Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Vi har bara varandra

2019-12-08 av Chawki
Teckning: superfreakbaba

  I tider som prånglar ut trista nyheter som kan göra den bäste uppgiven så uppstår  ljuset. I mörkret fladdrar alltid ett ljus. Våra brinnande hjärtan. Samtidigt som politiker verkar ha fått fnatt eller tvingas till dåliga beslut pga kompromisser och många svenskar känner sig så otrygga att de lägger sin tillit hos de enda som ”vågar säga sanningen och vara ärliga” alltså ett gäng infantiler som inte har mer vett än att de tror på sig själva och sina  grova förenklingar och lösningar på utmaningar som kräver oerhört mkt mer IQ än de nånsin kommer uppnå inom 10 livstider framöver. De tror sig ha sanningen och därför kan uppträda övertygande. Skenbar sanning alltså.

  Nåväl, i detta mörker börjar mer och mer en annan sida uppträda. En gräsrotsrörelse MÄNNISKOR som ställer sig upp, säger ifrån, äntligen kliver fram med sina brinnande hjärtan och visar sig själva och oss andra att det finns massor av kärlek. Att vi är beredda att kämpa för den,  för utan den är livet på jorden ingenting värt. Alla dessa älskande människor kommer generera ännu fler älskande människor som VÅGAR. SE ljuset i mörkret. Det finns en STARK motrörelse som växer varje dag triggad av krafter som vill kontrollera och inskränka. Och i slutändan – vi har bara varandra.

Kommentarer på Vi har bara varandra

  1. Agnes

    Poesi i prosa som berör och att jag vill fortsätta leva och kämpa för sann godhet kärlek å sanning (inget låtsas baserat på ängslighet ) kärlek (den äkta när man inte tittar bort ) .Det är inte så lätt säjer man …..
    Men vem har sagt att det ska vara lätt ??
    !Det är inte lätt att leva skapa älska se och känna glädje .Att inte ge upp .Men det är vår mänskliga rättighet men också vår skyldighet .Att se bakom alla skeenden och förstå att vi alla har en delaktighet i det som skerr

  2. Anonym

    AGNES! Tack vare dig orkar vi kämpa vidare! Godda å gomorron sunshine, GBG red

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-04-06

GBG Nonstop sitter i frivillig karantän, med utgång för lite fysiska övningar en gång per dag långt borta från alla varelser på två ben. Vi gjorde ett avbrott ur det meditativa karantänlivet för att chatta med pianisten, konstnären, sångaren, poeten MATTI OLLIKAINEN om huruvida han är utslagen eller ej nu…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-04-05

Inte mkt att göra men man kan verkligen njuta av en äkta brakare i hemmamiljö Jag satt hela natten på Underground Med Björn Mankner & garvade åt inskriptionen ovanför bardisken ”sug en Mexi-Cola” Och Julius Ceasar pekade på slaven Och sade Jag benådar dig, du är fri och kan rucka…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-04-02

Gör i ordning detta på förmiddan om du ska äta det på eftermiddan. En djupfryst fyrkantig fiskbit Citronpeppar Salt Mkt vegosmör eller Bregott-klickar En potatis Koka upp potatisen i vatten och salt på det högsta i micron i 2 min. Lägg  den halvtinade fisken  i en form och lägg kryddor…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...