Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Chawki kommer med nybörjartips till de som vill skriva poesi

2020-01-21 av Chawki
Teckning: Okänd

   Nu när man ligger i sängen & slöar och inte orkar göra nåt annat än att slöa tänkte ja att ja kunde dela med mig av mina NYBÖRJARTIPS till de som vill komma igång och skriva POESI.

   När jag va 16 år skrev jag ett av mina första lyriska verk, en orimmad vers tillägnad poeten och GP-skribenten, den intellektuelle RAGNAR STRÖMBERG. Jag såg honom på VALANDSKLUBBEN en natt i myllret bland folket och tyckte att han såg väldigt diabolisk ut. Så jag blev inspirerad att skriva nåra rader. I dikten upprepade jag frasen – han är ingen MAN/han är ett DJUR.

  Sen arrangerade jag en liten show nåra veckor senare på ett kulturhus vid Redbergsplatsen, bjöd in STRÖMBERG som kom dit med en polare. Först sjöng jag en sång kompad av pianisten JOHNNY BRATT om cigaretter & sen läste jag dikten med STRÖMBERG öga mot öga sittandes i publiken.

– Han är ingen MAN, han är ett DJUR!

  Strömberg tackade, gav mig en bok som han hade skrivit och framförde helt spontant nåra dikter ur boken. Mkt lyckat alltihop.

I alla år efter denna lilla läsningen har Strömberg hälsat glatt och vänligt på mig när vi råkat passera varann på gatan. Sammanfattningsvis –  skriv  nåra  blodfulla rader om en intellektuell, de ska va enkla & kärnfulla, inte massa onödigt krås. Å sen läs raderna för honom. Även de enklaste rader kan ge ringar på vattnet under en hel livstid. Så magiskt är språket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.