra att göra detta inlägget. Jag blev begeistrad. Det blev även min extrason Aron Promnitz som jag bjöd på filmen. Han var mäkta imponerad av storyn.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-09-16

Det var storm ute men Pallin var på plats på 24 kvm i Sockerbruket för att langa kablar och fixa ljuset och instruera i hur man sköter ett mixerbord för DJ:s. Min uppgift denna blåsiga afton. Jag kombinerade spotifylistan med ljudet från en gammal dammig Zappavinyl med mkt prat. Först…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-09-01

Folket behövde något att tro på Folket fick rocknroll Johan Lindqvist har ju inga VALÖRER när det gäller att bedöma musik Han hyllar både den suveräne rocklegenden ULF LUNDELL & plastdrottningen Molly Sandén Älskade Eva Ullesudd Stjärnorna blinkar till dig i natten i tyst samförstånd för alla älskar dig jag…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-09-08

Primadonnan/jag var i Toleredskyrkan och där va en Fridolfsson gammal jazzbasist som man träffade på Neffe. Han spelade inte själv denna gången men det gjorde hans barn – Alma Fridolfssons kvartett. Det va en onsdag i Augusti. Det va jazz på svenska men Alma Fridolfsson på sång, Edvin Fridolfsson på…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...