Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

DEN STORA VILAN

2019-11-24 av Chawki
Teckning: Edvard Hernevik

GBG NONSTOP RED känner sig allmänt lack på GBG och har förtillfället ingen lust för att rapportera om stans nöjesliv. Av en händelse började en gammal låt snurra med DEN STORA VILAN och Red beslutade att ägna 10 minuter denna söndag afton åt en kärlekshyllning till bandet som tillfälligt eller för alltid gått skilda vägar.

Jag blev förälskad från första stund när jag såg Vilan första gången på Oceanen. Det va lite tafatt men otroligt varmt, vackra melodier och massor av känsla. Stundom sömnigt men en vänlig välgörande sömn. De hade ett ljus som man sveptes med i och man föll handlöst för alla killarna på en och samma gång. Ibland uppstår en magi mellan människor som inte kan förklaras och som blir musik som inte kan förklaras. Men man kan absorbera och ta in med sina sinnen och födas på nytt. PÅ så sätt är musik och konst revolution. En vacker fredlig revolution som omvandlar, förnyar, hjälper oss till nya platser, nya möten, nya sätt att umgås, nya sätt att leva.

Det kändes som att killarna i Vilan hade en vision som var större än dem själva och därför kunde de lyfta oss från marken. Att de raderat ut sina tillkortakommanden för en stund, egoistisk girighet som förminskar.

Nu har GBG NONSTOP inget mer att tillägga just nu. Hade kunnat förlänga texten med allsköns anekdoter men finns tyvärr ingen tid. Hejdå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.