Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

GBG NONSTOP på KORVFESTIVAL.

2019-10-13 av Chawki
Sorunda Korvfabriks ärtproteinkorvar

   Jag minns att min far tryckte i mig en grillad korv på Amundön när jag va fem år, annars har jag inte förlustat mig i just KORV. Jag har mest ätit vegetariskt hela mitt liv förutom pappas misslyckade försök att göra mig till en köttätare. Nu råkade jag få en inbjudan till KORVFESTIVALEN av en medlem i KORVAKADEMIN och detta  udda erbjudande kunde jag inte tacka nej till även om jag inte äter traditionell korv. Korvfestivalen som ägde rum på Hisingssidan, Eriksbergshallen, under fredagen och lördagen 11-12 Oktober.

   På Eriksbergshallen var stämningen intensiv och lukten av  välkryddat kadaver slöt sig som en skånsk grisbonde runt mig. Jag andades  korvångor och kollade in korvälskarna på plats. Väldigt mkt snorre som bluesgubbarna med krokodilskärp i den amerikanska södern. Såna som vet va de vill ha och tar det utan knussel.  Lyssnade på Iggys PUSSY WALK samtidigt som jag snurrade omkring mellan korvstånden. Det va korvtävling och korvseminarium och korvsmakning. Poppels Bryggeri fanns i varenda hörn och släckte törsten hos korvätarna. Jag hittade två försäljare av vegankorv. PEAS FROM HEAVEN var den ena. Där hängde jag rätt länge, högg i smakbitar med en tandpetare av deras korvsorter baserade på ÄRTPROTEIN . Fyra st. En stark chorizo, en bratwurst, en prinskorv och en falukorv. De smakade bra allihop, möjligt att prinskorven va lite trist, annars hade de karaktär allihop. Jag studerade folk som avsmakade de veganska varianterna och såg deras förvånade miner. – Inte fullt ut, men nästan,  sa en dam tex. Just när jag står där och smaskar ropar en snygg tjej i rött läppstift högt – SARA DANIUS ÄR DÖD! Vilken tråkig nyhet mitt under korvfestivalen. Danius var verkligen en tjusig kvinna.

   De andra som hade producerat vegansk korv var Sorunda Korvfabrik. De hade både vanliga korvar och  två stycken ärtbaserade. Jag smakade på de sistnämnda och de va okej men de som PEAS FROM HEAVEN hade var godare.

   Jag bytte nåra ord med chefen på SNELLMAN, en mkt rar finsk man. Han säger att SNELLMAN inte har nåra planer på att producera vegansk korv. Han menade att marknaden i Finland inte är intresserad än. Trots att svenskarna äter mer kött än finnarna så är åtgången på veganska produkter större här. Svenskarna är alltså trendmedvetna och intresserade av vegansk mat men likafullt storätare av köttprodukter.  Och sen har vi ju inte den KARELSKA PIROGEN att fylla ut middagen med.

  Min och Junoffs manager var där också, hans korvfavorit var kaffe och stoutmarinerad fläskkorv från de söta tjejerna på SOTNOSENS KORVAR. Han rekommenderar också filékorven hos SLAKTARKORV. Efter att ha ätit sig igenom två varv på korvfestivalen hade dock vår manager en obehaglig kötthuvudvärk. Personligen så måste jag säga att jag tyckte att slaktarna på Slaktarkorv va lite läskiga. Såna snubbar vill man inte möta ensam i en mörk skog. När jag frågade om de hade vegankorv svarade slaktaren – Nej, vi har bara KORV.

  Mannen i KORVAKADEMIN sa att GBG NONSTOP ska få ett korvrecept senare av honom. Det ser vi fram emot. Och stort tack för inbjudan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2021-09-19

  Jag är ute på turné nu med Donnan, som alla redan vet. Nu ligger jag i sängen hos Jenny i Uddevalla, Donnan har precis vaknat och klagar på att det saknas luft i rummet. Igår spelade vi här på KONTORET, pärlan mitt i Uddevalla city, som att komma tillbaka…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2021-02-18

Håll stånd, håll stånd! Mot statspropaganda som fyllerdig och de dina med rädsla och mörker. Håll stånd, håll stånd! Mot diktatur som i folkhälsans namnförslavar dig och de dina. Håll stånd, håll stånd! Håll varandra nära och knulla mera,knulla mera med din av Gudskapade kuk och fitta, amen. Diormannen

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2021-10-10

Det var högt i tak på lilla Bengans kafé Fyren i lördags. Två band spelade, bra! men vadå? Det började med ett band som spelade elektronisk musik. KROPPEN. Är detta bara oljud? Kanske inte! Bara en för liten lokal för denna eminenta trio med Isak Eldh i spetsen. Det var…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...