Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Chawki på filmfestivalens pressträff

2020-01-07 av Chawki
Maria Bäck & Josefin Neldén. Foto: Chawki

  Idag 13.00 var det presskonferens inför årets filmfestival i GBG som går av stapeln 24 januari – 3 februari. Precis som förra året så förlades pressträffen på 3:e Lång i gamla Auktionsverkets lokaler.

  GBG NONSTOP fick av misstag med en trasig penna men bordsgrannen lånade ut sin. Tack för det! Festivalledningen berättade om lite smått och gott som är inplanerat på festivalen. TEX kommer ANNA ODELL att göra ett interaktivt verk med gynekologstolen som metamorfor för sårbarhet.

    I år skapar festivalen en 50/50-festival, alltså en jämlik festival. YIN & YANG ska få dansa med lika mkt utrymme på duken och ena focus är FEMINISM, det andra är BRAZIL.  Efter förra årets APOKALYPS framträder alltså nu vågen efter apokalypsen och den frodas av feminina vibbar och samba. FRAMTIDEN ÄR HÄR!

På festivalen kan man bla  se  Schyfferts regidebut, film om könskorrigering, disco &  film om urspårade vårdnadstvister, berättar ledningen.

  Invigningsfilmen  på Draken är PSYKOS I STOCKHOLM av regissören MARIA BÄCK. Bäck finns på plats under presskonferensen tillsammans med den förtjusande söta skådisen Josefin Neldén som har huvudrollen i filmen. Neldén som också syns i  populära Vår tid är nu.

– Hur känns det att få öppna festivalen?

– Det känns jätteroligt, en stor ära, väldigt speciellt eftersom festivalen betyder mkt för mig, svarar Bäck där vi sitter i varsin brun fåtölj.

Eftersom filmen är baserad på en resa som regissören och hennes mor gjorde så undrar GBG NONSTOP om Bäck & Josefin Neldén älskar sina mammor?

– HUNDRA PROCENT JA!, säger de båda.

– Du har ju blivit rikskändis nu som sosse och lesbisk i VÅR TID ÄR NU, förväxlar folk dig med din rollkaraktär?

– Nej, det tycker jag inte, men många vill prata om Maggan. Och själv har jag koll på vad som är jobb och verklighet.

( om GBG NONSTOP varit lesbisk hade hon utan tvekan förväxlat & lagt in en stöt)

  Festivalgeneralen är elegant klädd i kostym och hälsar GBG NONSTOPS läsare att han på djupet av sitt hjärta känner entusiasm & glädje inför att kunna presentera ett så fint program. – Ett år av framtidstro, känns bra att få bredda de bilder som finns och det vanliga filmutbudet.

En kommentar på Chawki på filmfestivalens pressträff

  1. Anne Stillbäck

    Blir nyfiken på ”Psykos i Stockholm” då Josefin Neldén är en strålande skådespelare! som förutom ”Vår tid är nu” även ”Vi som fick leva om våra liv” på Backateatern, har en äkthet o närvaro i sin gestaltning!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-01-22

   Va än olika politiska partier föreslår så kan man ju alltid ägna sig åt vilken konst man vill i SVERIGE ( än så länge) om man inte gör anspråk på att få pengar ifrån staten för det. Jag känner ganska många som håller på med konstprojekt av olika slag…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-01-12

Galleri Kosmos hos Falck/Traneus kan tyvärr inte lämna ut portkoden. Öppet alltid. Stenklevsgatan.

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-01-21

   En rolig grej hände i GBG vid slakthuset nära BINGO-LOTTO. Det va ingen som blev slaktad men ISAK & PASCAL däckade mig. Bandet från Sthlm som gjorde succe i Gamlestan. Det va kul att se Isak Sundström med sitt band Pascal. En kvinnlig basist som hade spelat i 16…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...