Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Dag 5 på FILMFESTIVALEN. Serbisk/Rumänsk komik?

2020-01-28 av Chawki
Still ur Malga Kubiak film

Skippade festivalen igår så vi hoppar rakt in i dag 5. Tog mig till CAPITOL för att se den serbiska/rumänska filmen IVANA THE TERRIBLE. ”Roligt och skruvat kulturchocksdrama” står det i filmfestivalkatalogen. Jag behövde verkligen lite kul efter att sett alldeles för många nordiska vardagsrealistiska filmer som man somnar under.

  Filmen blev presenterad av en  volontär – Detta är en film man älskar eller hatar.

  En äldre gentleman slog sig ned i biostolen bredvid mig. Han tipsade om de bästa filmerna han hade sett hittills. Den ena hette INSTINCT, en erotisk thriller och den andra va en dokumentär om ryska kvinnor som går i en skola för att lära sig behaga män. Två filmer som stack ut, sa han.

  IVANA THE TERRIBLE handlar om en ung tjej som mår dåligt och flyttar hem igen till sin familj i Serbien efter att ha gjort skådespelarkarriär i Rumänien. En kort stund tänkte ja att det va trevligt, naturliga människor i alla åldrar i levande miljöer, skakig kamera, lite hafsigt och slafsigt på ett opretentiöst sätt. Ivana är på en båt, på stranden, hemma, har pubertalt sex med sin fjuniga lover, träffar vänner. Om det nu finns nån handling så kommer ja aldrig in i den. Både jag och gentlemannen bredvid mig, med vurm för erotiska rullar, somnar. Jag vaknar igen lagom till slutrepliken. En serbisk poet läser en rad ungefär såhär  – LUFTEN ÄR INTE TILL FÖR ATT ANDAS, DEN SKA SJUNGAS.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.