Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Försäkringskassans beslut – tortyr och mord på de svagaste

2019-11-06 av Chawki
Still ur Malga Kubiak film

Som mamma till en ung man som inte kan prata och gå och med EP så blir jag smått galen av att höra hur Försäkringskassan nu drar ned på assistanstimmar till folk med just ovanstående inskränkningar. Människor som ej kan prata eller röra sig lämnas ensamma liggande i sina sängar över natten när de har fått mat och duschat. De hade tidigare assistenter hemma som kunde hjälpa dem om de var törstiga, behövde gå på toa eller fick ett EP-anfall. Nu är de hänvisade till att trycka på en alarmknapp till ett ställe där jourpersonalen sitter. Därefter en väntan på 10 minuter en kvart ( i bästa fall). En förödande väntan om man får en EP-attack . (Om man nu är tillräckligt vid medvetande att trycka på en knapp innan man får anfallet.)

Vad har hänt med Sverige? Vad har hänt med vår människosyn? Det mals på om nåra gängskjutningar när Försäkringskassan och beslutsfattare ovanför dem mördar, utsätter folk för dödshot och tortyr. Vart tog era hjärtan vägen? Den starke är stark för att denne tar hand om den som är utsatt och svag, gör han inte det så är han ynklig och i själva verket ännu svagare än den som varken kan gå eller se. Vi är MÄNNISKOR med förmågan empati. Eller är vi inte det längre? Är vi så levande döda att vi tappat bort de förmågor som gör oss mänskliga- empati, inlevelse, fantasi & kärlek.

Att vi låter de svagaste i vårat samhälle bli misshandlade och dödade, det är så oerhört skamligt och pinsamt för oss alla, jag saknar ord för den grymhet Försäkringskassan nu begår. Våra statliga institutioner banar vägen för NORMEN i samhället. En NORM jag aldrig hållit högt men likväl skapas den och folk jämför sig undermedvetet med den. Bättre i fortsättningen att vi jämför oss med slaktgrisar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-01-22

   Va än olika politiska partier föreslår så kan man ju alltid ägna sig åt vilken konst man vill i SVERIGE ( än så länge) om man inte gör anspråk på att få pengar ifrån staten för det. Jag känner ganska många som håller på med konstprojekt av olika slag…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-01-12

Galleri Kosmos hos Falck/Traneus kan tyvärr inte lämna ut portkoden. Öppet alltid. Stenklevsgatan.

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-01-21

   En rolig grej hände i GBG vid slakthuset nära BINGO-LOTTO. Det va ingen som blev slaktad men ISAK & PASCAL däckade mig. Bandet från Sthlm som gjorde succe i Gamlestan. Det va kul att se Isak Sundström med sitt band Pascal. En kvinnlig basist som hade spelat i 16…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...