Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Nåra rader om Jarl Hammarbergs kontemplationsvernissage

2019-08-18 av Johnny Larsson
Bild: Jarl Hammarberg

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland innehållande språkliga fragment tagna ur hans så berömda experimentella språkvärld. På vernissagen spelade Jonny Wartel solo på tenorsax och loopmaskin. En kontemplation som flödade i fyra set och som flöt samman med bilderna på ett fascinerande vis. Det blev en stark upplevelse. I slutet av varje set fanns en inspelning av Jarl när han läste en av sina  texter. Han fanns där i rummet.

Jag gick därifrån stärkt av en stor konstnärlig upplevelse. Jag råder alla att gå och se den här utställningen på Ulf Pålssons Galleri PS.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.