Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Vi har bara varandra

2019-12-08 av Chawki
Teckning: superfreakbaba

  I tider som prånglar ut trista nyheter som kan göra den bäste uppgiven så uppstår  ljuset. I mörkret fladdrar alltid ett ljus. Våra brinnande hjärtan. Samtidigt som politiker verkar ha fått fnatt eller tvingas till dåliga beslut pga kompromisser och många svenskar känner sig så otrygga att de lägger sin tillit hos de enda som ”vågar säga sanningen och vara ärliga” alltså ett gäng infantiler som inte har mer vett än att de tror på sig själva och sina  grova förenklingar och lösningar på utmaningar som kräver oerhört mkt mer IQ än de nånsin kommer uppnå inom 10 livstider framöver. De tror sig ha sanningen och därför kan uppträda övertygande. Skenbar sanning alltså.

  Nåväl, i detta mörker börjar mer och mer en annan sida uppträda. En gräsrotsrörelse MÄNNISKOR som ställer sig upp, säger ifrån, äntligen kliver fram med sina brinnande hjärtan och visar sig själva och oss andra att det finns massor av kärlek. Att vi är beredda att kämpa för den,  för utan den är livet på jorden ingenting värt. Alla dessa älskande människor kommer generera ännu fler älskande människor som VÅGAR. SE ljuset i mörkret. Det finns en STARK motrörelse som växer varje dag triggad av krafter som vill kontrollera och inskränka. Och i slutändan – vi har bara varandra.

Kommentarer på Vi har bara varandra

  1. Agnes

    Poesi i prosa som berör och att jag vill fortsätta leva och kämpa för sann godhet kärlek å sanning (inget låtsas baserat på ängslighet ) kärlek (den äkta när man inte tittar bort ) .Det är inte så lätt säjer man …..
    Men vem har sagt att det ska vara lätt ??
    !Det är inte lätt att leva skapa älska se och känna glädje .Att inte ge upp .Men det är vår mänskliga rättighet men också vår skyldighet .Att se bakom alla skeenden och förstå att vi alla har en delaktighet i det som skerr

  2. Anonym

    AGNES! Tack vare dig orkar vi kämpa vidare! Godda å gomorron sunshine, GBG red

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-07-07

  Jag vaknar halv sex på morronen. Kikar in på min son. Han ligger med benen uppslängda över täcket. Den lille prinsen under två vaktande änglar. Jag funderar fram och tillbaka på om jag ska gå ut och ta en cigg eller inte. Kommer fram till att en cigg mer…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-05-17

Kycklingfärs Salt Citronpeppar Svartpeppar Så rör man ihop det så det går in ordentligt, jag kommer inte ihåg hur mkt jag hade, men det spelar ingen roll. Så lägger man det i en penslad glasform  med olja och kinasoja Man plattar ut den så den täcker formen Penslar med samma…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...