Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Världen lider av SEXUALNEUROS, MAKE LOVE NOT WAR

2019-11-26 av Chawki
Teckning: superfreakbaba

   Det snackas å skrivs om invandrare, SD, klassklyftor, religionskrig,  högervågor och miljön. Olika symptom på nåt annat kanske? Lider egentligen inte hela mänskligheten av SEXUALNEUROS? När vi inte klarar av intimitet och känner oss oälskade bygger vi upp barriärer och börjar slåss istället. Kärlek eller hat. Men THE OPPOSITES ATTRACTS och bättre då att lugna sig ett hekto, inte va så rädda för vår egna osäkerhet. Vi är alla rädda och osäkra ibland. Och när rädslan styr våra liv blir allt dåligt. Tänk om alla på jorden tog sin längtan efter närhet på allvar istället för att känna skuld över att vi har den längtan och det behovet. Det kan kännas pinsamt att erkänna att man vill vara nära.

   Jag förstod när jag såg en TV-intervju på Skavlan att Jimmy Åkesson och hans fru har rätt grava intimitetsproblem. Tänk om de mjuknade på den punkten, mkt sannolikt då att Åkesson lämnar partiledarposten för att stanna i bingen med frugan. Jag vet inte hur TRUMP älskar men misstänker skarpt att han lider av förödande handikapp på den punkten. Ja menar om Åkesson och Trump inte kan tillfredställa sina fruar fysiskt och emotionellt ( eller sig själva) hur är de då förmögna att tillfredsställa medborgarna? Det är helt enkelt ej möjligt. Listan över handikappade finns i alla politiska läger och inom alla religioner. Män och kvinnor svultna på kärlek styr världen som förtvivlade och oälskade barn som därför blivit maktfullkomliga. Ander the Table sa en gång att han inte ville spela musik full av tonårskomplex. Va rätt han hade! Som det nu är har tonårskomplexen spridit sig som en löpeld utan sans. Kvinnor missriktar sin energi och lägger alla sina pengar på så kallade skönhetsoperationer, på så sätt utarmar de sin kraft och blir istället fula och sorgliga. Män kompenserar sin känsla av svaghet & försvarslöshet med hemska vapen som förintar. Vi alienerar våra energier istället för att närma oss varann och bygga ett paradis.

   När det manliga och kvinnliga inom oss flödar som det ska, blir vi glada och vill inte bråka. Just nu lever vi  i en global misshandelsrelation, där vi tar kål på varann, djuren  och vår stora mor JORDEN, när vi istället skulle kunna njuta av varandra, bli nyfiken och uppiggad av en främling, vara aktsamma om planeten som gav oss liv i mänsklig gestalt. Man undrar ibland var man ska börja, varför inte ta å börja med sig själv istället för att projicera sina egna tillkortakommanden på skeenden och människor utanför sig själv. Att våga möta och se skulden och skräcken man bär på istället för att projicera den på världen. Det gör ont när knoppar brister, skrev Karin Boye, och så är det.

  Göteborgare, ta er SEXUALNEUROS på allvar istället för att låta STORDALEN maskera sina komplex med att bygga en jättepenis i form av ett hotell på JÄRNTORGET. Göteborgskonstnären CAROLINA FALKHOLT däremot tar detta problem seriöst och enträget målar hon erigerade penisar och lyckliga sköten i Stockholm och New York som målas över! Folk vill inte påminnas om lyckan runt hörnet! Ack, så nära och ändå så långt borta.

MAKE LOVE ( TEA) NOT WAR.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2021-08-22

Gbg nonstop red tar tåget tillsammans med den jäsiga jazz-croonern Tomas Halling till trakterna nära den magiska socknen VÄTTLÖSA. Vi ska till LUFTSLOTTET, konstnären Jonas Liveröds palats och verk som ska döpas. Vi försöker va tysta på den tysta avdelningen ombord på västtrafiklinjen som vaggar genom väskötaslätten. Det går inte,…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2021-02-18

Håll stånd, håll stånd! Mot statspropaganda som fyllerdig och de dina med rädsla och mörker. Håll stånd, håll stånd! Mot diktatur som i folkhälsans namnförslavar dig och de dina. Håll stånd, håll stånd! Håll varandra nära och knulla mera,knulla mera med din av Gudskapade kuk och fitta, amen. Diormannen

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2021-01-03

 Matti Ollikainen i PÅ SPÅRET i TV i fredags.  Bra som vanligt. Med KIKKI DANIELSSON och låten som va med i Israels mellofestival.  Låten som blev en landsplåga i radio P4. Men KIKKI är bäst och söt och rar och fräsch. Hon va jättefräsch i TV alltså! Jag blev så…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...